DIY mode: bikini, slippers & strandmode: pimp ze zelf! - Goedkoop.be

Hip het strand op: Doe het zelf!

Door
Laatste update op 0 reacties

De zomer is in aantocht en dat betekent natuurlijk op het strand genieten van de zon... in een mooie strandoutfit. Wil je wel eens specialer uit de hoek komen dan met een typische bikini en dito sandalen, dan pimp je toch gewoon je eigen strandoutfit! Voordelig en origineel het strand op, lees snel hoe je het aanpakt met handige DIY tips.

1. Mix & Match je bikini

Een bikini bestaat uit twee stukken, dus waarom je houden aan een vast setje? Bij heel wat webshops mix & match je erop los voor eindeloze combinaties. Bij Hunkemöller bijvoorbeeld, O’Neill heeft er zelfs een speciale tool voor: de O’Neill Bikini Mixer.

Je kiest eerst de vorm van het topje. Je hebt de keuze uit zes modellen, van bustier tot driehoekjes. Daarna kies je het patroon van de stof: bloemetjes, egale kleuren, streepje... Vervolgens kan je het model voor het broekje selecteren, met opnieuw zes keuzes. Hou je van een bedekkende short of eerder van een klein broekje, alles is mogelijk bij O’neill. Dezelfde patronen als bij het topje zijn beschikbaar. Ze zijn zo gemaakt dat er verschillenden perfect op elkaar passen.

2. Sandalen personaliseren met juwelen

Je eigen sandalen pimpen, dat kan je doen bij Veritas! Door een basic sandaal te versieren, krijg je een unieke, nieuwe look. Een eigen creatie, designed by yourself. Je gaat aan de slag met kwastjes, stenen of met een ketting.

Een beetje verbeelding en het juist materiaal en je sandalen zijn niet meer te herkennen. Veritas zet je hier helemaal mee op touw!

3. Die gewone short pimpen met studs

Een gemakkelijke manier om een gewoon kledingstuk op te waarderen is met studs. Een gewone zwarte of jeansshort krijgt al meteen een speciale uitstraling. Studs kan je in alle hobbywinkels verkrijgen of bestellen op het internet.

Sommige studs hebben klemmetjes die je kan omslaan nadat je deze door de stof duwde. Je bevestigt ze overal waar je wilt. Let natuurlijk wel op dat je je daarna niet bedenkt, want de studs maken gaatjes. Andere studs zonder klemmetjes kan je bevestigen met superlijm.

4. Een sjaal of parels en slippers voor stijlvol schoeisel

Slippers kan je snel een aparte look geven. Je hebt gewoon een dunne sjaal nodig met een mooi patroon. Deze wikkel je rond de oude slippers en de sjaal bevestig je onder je voeten met lijm. Als je het nog specialer wenst, kan je de sjaal ook rond je benen binden zodat de slippers sandalen worden. Zorg ervoor dat je twee dezelfde sjaals hebt of dat deze lang genoeg is om hem in twee te knippen.

Ook met parels kan je je slippers erg mooi maken. Deze kralen bevestig je met naald en draad op je slippers. Zo krijgen je slippers in een wip een prinsesachtige uitstraling.

Dit filmpje brengt je alvast op ideeën:

5. Een zuiderse natuurstenenketting

Natuurstenen zijn erg mooi en hebben daarnaast ook een helende functie. Ze kunnen je strandoutfit chique maken. Op een simpele manier kan je de natuurstenen vastzetten met ijzerdraad zodat je ze aan een ketting kan hangen.

Je hebt een steen, een ketting, ijzerdraad en een schaar nodig. Knip de ijzerdraad en buig deze om de stenen heen. Maak dit goed vast op een sierlijke manier en zorg dat er een haakje om de hanger aan de ketting te hangen. Bevestig de hanger daarna aan de ketting en draag deze om je nek.

Ook een combinatie van meerdere natuurstenenkettingen is een aanrader. Mix de juiste kleuren met je outfit! Heb je een roze met blauwe bikini? Kies dan voor twee kettingen met natuurstenen in deze kleuren.

6. The perfect dress voor over je bikini

Een kleedje om over je bikini te dragen na het zwemmen is een essentieel onderdeel van de perfecte strandoutfit. Om een jurk op een unieke en voordelige manier te maken, ga je even langs in de kringloopwinkel of de tweedehandswinkel. Hier kan je uitkijken naar iets dat past in het geheel.

Vervolgens kan het echte werk beginnen. Pak een schaar en knip alle overbodige stof weg. Lange mouwen knip je er gewoon af en uiteraard maak je het kleedje nog wat korter. Even omzomen met de naaimachine en jouw dress is helemaal klaar om te dragen! Laat je creativiteit hierbij helemaal los!

Heb jij nog leuke ideeën om je strandoutfit uniek te maken?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.