Met deze activiteiten is quarantaine zo voorbij - Goedkoop.be

Met deze activiteiten is quarantaine zo voorbij

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Nu iedereen thuis moet zitten, kan de verveling wel eens stevig toeslaan. Je staat op en denkt: “Wat ga ik vandaag doen?”. Om deze vraag makkelijk te beantwoorden, hebben wij enkele verrassend leuke bezigheden opgelijst.

Online je kleren verkopen, een nieuwe opleiding leren, een bullet journal maken of gratis e-books lezen? Je hebt er deze periode alle tijd voor!

Thuiszitten en geld verdienen

Enquêtes invullen

Kan je momenteel niet gaan werken door de Corona toestand en wil je graag een centje bijverdienen? Dat kan met online enquêtes in te vullen! Bij OpinionWorld kan je je heel makkelijk inschrijven en word je beloond met tal van voordelen.

Zo kan je door online enquêtes in te vullen geld verdienen via PayPal of kan je kiezen voor een App Store & iTunes Gift Card. Ga ook eens kijkje nemen in hun webshop. Hier zijn populaire merken, zoals Media Markt, Zalando of FNAC vertegenwoordigd. Verwen jezelf of iemand anders met een geschenk dat jij kiest.

Producten verkopen

Een andere manier om momenteel geld te verdienen via het internet is door producten te verkopen op bijvoorbeeld bol.com. Bied kosteloos jouw gebruikte, tweedehands (studie)boeken, muziek en films aan op bol.com. De artikelen die je te koop zet zijn direct zichtbaar voor de miljoenen bezoekers. Het enige wat je hoeft te doen, is de prijs bepalen, maar daar helpt bol.com je bij.

Heb je je kleerkast opgeruimd en ben je van plan wat kleren weg te doen? Verkoop ze dan op Vinted of United Wardrobe! Dat zijn sociale modemarktplaatsen waar je makkelijk tweedehands kleding, schoenen en accessoires kunt kopen én verkopen.


Leer iets nieuw

Een taal

Normaal zou je zeggen: “Daar heb ik geen tijd voor!”, maar dat excuus is helaas niet meer geldig tijdens deze periode. Dus installeer de app Duolingo en begin je Spaans maar te oefenen. Misschien is het tijd om je Chinees wat bij te schaven?

Een cursus

Wat denk je van een nieuwe opleiding in afstandsonderwijs? Jaarlijks volgen vele duizenden studenten een opleiding aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs.  Ze hebben een opleidingsaanbod van meer dan 350 cursussen.

Ook NHA is één van de grootste scholen voor thuiscursussen en -opleidingen van België. De afgelopen 85 jaar volgden naar schatting meer dan 2.000.000 cursisten de betrouwbare cursussen en opleidingen van NHA.

Een andere optie is Laudius. Ook bij hen vind je meer 300 thuisstudies om uit te kiezen. Een thuisstudie is een bijzonder prettige manier om te werken aan je carrière of persoonlijke ontwikkeling. Ook kun je met een thuisstudie een prima basis leggen voor een nieuwe creatieve hobby waar je nog jaren plezier aan zult beleven

Hoe werkt het?

De eerste stap is je online inschrijven voor je favoriete cursus. Nadat je de cursus hebt ontvangen, neem je contact op met je docent via het online leerplatform. Je stelt jezelf voor en geeft aan hoeveel tijd je kan vrijmaken om de cursus in te studeren. Op die manier kan je docent je écht studieadvies op maat geven.

De laatste stap is natuurlijk je examen afleggen! Als je een thuiscursus volgt, beslis je zelf wanneer je examen gaat afleggen. Je kan tot vijf jaar na inschrijving van je cursus examen afleggen. Daarnaast is een herexamen is volledig gratis. Ben je geslaagd? Dan krijg je snel je waardevolle diploma toegestuurd. Al hun diploma’s vormen een fikse meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Naaien

Heel simpel, hier zijn 5 redenen waarom je moet leren naaien:

  • Je kan je eigen kleren maken! Zo heb jij altijd iets uniek om aan te trekken.
  • Het is een fantastisch middel om creatief mee te zijn, want de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Is je broek gescheurd? Spaar geld uit door het zelf te maken.
  • Het zelf maken van iets geeft heel veel voldoening.
  • Het is beter voor het milieu én je weet dat je kleding niet door kinderarbeid is gemaakt.

Tutorials

Van bijna alles vind je tutorials. Wil je graag een perfecte make-up artist worden? Ga naar de wondere wereld van YouTube en bekijk de duizenden tutorials. Wil je graag beter worden in Photoshop? Zou je graag wat voetbal trucjes leren? Ontdek het gewoon op YouTube!

Wees creatief

Bullet journal

Je zit thuis en je hebt niet echt iets te doen. Dan is dit hét moment om je creatieve zelf helemaal te ontdekken! Dat kan op heel wat verschillende manieren. Maak bijvoorbeeld een bullet journal, maar wat is dat nu juist? Dit filmpje legt het klaar en duidelijk uit zodat jij goed voorbereid aan de slag kan. Bestel hier je eigen bullet journal!

Fotoalbum van je reizen

Na een fantastische reis wil je toch altijd graag een fotoalbum maken om deze mooie herinneringen bij te houden, nietwaar? Maar meestal heb je het te druk en komt het er niet meer van. Nu heb je tijd met hopen om deze fotoboeken te maken en strijk te gaan met alle grappige plaatjes die je tegenkomt.

Een opdrachtendoosje

Dit is een heel creatieve opdracht, dus laat jezelf eens goed gaan. Maak samen met je partner of huisgenoot een opdrachtendoosje, waaruit je elke dag een opdracht trekt die je moet uitvoeren.

Probeer nieuwe gerechten

Tijdens de werkweek ben je meestal erg gehaast om eten op tafel te toveren. Daarom is lang in de keuken geen optie. In het weekend heb je vaak ook andere plannen dan heel de tijd voor je kookfornuis staan. Maar, quarantaine betekent veel tijd en dus kan je enkele receptjes uitproberen waar je een hele dag zoet mee bent. Vervolgens kan je er heerlijk van smullen. Je kan de ingrediënten of zelfs de hele maaltijd (voor degene waarbij het mislukt is) laten thuisleveren via Mealhero.

Lekker ontspannen

Boeken lezen

Waarschijnlijk heb je thuis een heleboel boeken staan waar je de tijd nog niet voor had om deze te lezen. Awel, dat kan jij nu eens rustig in je tuin doen zonder je te moeten haasten. Heb je al je boeken uitgelezen? Surf dan eens naar de gratis e-books van bol.com!

Fotoboeken boven halen

Deze periode is het perfecte moment om oude fotoboeken van onder het stof te halen. Geniet samen met je gezin van de prachtige herinneringen die jullie misschien al vergeten waren! In deze moderne tijd staan er natuurlijk ook heel wat foto’s en video’s op je computer. Bekijk ook zeker nog eens wat filmpjes terug van je favoriete festival en waan je weer helemaal tussen de festivalgangers.

Welke activiteit ga jij eerst doen?

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.