Altijd een personal shopper gewild? Probeer de man box! - Goedkoop.be

Getest: 3x de man box!

Door
Laatste update op 3 reacties

Heb jij als man weinig zin om in het weekend tijd te besteden aan kleding kopen? Wij ook niet, daarom testen we 3 man boxen voor je uit. Omdat één van onze mannelijke collega’s ook geen groot fan is van winkelen, hebben we drie verschillende man boxen getest. Zo konden we zien wat goed in de smaak viel én of het nou echt makkelijker is om dit traject te doorlopen. We ontvingen de man box van The Cloakroom, House of Einstein en Outfittery. Ben je benieuwd naar onze ervaringen, lees dan snel verder!

Tijdens het bestellen van zo’n man box gaat een personal stylist aan de slag om meerdere outfits samen te stellen die bij jou passen. Aan de hand van een vragenlijst en een kort gesprek kan de personal stylist bepalen wat jouw kledingstijl is. Uiteraard hoef je bij geen van de aanbieders de hele outfit te houden! Je stuurt terug wat niet past of niet mooi is en houdt wat je wel leuk vindt. Wil je meer weten over dit concept? 

Om alles zo eerlijk mogelijk te vergelijken hebben we geprobeerd om bij alle drie de boxen hetzelfde in te vullen. De boxen zijn besteld voor Joost, een jonge man met een normaal postuur. Hij is op zoek naar twee outfits. Een om te dragen op kantoor of in het weekend en de andere outfit speciaal voor de vakantie. Joost is geen fan van kleding met felle kleuren en weet niet zo goed hoe hij bruine broeken, ook wel chinos genoemd, moet combineren.

House of Einstein

Allereerst plaatsen we een bestelling bij House of Einstein. In de House of Einstein man box zitten de iets duurdere merken zoals Tommy Hilfiger en Filippa K. Een outfit kost gemiddeld €400, maar dan ben je wel compleet: denk aan een broek, overhemd, trui, riem en onderbroek. Een beetje aan de dure kant, maar House of Einstein garandeert wel duurzaamheid en kwaliteit. Je kan de man box naar ieder adres laten verzenden. De verzending kost €11,50 en vervalt wanneer de factuur een waarde heeft van €150 of meer. Retourneren is gratis.

De bestelling

Goed, aan de slag! Joost loopt online een vragenlijstje door, waar hij algemene feitjes over zichzelf invult. Denk hierbij aan vragen over het werk dat je doet, welke stijl bij je past en dergelijke. Na de vragenlijst wordt het telefoongesprek ingepland; een kort gesprek waar je persoonlijke stylist nog wat vragen stelt, ook voegt ze Joost toe op Facebook. Zo kan ze de stijl van Joost goed zien op de foto’s. Een dag na het telefoongesprek met onze stylist ontvangen we de box al, erg snel dus! De doos was bij bezorging wat verbogen, na contact met onze persoonlijke stylist bleek alles in orde en kunnen de nieuwe outfits worden uitgepakt.

De man box

De goed gevulde doos met twee complete outfits bestaat uit een mooie verzameling kleding en accessoires:

 • 3 Shirts
 • 1 Overhemd
 • 1 Trui
 • 1 Vest
 • 1 Spijkerbroek
 • 1 Korte broek
 • 1 Riem
 • 1 Boxershort
 • 2 Paar sokken

Met een totaal bedrag van ongeveer €1000 is deze man box de duurste van de drie, maar dit was van tevoren aangegeven. De stijl van deze box paste precies bij Joost.  In de man box zaten geen schoenen, maar wel een cadeaubon van €50 die we aan een vriend kunnen geven.

Outfittery

De volgende man box komt van Outfittery, met in het assortiment de hippe merken Jack & Jones, Hugo Boss en Levi’s. Om de box voor ieder zo betaalbaar mogelijk te maken, kun je aangeven hoeveel je wilt uitgeven. Zo betaal je nooit meer dan je wilt! De Outfittery man box wordt op ieder Belgisch adres afgeleverd, helemaal gratis! Bevallen de items niet, dan stuur je ze ook weer gratis terug.

