Goodkoop op ‘staycation’ in België: 4 tips - Goedkoop.be

Goodkoop op ‘staycation’ in België: 4 tips

Eveline
Door Eveline
0 reacties Meer Dagje Uit, Citytrips

Alhoewel de grenzen op dit moment nog open zijn, verkiezen veel mensen veel mensen toch ons eigen Belgenlandje boven een buitenlandse reis. Dat wilt niet noodzakelijk zeggen dat je deze zomer geen avontuurlijke reis kan beleven, want in België is veel meer te vinden dan je denkt.

Van een uitgestrekte natuur en een prachtige historische cultuur tot mooie stranden en pittoreske winkelstraatjes. Voor elke type reiziger is hier zeker wat te vinden, en nog een extra voordeel: zo’n staycation in België is een stuk goedkoper dan een verre exotische reis.

Voor de feestvarkens

Trek jij rond deze periode meestal naar steden zoals Ibiza of Loret de Mar? Dan ben jij vast iemand die op reis graag naar de lokale bars trekt en daar van een lokale cocktail (of vier) geniet. Geen zorgen, je moet niet per se de grenzen over te steken om de nacht van je leven te beleven.

Ga op kroegentocht in Gent of bezoek één van de vele bars en clubs in Antwerpen. In de zomer kan je er gerust ook in een kleedje naar toe, en na Happy Hour denk je helemaal niet meer aan Ibiza. Ben je iemand die liever naar een concert gaat? Bezoek dan het Q-Beach House in Oostende. Eerst aperitieven op het strand en daarna gaan feesten, wat wilt een mens nog meer?

Voor de echte rondtrekker

Mis je nu al de geur van bossen en de adembenemende uitzichten op rivieren en bergen die je tegenkomt op je lange wandeltochten? Misschien was je wel een gigantische hike aan het plannen in Zwitserland of Canada, maar is die geannuleerd door de corona-crisis? Geen zorgen, in België vind je meer dan genoeg wandeltochten die aan je eisen voldoen!

Je voelt hem al aankomen, maar een bezoekje naar de Ardennen is een must! Daar al vaak een huisje gehuurd en lijkt deze bestemming je niet meteen avontuurlijk? Probeer het dan eens anders aan te pakken. Probeer bijvoorbeeld in 3 dagen tijd doorheen een bepaalde provincie te wandelen, met enkel een tent en het eten in je rugzak. Wanneer je omringd bent door de gigantische bomen en schattige beekjes, waan je je gegarandeerd in Zwitserland.

Voor de strandganger

Staat zomer bij jou gelijk aan liggen bakken op het strand met een cocktail in de hand? Dan kan dat nog steeds. Ja, op stranden van Oostende moet je reserveren, maar probeer eens rustigere stukjes op te zoeken zoals bijvoorbeeld De Haan of Knokke. Neem een paar klaargemaakt wraps en een goed boek mee en je ontspant je sowieso even veel als op een strand in Turkije of Spanje.

Voor de citytrip fanaat

Snuif jij graag cultuur op tijdens je reizen? Boek dan een hotel in het historische Brugge, Gent of Brussel. Wil je meer bijleren of de Eerste Wereldoorlog? Boek dan een hotel in Ieper. Al deze steden zitten overvol historische gebouwen, interessante musea en last but nog least kleine restaurantjes waar je de lekkerste maaltijden van je leven voorgeschoteld krijgt.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.