Restaurantweek België: voordelig dineren in toprestaurants - Goedkoop.be

De Restaurantweek: culinaire spijs aan een lichtverteerbare prijs

Door
Laatste update op 0 reacties

Het water loopt je in de mond bij het zien van al de culinaire hoogstandjes die dagelijks voorbij komen... in kookprogramma’s. Jawel in kookprogramma’s, want daar blijft het vaak bij. De luxe om regelmatig je tanden in een topgerecht te zetten, is er niet. Buiten de deur eten, in een restaurant wel te verstaan, is gezellig maar ook een aanslag op je portemonnee. Voor een 3-gangendiner ben je al snel een aanzienlijk bedrag kwijt en dat is dan nog exclusief drankjes. Een huiselijk etentje bij vrienden of familie is dikwijls net zo gemoedelijk en stukken goedkoper. Maar hoe erg de gelegenheidskok ook zijn of haar best doet, het zal nooit worden wat het in een toprestaurant is.

Wil je jezelf toch eens trakteren op een gastronomische maaltijd? Reserveer dan een tafeltje in de periode van 26 november t/m 6 december. Tijdens de Restaurantweek bieden heel wat toprestaurants een voordelig menu aan.

Reserveer nu jouw lunch of diner tijdens de Restaurantweek

Spijs voor een uitzonderlijke prijs

Gedurende de Restaurantweek, die ieder jaar door Diningcity georganiseerd wordt, kun je voordelig genieten van een 3-gangerdiner op masterchef niveau. Voor amper € 29,50 word je in een van de toprestaurants die België kent, een sterrenmenu gepresenteerd. Liever lunchen? Ook dat is mogelijk, voor de lichtverteerbare prijs van €24,50.

Restaurants met 15 en 16 punten in de GaultMillau gids of met een Michelinster mogen een toeslag van €12,50 aanrekenen. 17 of 18 punten in de GaultMillau gids of twee Michelinsterren kunnen een toeslag van €22,50 aanrekenen. Daar staat dan wel tegenover dat je smult van gerechten die door een topchef bereid worden, toch een unieke ervaring .

Laat je verrassen

Dit succesvol, smakelijk initiatief is de uitgelezen kans om kennis te maken met nieuwe adresjes, maar ook zeker met onbekende keukens. Het aantal verschillende keukens tijdens de Restaurantweek is niet op één hand te tellen, je zou het bijna een culinaire wereldreis kunnen noemen.

Gouden tip van Goedkoop.be

De Restaurantweek is de ideale manier om te genieten van culinaire topgerechten in de beste restaurants van België zonder daarvoor meteen de hoofdprijs te betalen. Maak je van deze kans gebruik en valt dit goed in de smaak? Bij Groupon flitsen regelmatig soortgelijke superaanbiedingen voorbij. Voor zachte prijsjes worden heerlijke dinertjes in jouw omgeving aangeboden.

Doe eens lekker gek en pik iets uit waar je normaal gesproken nooit voor zou kiezen. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de eenvoudige, maar oh zo zuivere, pure smaken uit de Japanse keuken.  Of waan jezelf even in Marokko en smikkel van de beste couscous en tajines. Italiaanse traditionele gerechten, Franse delicatesses, vegetarische hoogstandjes, Turkse spijzen... het is nog maar een kleine opsomming van alle heerlijkheden waaruit je kan selecteren.

Is dit voor jou hét moment om wat sterrenrestaurants aan je lijstje toe te voegen? Toppers als De Jonkman, Bruneau of Aan Tafel bij Luc Bellings verwennen je ook voordelig tijdens de Restaurantweek.

(The) plates to be

Om een (goed) plekje te kunnen bemachtigen in één van de deelnemende horecagelegenheden, wacht je het liefst niet te lang. Zowel de voorgaande zomer- als winteredities trokken meer dan 50.000 enthousiaste lekkerbekken. De kans dat alles razendsnel volzet is, bestaat dus.

Een plaatsje op de gastenlijst leg je vast bij Restaurantweek.be. Daar kies je eerst in welke provincie je wilt eten, met hoeveel personen je aanschuift, op welke  datum en of je wil proeven van een geweldig diner, of toch meer de voorkeur geeft aan een uitmuntende lunch. Vervolgens krijg je een lijst voor ogen met restaurants die bij jouw keuze passen. Direct zie je ook of je op tijd bent om een reservering te maken, of dat je helaas achter het net vist.

Hartje Antwerpen of in een bosrijke streek van Limburg...De restaurants liggen verspreid over de tien provincies. Je kunt dus dineren in je naaste omgeving, maar vind je een restaurant iets verder van huis geen probleem, dan kan dat ook.

Reserveer nu jouw lunch of diner tijdens de Restaurantweek.

De Restaurantweek is de ideale manier om voordelig te dineren in het unieke kader van een gastronomisch restaurant, al dan niet met Michelin-sterren of hoge GaultMillau-score.

Naar welk restaurant of soort keuken ben jij benieuwd en zou je tijdens dit unieke culinair evenement eens uit willen proberen?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.