De bestelling

Laten we beginnen met de vragenlijst. Bij Outfittery bestaat deze onder andere uit vragen als welke kledingstukken er regelmatig worden gedragen en welke items je nooit zou aantrekken. Bij Outfittery willen ze graag weten hoe oud je je voelt, niet hoe oud je bent. Dat is natuurlijk ook een leuke kijk op leeftijd. Na het invullen van de vragenlijst heb je de mogelijkheid om zelf een box te bestellen of eerst een kort (telefonisch) adviesgesprek te hebben met een stijlexpert. Uiteraard zijn wij voor optie 2 gegaan.

De man box

Het duurde even alvorens we de box hadden ontvangen, maar ook in deze box zaten twee complete outfits, met een totaal waarde van nog geen €500:

 • 1 Trui
 • 2 Overhemden
 • 3 Shirts
 • 1 Spijkerbroek
 • 1 Chino
 • 1 Korte broek
 • 1 Paar sneakers

Naast de outfits zat er Duitse reclame in de doos. Een leuk idee om zo nieuwe producten te leren kennen, maar helaas kunnen wij deze als Belgen niet gebruiken. Het retourformulier was in een Scandinavische taal geschreven, maar gelukkig zijn de geretourneerde artikelen goed aangekomen. Enkele dagen nadat de man box was binnengekomen, kwam er een e-mail binnen van Outffitery met de vraag wat we van de outfits vonden. Leuke persoonlijke touch!

The Cloakroom

De laatste man box die we bestellen is van The Cloakroom. Zij bieden kleding in vier verschillende stijlen: casual, trendy, smart casual en trendy. Om deze stijl, passend bij je eigen voorkeur, perfect te uiten maken ze gebruik van merken als Jack & Jones, Tommy Hilfiger en Levi’s. Afhankelijk van de wensen die je aangeeft heeft de gemiddelde man box van The Cloakroom een waarde van €1250, best een fors bedrag dus. Zowel het verzenden als het retourneren van de man box is gratis.

De bestelling

Wederom starten we met de vragenlijst. The Cloakroom is vooral geïnteresseerd in de stijl die we normaal dragen. Denk hierbij aan kleuren, printjes en stijl. Ook hier werd na de vragenlijst een telefoongesprek ingepland. De stylist was aan de telefoon erg vriendelijk en geïnteresseerd, wat een fijne ervaring was. Laat die man box maar komen!

De man box

Daar is hij dan! Een volle man box wordt afgeleverd door de pakketbezorger. Het pakketje is gevuld met twee outfits en zelfs een paar schoenen:

 • 4 Overhemden
 • 3 T-shirts
 • 2 Shirts met lange mouwen
 • 1 Vest
 • 6 Broeken
 • 1 Paar schoenen

Door je vrienden The Cloakroom aan te bevelen met een speciaal linkje, ontvangen jij en een vriend €50 korting op je volgende man box. Dat is nog eens een leuk extraatje!

Eindconclusie

Het is een hele ervaring, het bestellen van zo een man box. Maar het proces is wel van alle gemakken voorzien. Je hoeft er de deur niet meer voor uit, tenzij je kleding terug wilt sturen dan. Maar het bestellen van de man box is erg goed bevallen! Joost zou dit zelfs vaker willen doen. Op een paar uitzonderingen na had de kleding een goede pasmaat en viel het bij Joost in de smaak. Een opvallend feitje; in alle drie de boxen zat een chino, waar Joost juist had aangegeven deze broeken niet zo goed weet te combineren.  De perfecte oplossing voor iedere man die een hekel aan shoppen heeft! Of op zoek is naar een beetje gemak, natuurlijk. 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.