Albelli fotoboek: getest nieuw online fotoprogramma! - Goedkoop.be

Getest Albelli fotoboekprogramma: ‘Het is zeer gebruiksvriendelijk en het resultaat is zeer mooi’!

Door
Laatste update op 0 reacties

De vreugde tijdens je huwelijksdag, de geboorte en eerste avonturen van je kroost, wereldse ontdekkingen tijdens die droomreis of de gekke fratsen van je lieve dierenvriend… Het zijn momenten waar je waarschijnlijk nog eens op wilt terugkijken. En hoe kan dit nu beter dan met een prachtig fotoboek. Daar waar herinneringen weer even tot leven komen!

Foto’s maken doe je waarschijnlijk wel. Maar blijven ze bij jou ook geruime tijd op telefoon of camera staan? Omdat er stiekem toch best wel wat tijd gaat zitten in het maken van een mooi fotoalbum. Of toch niet? Met het (nieuwe) Albelli fotopgramma ‘Smart Assistant’ bespaar je heel wat tijd. Dit programma versnelt het maken van een fotoboek. Iemand die daar meer over kan vertellen is Magda Sermon. Zij testte voor ons het nieuwe Albelli fotoprogramma. Hoe zij dit ervaren heeft en wat het resultaat geworden is, dat lees je hier! 


Een nieuwe manier van werken

Toen ik jullie oproep zag om een gratis fotoboek te mogen maken bij Albelli, voelde ik me direct aangesproken om het Albelli fotoprogramma uit te testen. Ik ben amateurfotograaf en had er net een reis naar Australië op zitten waar ik meer dan 1000 foto’s had gemaakt. Ik heb in het verleden reeds een aantal keer een fotoboek laten maken met gemengde resultaten. Eerder maakte ik zelf ook alle achtergronden gebaseerd op de foto’s die ik genomen had. Dit geeft een zeer origineel album, maar neemt enorm veel tijd in beslag en daarom dat het maken van een album vaak werd uitgesteld. Bij dit album heb ik er voor het eerst voor gekozen om het programma zijn werk te laten doen en de door mij geselecteerde foto’s in een album te plaatsen. Ik was echt benieuwd hoe dit zou uitdraaien.

Kiezen en uploaden maar!

Het grootste werk was het maken van een selectie uit meer dan 1000 foto’s. Uiteindelijk kwam ik aan 150 foto’s die ik in het album wilde plaatsen. De eerste stap was de geselecteerde foto’s opladen in het programma van Albelli. Dit nam een aantal minuten in beslag, maar ondanks het aantal in te laden foto’s, ging het vrij vlot. De tweede stap was het overbrengen van de foto’s naar het album. Hier liep het helaas een aantal keer fout, waarschijnlijk door de grote hoeveelheid foto’s. Ik kreeg een foutmelding. Na enkele pogingen lukte het uiteindelijk toch om de foto’s succesvol in het album te laden.

Naar hartenlust personaliseren

Het programma ‘plakte’ zelf de foto’s in het album, en tot mijn verbazing mooi in volgorde van het moment dat ze genomen werden. De verschillende formaten van de foto’s vormden samen een mooi geheel. Nadat de foto’s in een goede volgorde in het album zijn ‘geplakt’, selecteer je de kleur of de print van de achtergrond. Er zijn voldoende opties beschikbaar, dus voor ieder wat wils. Wij hebben zelf gekozen voor een donkergrijs verfpatroon. Dit viel in het eindresultaat iets donkerder uit dan op het voorbeeld, maar het was uiteindelijk toch zeer mooi. Nadat de achtergrond geregeld was, was het vervolgens de beurt aan de kaft. Je kan deze kiezen in een ander materiaal of gewoon met een foto, wat wij gedaan hebben. Er wordt automatisch een foto voor de voor- en achterkant uitgepikt, maar deze zijn gemakkelijk aan te passen naar een foto van je keuze. Om het allemaal nog leuker te maken, is er ook de mogelijkheid om een tekst in te voeren. Dit heb ik gedaan, en opnieuw genoeg keuze aan lettertypes en kleuren. Wat ik persoonlijk ook heel mooi vond, was dat je op de rug van het boek tekst kan zetten. Zo herken je het album later gemakkelijk terug wanneer het in de kast of in een rek staat. Het hele proces na het opladen van de foto’s heeft ongeveer een half uur in beslag genomen. Het is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig, waardoor het voor iedereen mogelijk zou moeten zijn om dit te gebruiken.

Eindresultaat: een mooi fotoboek van goede kwaliteit

Vijf dagen na de bestelling van het boek werd deze thuis afgeleverd. In een stevige kartonnen verpakking om zo het boek niet te beschadigen. Het resultaat is zeer mooi. De kleuren van sommige foto’s zijn iets donkerder dan de originele foto, maar het boek is van een goede kwaliteit en de foto’s zijn mooi afgedrukt. Ook de buitenkant van het boek is zeer goed, de afgedrukte foto’s op de kaft zijn mooi van kleur en glanzend. Ik zou Albelli zeker aanraden aan anderen om op een snelle en eenvoudige manier je foto’s geheel naar eigen wens in een persoonlijk, mooi album te bundelen.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.