Hoe kan jij geld besparen in huis? - Goedkoop.be

Hoe kan jij geld besparen in huis?

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Geld overhouden aan het eind van de maand, wie wil dat nu niet. Helaas is dat soms moeilijk om voor elkaar te krijgen. Of heb je aan het einde van de maand niet het gewenste bedrag, maar weet je niet op welke manier je (nog meer) geld kan besparen? Lees dan de onderstaande tips om jou op weg te helpen om geld te besparen.

Vergelijk je abonnementen

Abonnementen zijn in een huishouden één van de of dan niet de grootste kostenpost. Zo heb je bijvoorbeeld je abonnement voor televisie, vaste telefoon, internet. Het is slim om aan het einde van je contractperiode via internetvergelijk te kijken of er misschien goedkopere aanbieders zijn, al scheelt het een paar euro’s. Op het einde van het jaar zal je een behoorlijk bedrag hebben bespaard op onder andere internet en televisie.

Naast de reguliere abonnementen heb je ook de abonnementen zoals die van de sportschool, de krant, je telefoon, streamingdiensten of iets anders. Ga na of je echt gebruik maakt van deze abonnementen. Zo kan je ook bijvoorbeeld prima buiten sporten in plaatst van in een sportschool.

Check je verzekeringen

Iets wat vaak wordt vergeten zijn de verzekeringen. Check zo nu en dan of je gebruik maakt van alle verzekeringen die je hebt en of dit niet misschien goedkoper kan. De zorgverzekering is vaak de duurste verzekering. Kijk of je misschien aan het einde van het jaar een goedkopere verzekering kan afsluiten en of je de aanvullende verzekeringen die er bij hebt afgesloten wel echt nodig hebt.

Bezuinig op je boodschappen

De boodschappen zijn een andere grote kost in een huishouden. Een goede manier om op de boodschappen te besparen is door bijvoorbeeld slechts één keer per week of twee keer per maand boodschappen te doen. Hierdoor koop je niet te veel en kom je ook niet in de verleiding om onnodige dingen te kopen.

Let ook op de aanbiedingen. Lees alle folders en vergelijk de prijzen van de verschillende supermarkten. Hierdoor kan je veel besparen. Zijn er houdbare producten in de aanbieding? Koop dan meteen een grote hoeveelheid in. Denk ook niet alleen aan de aanbiedingen van de supermarkten, maar ook de drogisterijen. Drogisterijen hebben ook vaak producten zoals shampoos, douchegel en crèmes in de aanbieding. Hier kan je ook flink op besparen.

Voorkom sluipverbruik

Waar velen niet bij stilstaan, is de hoeveelheid sluipverbruik in huis. Sluipverbruik is het verbruik van stroom door elektronische apparaten die bijvoorbeeld niet helemaal uitstaan of stroom verbruikt wanneer de stekker er nog in zit. Om dit te voorkomen moet je apparaten niet in de stand-by stand zetten, maar helemaal uit. Zo gebruikt het apparaat geen stroom. Probeer ook stopcontacten geheel er uit te halen, vooral als je een lange tijd weg bent.

Koop zuinige apparaten

Wanneer bijvoorbeeld je oude wasmachine kapot gaat en je nieuwe gaat aanschaffen, is het verstandig om voor een energie zuinig apparaat te gaan met een groene label. Een apparaat met een groene label gebruikt veel minder stroom en water, wat je later terug zal zien in je rekening.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.