Zeer populaire bord- en kaarspellen voor een avond met vrienden - Goedkoop.be

Ontdek deze 5 populaire bord- en kaartspellen voor een vriendenavond!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Het is ontzettend belangrijk om vaak activiteiten te plannen met vrienden, ook wanneer je een gezin hebt. Het onderhouden van deze relaties zal jou rust geven en stress doen verminderen, en hoe kan dit beter dan met lachwekkende bord- en kaartspellen. Wij zetten hier een aantal toppers voor je op een rijtje!

Het is zeer belangrijk om vriendschappen te onderhouden door op frequente basis activiteiten te plannen. Ook wanneer je druk bent met een eigen gezin. Wellicht is het dan juist belangrijk om leuke avonden met leeftijdsgenoten te plannen. Er even uit zijn en jouw schouders laten zakken, eventjes rust van werk en de kinderen. Gewoonweg een dagje besteden aan jouw vrienden.

Dit kan gelukkig op ontzettend veel manieren, of dit nou met of zonder jouw partner is. Daarom zetten we in dit artikel een aantal zeer populaire bord- en kaartspellen voor je op een rijtje. Deze zijn heel leuk om te spelen na een gezellig diner met een borrel of twee. Lees dus snel verder om inspiratie op te doen voor nieuwe en klassieke spellen.

1. De spanningen lopen hoog op bij ‘30 Seconds'

Een populair spel voor minimaal vier personen, al is het aangeraden om dit spel met meer te spelen. Je speelt in teams van 2 waarbij het belangrijk is om goed op elkaar ingespeeld te zijn. Het doel van 30 Seconds is om het eerste team te zijn dat het bord afgereisd is naar de finish.

Dit doet men door aan het begin van elke beurt een nieuw kaartje te pakken met woorden, en deze vervolgens te beschrijven aan de teammaat. De beschrijving mag in geen enkel geval een woord bevatten die ook op het kaartje staat.

Hoe meer woorden goed geraden zijn, hoe meer stappen het team voorruit mag. Nu kan je zelf al bedenken dat het zeer spannend is door de tijdsdruk van 30 seconden, en dat wanneer twee mensen minder goed op elkaar ingespeeld zijn hier grappige frustraties kunnen ontstaan. Dat is dus lachen geblazen!

2. Het bord vliegt door de kamer met ‘Risk’

Dit spel is al enige tijd zeer populair onder een grote groep mensen. Het spel is dan ook jaren geleden ontwikkeld, maar tot op de dag van vandaag zorgt het voor grote spanningen! Het doel van het spel is om jouw eigen koninkrijk te vergoten en te verdedigen. Sluit jij onderlinge coalities of ga jij het gevecht aan met iedereen?... Dit spel dient slim gespeeld te worden waarbij elke zet van belang is. Het spel heeft een lange speelduur, dus houdt hier wel rekening mee.

3. Kwijlend door een mondstuk een verhaal vertellen met ‘Speak out’

Dit relatief nieuwe spel is niet geschikt voor de mensen met smetvrees. Het doel van het spel is om korte zinnen uit te spreken met een mondstuk. Om een idee te krijgen, het mondstuk wordt ook door tandartsen gebruikt om jouw mond goed open te houden. Het is dus makkelijk voor te stellen dat praten heel moeilijk is. Dit zorgt wel voor ontzettend leuke momenten waar mensen gierend van het lachen bepaalde woorden willen uitspreken. Zeker een aanrader voor na een diner, natuurlijk met wat drankjes. Cheers ;-) !

4. Onderlinge feuten met ‘Monopoly’

Dit welbekende bordspel zal niemand ontgaan zijn! En of je nou van een oudere generatie bent of niet, Monopoly blijft een klassieker. Het bordspel wordt daarom ook nog steeds met regelmaat gespeeld.

monopoly

Er zijn zelfs veel variaties van gemaakt, wel telkens met dezelfde insteek. Het doel van het spel is om zoveel mogelijke bezittingen te verkrijgen en jouw tegenstanders failliet te spelen wanneer zij op jouw bezittingen komen. Iedereen heeft zo zijn of haar aparte technieken om te spelen, wat het spel ontzettend spannend maakt!

5. Jouw vrienden onder de tafel bluffen!

Een groot plezier voor vele vriendengroepen zijn kaartspellen. Hier kunnen mensen bijvoorbeeld hun ultieme blufkwaliteiten weergeven in een potje Poker. Hier probeert men de hoogste kaartcombinaties te behalen. Het is echter een kansspel dus zelfs met slechte kaarten kan je andere spelers weg bluffen.

Een andere variant is Blackjack, hier probeer je zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. ‘Dress to impress’ wanneer je deze spellen speelt, en doe lekker gek en overdreven. Let wel op dat jouw tegenspelers niet kaarten tellen, zelfs jouw beste vrienden kunnen valsspelers zijn.

Zo, nu heb je als het goed is genoeg inspiratie voor uren speelplezier, geniet ervan!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.