Grote sportwedstrijden die wel nog doorgaan - Goedkoop.be

Grote sportwedstrijden die wel nog doorgaan

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Het corona-virus was een grote domper voor de sportwereld en dus ook de vele atleten die hun seizoen in het water zagen vallen. Wielerwedstrijden werden uitgesteld, de voetbalcompetitie werd grotendeels afgelast en ook tennis lag stil.

Maar niet langer getreurd, want heel wat sporten zijn al aan een heropstart begonnen. Lees verder en ontdek welke wedstrijden jij terug op de voet kan volgen.

Voetbal

In de meeste landen wordt er al opnieuw gevoetbald of zijn ze dit binnenkort van plan. Enkel in Cyprus, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Schotland en ons land is de competitie volledig stopgezet.

Bundesliga had zich als eerste terug hervat, wel zonder publiek natuurlijk. Op 8 juni is de Premier League terug van start gegaan, ook hier achter gesloten deuren. Je kan dus niet gaan kijken tijdens deze periode naar je favoriete buitenlandse club, maar je kan wel op hen wedden dankzij sportweddenschappen. Ben je een echte kenner? Dan wordt het voor jou niet moeilijk om hier veel te scoren!

Tennis

Het WTA-circuit wil op 3 augustus weer opstarten met een toernooi in Italië. De mannen zullen weer een ATP-toernooi kunnen spelen op 14 augustus in Washington. Ook voor Roland Garros is er nu een definitieve datum. De Franse grandslam vindt plaats op 27 september tot 11 oktober. De US open staat op het programma van 31 augustus tot 13 september. De organisatie van de US Open liet weten dat zonder nieuwe tegenslag het toernooi eind augustus zal kunnen plaatsvinden.

Wielrennen

In het najaar gaan we weer volop mogen genieten van deze prachtige sport. Tour de France heeft een nieuwe datum, van 29 augustus tot 20 september. Het WK gaat van start op 20 september en eindigt op 27 september in Martigny, Zwitserland. De Giro vindt plaats van 3 oktober tot 25 oktober en de laatste grote wedstrijd is de Vuelta van 20 oktober tot 8 november.

Ook in België zijn er nog heel wat mooie koersen te beleven. Zo is er op 15 augustus Dwars door het Hageland. Flanders Classics organiseert dit jaar op 29 augustus de Druivenkoers in Overijse en een dag later volgt de Brussels Cycling Classic. Luik-Bastenaken-Luik is op 4 oktober en Gent-Wevelgem op 11 oktober. De niet te missen Ronde Van Vlaanderen staat dit jaar op 18 oktober gepland. Als wielerfanaat moet je dus niet lang meer wachten op de grote wedstrijden.

Atletiek

De meeste Diamond League-meetings worden verplaatst naar september en oktober. De meetings in Rabat en Londen gaan helaas niet door. De competitie start, als alles goed gaat, in Monaco op 14 augustus en eindigt in China op 17 oktober. De Memorial Van Damme in Brussel blijft wel op 4 september staan.

Zürich heeft een creatieve oplossing bedacht om toch een Diamond League op poten te zetten. Op 9 juli wordt er een competitie op afstand georganiseerd met heel wat grote namen. 30 atleten in 8 disciplines ( 4 voor vrouwen en 4 voor mannen ) zullen vanop afstand het tegen elkaar opnemen. Ze doen hun competitie in een stadion in eigen land.

De Olympische Spelen zijn helaas verhuisd naar 2021 en ook het WK is opgeschoven naar 2022. In afwachting van meer sportwedstrijden kan je altijd je sporttalenten botvieren op de nieuwe PS5 van Sony of een andere spelconsole.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.