Warm weer: 10 waterspelletjes om af te koelen - Goedkoop.be

De waterspelen zijn geopend! 10x 'coole' zomerpret

Door
0 reacties Meer Buitenleven

Op een snikhete dag kun je wel wat verfrissing gebruiken. Waterspelletjes zijn hiervoor de ideale manier. Er zijn heel wat mogelijkheden, ga bijvoorbeeld aan de slag met waterpistolen of doe de limbo onder een tuinslang. Ontdek hier wat je allemaal kan doen en hoe voordelig waterspelletjes wel niet zijn.

1. Pief paf plons

Spelen met waterpistolen, het favoriete spel van zowel jong als oud. Voorzie je kinderen van een waterpistool en ga in de aanval en in de verdediging. In de speelgoedwinkel vind je direct een degelijk waterpistool. Wil je het nog goedkoper? Kies dan voor een spuitje van de dokter. De inhoud is minder groot, maar dit los je op door met een emmertje rond te lopen.

Ontdek hier de leukste collectie waterpistolen al vanaf €2!

2. Spelen met waterballonnen

Vul een aantal ballonnen met water zonder ze op te blazen. Speel daarna spelletjes als tienbal of netbal met de waterballon. Ook tik tak boem wordt alleen maar leuker met een waterballon in plaats van een bal. Elkaar gewoon bekogelen met ballonnen is tevens erg leuk! Heb je al iets oudere kinderen? Hang dan wat ballonnen aan een houten bord en speel een spelletje darts!

Tip: waterballonnen vul je op een gemakkelijke manier met een oude zeeppomp.

3. Limbo onder de lans

Neem de tuinslang erbij en speel limbo. In plaats van een touw, mag je hierbij het water niet aanraken. Als je het toch raakt, dan word je nat. Waarschijnlijk zal je dit zelfs eens expres doen voor de zalige verkoeling!

4. Natte stoelendans

De klassieke stoelendans kent iedereen wel. Iedereen stapt rond een kring van stoelen en moet gaan zitten als de muziek stopt. Er wordt tussen elk rondje een stoel weggenomen, waardoor er altijd iemand zal afvallen. Je kan de stoelendans een zomers tintje geven door de stoelen te vervangen door grote emmers met water. Je moet dan telkens met je kont in het water gaan zitten als je niet wilt afvallen.

5. Waterestafette

Bij waterestafette ga je achter elkaar in een rij staan en geef je een emmertje door dat tot de rand gevuld is. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk te morsen. De achterste in de rij loopt met de emmer naar voor en kiest hoe het emmertje wordt doorgegeven: door de benen, over het hoofd, zijwaarts, … Als je een bepaald punt bereikt hebt, meet je wie het meeste water heeft.

6. Natte handdoek

Ideaal om jezelf te verfrissen, is spelen met een natte handdoek. Ga op twee rijen staan en zet aan de overkant een emmer. Maak de handdoek nat, leg hem in je nek en wring hem vervolgens uit in de emmer aan de overkant. Het team waarvan de emmer het snelste gevuld is, heeft gewonnen.

7. Bewegende voeten

Je gaat zitten in verschillende rijen. Aan het begin van elke rij zet je een gevulde emmer water en aan het einde een lege. De eerste in de rij vult zijn beker met water en klemt deze tussen de voeten. Hij zal proberen het water in het bekertje van de volgende te gieten, zonder zijn handen te gebruiken. De laatste in de rij giet het water in de emmer. Wie het meeste water in zijn emmer heeft, wint.

8. Watervoetbal

Voetballiefhebber of niet, dit watervoetbalspel gaat iedereen geheid leuk vinden. Je maakt twee teams en ieder teamlid vult een fles met water. De twee teams gaan, met de gevulde flessen voor zich, tegenover elkaar staan. Het doel is om de flessen  van het andere team te raken met de bal. Valt jouw fles om dan is het belangrijk om zo snel mogelijk de fles op te rapen, zodat er zo min mogelijk water uit klotst.

Het spel is ten einde wanneer de flessen van een team leeg zijn. Wil je eerder stoppen, dan worden de resten uit de flessen van elk team in een emmer gegoten en het aantal milimeters gemeten met liniaal.

Shop hier voordelig je voetbal indien je er geen hebt (of toe bent aan een nieuwe ;-) ).

9. Schuiven maar!

Met een groot stuk, stevig zeil, afwasmiddel of groene zeep (iets wat goed glibberig is) en water maak je een geweldig schuifspel. Wie glijdt het verst over de baan? Meet de afstand met rolmaat.

Een toffe andere variant: maak er een sjoelbak van! Niet de steentjes gaan door de bogen, maar jijzelf! Je kunt de bogen zelf in elkaar knutselen of op het gras achter de schuifbaan vakken tekenen.

10. Oberrace

Bij de oberrace is het de bedoeling dat je je ‘drankjes’ zo snel en goed mogelijk naar de overkant brengt. Met een dienblad dat vol staat met bekertjes water probeer je zonder te morsen aan de overkant te geraken. Het andere team maakt je het natuurlijk niet te makkelijk en gooit (vanaf een zelf te bepalen) afstand met natte sponzen naar je.

De bekertjes worden geleegd in een emmer. Het team met het meeste water in de emmer, heeft de beste obercapaciteiten en wint het spel dus!

Weet jij nog leuke waterspelletjes die je thuis kan spelen?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.