Sporten hoeft niet duur te zijn dankzij deze 4 tips - Goedkoop.be

Sporten hoeft niet duur te zijn dankzij deze 4 tips

Kimberly
Door Kimberly
0 reacties

Is het je goede voornemen om dit jaar wat sportiever te zijn? Best toevallig dat het ook een voornemen van je is om meer te sparen. Sporten kan soms behoorlijk wat geld kosten, laat dit je niet weerhouden om actief te zijn en te sparen. Met deze 4 tips kan je namelijk heel low budget tot zelf gratis aan je conditie werken. Zo blijf je voordelig in vorm!


1. Sport thuis en wees creatief

Sporten moet niet in een sportschool. Met enkele makkelijke en goedkope gadgets kan je een deeltje van je woonkamer of zelfs slaapkamer omtoveren tot een kleine privé fitness. Een yoga of fitness matje is het enige wat je nodig hebt. Gebruik je graag attributen? Kijk dan even rond, vul een fles water met zand en gebruik deze als gewichten.

Verder heb je nog de sporten als fietsen, lopen, wandelen en touwtje springen die je overal en altijd kan uitoefenen zonder ervoor te moeten betalen.

2. Download je personal trainer

Ga naar de bibliotheek om een boek te lenen over welke sportoefeningen je net kan doen en hoe je deze juist uitvoert. Ben je geen boekenwurm? Geen probleem! Er zijn voldoende websites, filmpjes en gratis sport applicaties die je kan downloaden op je smartphone. Zo kan je op ieder moment van de dag, waar je maar wil een sportsessie plannen zonder een trainer te boeken. Yoga, cardio of hardlopen? Je vindt het allemaal! Zo vermijd je de hoge kosten van een personal trainer.

3. Proeflessen en kortingen

Heb je te weinig ruimte in je eigen woning en vertrouw je het Belgische klimaat onvoldoende om buiten te sporten? Ga dan op zoek naar een sportschool waar je zo min mogelijk uitgeeft. Kies niet voor die luxe sportschool met sauna, zonnebank en groepslessen, maar kies voor een budget sportschool die bij je past. Maak gebruik van de lopende aanbiedingen en de mogelijke gratis proeflessen. Zo kom je te weten of de sportschool echt iets voor jou is. Sommige werkgevers en zelfs verzekeraars kunnen je helpen aan een goedkoop of zelfs gratis sportabonnement. Heb je een passende sportschool kunnen vinden? Lees dan zeker de kleine lettertjes van je contract goed na!

4. Koop je kleding in goedkopere winkels

Als je uiteindelijk je woning hebt kunnen organiseren naar je eigen mini sportschool of je net een proefabonnement hebt genomen bij die goedkope sportschool is het tijd voor je outfit. Ga niet meteen naar de sportspeciaalzaak. Een goede sportoutfit is belangrijk, maar kan ook heel duur zijn. Gelukkig zijn er winkelketens die zowel goede als goedkope sportartikelen verkopen. Denk maar aan de sportwinkel Decathlon. Ook bij Zalando Lounge  of HEMA kan je een sportplunje kopen. Zelfs yogabroeken kan je makkelijk vinden bij Action.

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.