Oude kleding? 5 tips hoe je er geld aan kunt verdienen! - Goedkoop.be

Katsjing! Zo verdien je extra geld met je oude kleding!

Door
Laatste update op 1 reactie

Ga jij verhuizen of houd je een grote kledingkast-detox? Dan kom je vast stapels oude kleding tegen die je niet meer draagt. Van jeans die niet zo mooi meer zitten tot shirtjes die nu helemaal uit de mode zijn, je gaat ze nooit meer dragen, maar vindt weggooien ook zonde. Veel mensen gooien zulke kleding in een kledingbak. 

Wat maar weinig mensen weten, is dat je oude kleding ook kunt inruilen bij veel kledingwinkels. Zo ben je goed bezig voor het milieu (recyclen maar!) én ontvang je zelf ook nog eens korting op nieuwe aankopen. Hieronder een lijstje met verschillende winkels waar je jouw oude kleding kunt inleveren. Wat je ook doet: weggooien is zonde!

#1. H&M

H&M zet zich al jaren in voor het recyclen en hergebruiken van oude kleding. Door textielproducten zoveel mogelijk te recyclen kunnen we namelijk de hoeveelheid textielafval reduceren en zo het gebruik van natuurlijke grondstoffen verminderen. Niet alleen heeft H&M een speciale jeanscollectie van gerecyclede materialen, ook kun je hier je oude textiel producten achterlaten in een speciale recycle-ton. Deze tonnen zijn te vinden in bijna ieder H&M filiaal ter wereld, meestal direct naast de kassa’s. Per ingeleverde zak kleding ontvang je een kortingsvoucher van 15%. Dat is dan weer mooi meegenomen! In 2017 heeft H&M met dit initiatief wereldwijd meer dan 17771.000 kilo kleding opgehaald.

#2. C&A

Ook C&A heeft een speciale recycle campagne georganiseerd door heel Europa. De Nederlandse modeketen heeft met de We Take It Back campagne al ruim 278.000 kilo kleding verzameld in eigen land. Nu kun je ook in België bij 138 verschillende filialen door het hele land (zie C&A website voor een lijstje met winkels die meedoen) oude kleding deponeren in grote verzameldozen. Ruim 60% van de ingeleverde kleding wordt hergebruikt, de overige 40% wordt gerecycled. Wie één of meerdere kledingstukken inlevert, ontvangt in ruil hiervoor een korting van 15% op de eerstvolgende aankoop. Een echte win-win situatie dus!

Ook & Other Stories doet als zusterbedrijf van H&M mee met de duurzaamheidstrend. Al sedert de introductie van het merk in 2010 kun je als klant lege verpakkingen van beautyproducten inleveren in de winkel, in ruil voor een kortingsbon. Tegenwoordig is het ook mogelijk oude kleding (van alle mogelijke materialen en merken) te recyclen in de winkels. Hiermee ontvang je een 10% kortingsbon met een geldigheid van drie maanden, zowel online als offline.

Gouden tip van Goedkoop.be

Niet alleen aan je oude kleding kun je een leuk zakcentje overhouden, ook je schoenen zijn vaak nog meer waard dan je zou denken! Wat je allemaal kunt doen met je oude schoen, dat lees je hier in ons artikel 'Wat te doen met een oude schoen?! In 4 stappen naar extra poen!'

#4. Pearle

Niet alleen oude kleding, maar ook oude brillen verdienen een tweede leven. Hier zet brillenwinkel Pearle zich voor in. Met de start van het ‘Brillen voor Congo’ project steunt Pearle een project van Ophthalmology Woldwide, een team van Belgische oogartsen en opticiens dat sinds 2003 jaarlijks naar Congo vertrekt om oogconsultaties en chirurgische ingrepen te verrichten. Oude brillen, zonnebrillen en brillendoosjes die door consumenten worden binnengebracht krijgen hier een nieuw leven. Voor iedere ingeruilde bril ontvang je maar liefst 50 euro korting op een enkelvoudige bril en 100 euro korting op een multifocale bril. Je maakt dus niet alleen iemand in Congo gelukkig met een nieuwe bril, maar ook jezelf.

#5. Tijdelijke inzamelingsacties

Waar je bij winkels als H&M en C&A het hele jaar door oude textielproducten kunt inleveren, zijn er tevens merken die tijdelijke inzamelingsacties organiseren. Zo organiseert Bristol enkele keren per jaar een actie waarbij je gedurende enkele weken kleding kunt inleveren. In 2018 kon je bijvoorbeeld oude kleding inbrengen ten voordele van Clini Clowns, in ruil voor 10 euro korting. Soortgelijke inruilacties worden tevens georganiseerd door e5 mode, welke een samenwerkingsverband heeft met Oxfam. De acties worden zo’n 1 á 2 keer per jaar georganiseerd, houd daarom de websites van de desbetreffende winkels én Goedkoop.be in de gaten voor actuele informatie!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.