Goedkoop restaurant, voordelig dineren in luxe? - Goedkoop.be

Goedkoop dineren in een toprestaurant

Door
Laatste update op 0 reacties

Een bakje friet met hamburger van de frituur kan al eens smaken, maar soms willen we wat meer. Lekker uit eten, een avondje culinair verwend worden in goed gezelschap van vrienden of familie... zalig is dat. Zeker bij speciale gelegenheden zoals een verjaardag of Valentijn hoort een exquize diner. Alleen, de topnamen uit het lijstje restaurants zijn niet bepaald goedkoop. Gelukkig zijn er heel wat initiatieven waardoor we voor een uiterst voordelig tarief toch kennismaken met de absolute topkeukens.

Heb jij bepaalde adresjes waar je al lang eens heen wilt om te lunchen of te dineren? Binnenkort is een nogal dunne portemonnee geen obstakel meer. Met onderstaande tips schuif je goedkoop aan voor een zinnenprikkelende maaltijd.
Smakelijk!

De jaarlijkse restaurantweek

Gouden tip van Goedkoop.be

Elk restaurant heeft tijdens de restaurantweek slechts een bepaald aantal couverts voordelig beschikbaar.

Om op tijd jouw favoriet uit te kiezen en een plaatsje te bemachtigen, schrijf je je best in op de nieuwsbrief van Diningcity.be. Je ontvangt geregeld de beste adresjes in je mailbox en uiteraard alle info over de restaurantweek.

Via Diningcity.be krijg je een overzicht van de beste restaurants in heel België, maar er is meer. Elk jaar organiseert Diningcity een heuse restaurantweek. Eind november of begin december eet je een week lang aan een uitzonderlijke prijs bij de lekkerste adresjes in België. Zowel lunch als diner tellen drie gangen. In 2012 betaalde je €22,50 voor de lunch en €27,50 voor het diner. Bij restaurants met een Michelinster of adressen met 15 of 16 GaultMillau-punten betaal je mogelijk €10 extra. Voor zaken met twee Michelinsterren of 17/18 GaultMillau-punten komt er €20 toeslag bij.

Dit geweldige initiatief geeft aan iedereen de kans om de Belgische culinaire toppers voordelig te ontdekken. Wie weet bevalt het je zo goed dat je onmiddellijk begint te sparen voor een nieuw bezoekje. Zorg wel dat je op tijd je tafel reserveert voor de restaurantweek. De restaurants raken vliegensvlug volgeboekt.

Diningcity.be is het hele jaar lang een handig hulpmiddel om een goed adresje uit te pikken. Bezoekers laten er hun review van een bepaald restaurant achter, je krijgt er een korte beschrijving en een aantal foto’s wat het kiezen makkelijker maakt.

 

Dining with the Stars

Naast de jaarlijkse restaurantweek pakt Diningcity.be ook uit met een speciale versie. Tijdens ‘Dining with the stars’ staan alleen restaurants met één of meer Michelinsterren in de kijker. Droom je ervan aan te schuiven bij De Jonkman in St-Kruis of culinair verwend te worden in Hostellerie Le Fox, dan is dit jouw kans.

Een gastronomische viergangenlunch wordt je voor slechts €44 voorgeschoteld. Verkies je het vijfgangendiner, dan betaal je €55. Adressen met twee felbegeerde Michelinsterren rekenen eventueel €10 extra voor de lunch en €15 toeslag voor het diner.

De volgende editie van dit jaarlijkse topevenement gaat door van 23 tot en met 29 september 2013. Wees er op tijd bij om een tafel te bemachtigen!

Jong Keukengeweld kookt voor jongelui

In Vlaanderen starten verschillende jonge chefs met een eigen zaak. Een grote uitdaging, die wat extra aandacht verdient. Er worden pareltjes van gerechten geserveerd die zeker in de kijker mogen staan. Het jonge geweld gaat op zoek naar producten van eigen streek en werkt seizoensgebonden met respect voor elk product.

De extra aandacht krijgen ze via Jong Keukengeweld, een smakelijk initiatief van Vlaanderen Lekker Land. In het najaar koken de jonge Vlaamse chefs speciaal voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Zo steken studenten of andere jongelui met een beperkt budget hun voeten onder tafel bij aanstormend Vlaams talent. Voor €45 geniet je van het bijzondere Jong Keukengeweld-menu, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

Behoor je niet meer tot die leeftijdsgroep, maar wil je toch voordelig uit eten naar een subliem adresje? Probeer dan zeker de zaak van een starter uit. De kwaliteit is er doorgaans te vergelijken met de gekendere toppers, terwijl de prijzen nog niet zo hoog oplopen. Doe het nu, binnen een paar jaar behoort ook de starter tot de absolute top en zullen de tarieven navenant zijn.

Het jaar rond goedkoop dineren

Dagaanbieders zoals Groupon of Outspot hebben niet alleen de nieuwste technische snufjes goedkoop voor je klaarliggen. Je boekt er bijvoorbeeld ook een last minute zonvakantie of... een heerlijk dinertje!

Outspot selecteert meerdere restaurants per aanbieding. Je kiest voor een bepaald menu of laat de locatie de doorslaggevende factor zijn. Je reserveert bijvoorbeeld een uiterst voordelig steakmenu of laat je verleiden door de heerlijkste scampigerechten.

Via Groupon kun je je zoektocht filteren volgens locatie. Trek je bijvoorbeeld binnenkort een weekendje naar een bepaalde streek in België, bekijk dan even of er geen goedkope aanbiedingen te vinden zijn. Je dineert goedkoop in onze hoofdstad of kiest een adresje aan de kust uit. De vouchers blijven doorgaans enkele maanden geldig. Vergeet wel de kleine lettertjes niet te lezen, bepaalde restaurants aanvaarden de waardebonnen slechts op geselecteerde momenten.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.