Goedkoop op skivakantie met deze handige tips - Goedkoop.be

Goedkoop op skivakantie met deze handige tips

Door
1 reactie

Het is nog zomer, maar toch kijken veel mensen uit naar de winter om op skivakantie te gaan. Al moet je daarvoor wel de bergen opzoeken in het buitenland want op de Ardennen na zijn er niet veel skimogelijkheden in België.

Dat de kosten van een skivakantie snel omhoog schieten is zo gek niet als je bedenkt dat je naast je reis, verblijf eten, ook nog je materiaal en skipas moet betalen. Ga dankzij onze goedkope tips dit jaar toch wel op skivakantie zonder te diep in je portemonnee te grijpen. 

Combineer om te besparen

Als je op skivakantie gaat zal je een appartementje moeten huren, ter plekke geraken een skipas betalen. Maar ook materiaal huren en lessen nemen komt er ook wel bij kijken. Daarom kies je beter voor een voordelig pakket waarin al deze zaken zitten. Bij de meeste wintersportaanbieders zal je zulke pakketten vinden. Je bent dan zeker dat je met alles in orde bent, en zelfs minder geld kwijt.

Wist je dat je ook veel kunt besparen als je goed op tijd boekt. Veel reisaanbieders geven vroegboekkortingen. Zo krijg je bij TUI momenteel €70 extra korting op je skivakantie.

Kies de juiste periode

Het is algemeen geweten dat wanneer je buiten het seizoen op vakantie gaat, je veel goedkopere reisjes kunt boeken. Dit geldt natuurlijk ook voor skivakanties. Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk als je kinderen hebt en die moeten naar school. Ook zal een skivakantie in januari veel duurder zijn dan in april, maar dan bestaat natuurlijk de kans dat er niet meer veel sneeuw ligt.

Gouden tip van Goedkoop.be

Ga op skivakantie aan studentenprijzen en krijg daarbovenop nog eens €50 die je kan uitgeven in de bergen. Het enige wat je hoeft te doen is een ING bankrekening te openen en het geld is in de pocket!

Ben je gebonden aan bepaalde periodes? Ga dan voor een kortere periode op skivakantie om het goedkoper te maken. Shortski’s zijn tegenwoordig helemaal in!

Maak zelf je eten klaar

Je voeten onder tafel schuiven is natuurlijk veel makkelijker dan zelf achter de kookpotten te staan. Toch bespaar je veel meer geld als je een appartement huurt in plaats van op hotel te gaan waar meestal het eten wordt aangeboden. Het hoeft helemaal geen 3-gangenmenu te zijn op skivakantie. Een fondue of raclette heb je snel op tafel gezet. Dit geeft je een op en top skivakantie gevoel en het is veel beter voor de portemonnee.

Kies je vervoer en accommodatie slim

Met het vliegtuig ben je natuurlijk in een mum van tijd op je locatie. Maar vliegen is niet echt de goedkoopste optie. Heb je er al eens aan gedacht om met de bus te reizen? Dan kost het je minder én het is niet zo vervuilend voor het milieu.

Wanneer je beslist hebt met welk vervoersmiddel je op skivakantie vertrekt, moet je ook nog je accommodatie kiezen. Wil je vlakbij de skipiste liggen? Dan gaat dit je meer kosten. Kijk naar appartementen die wat verderaf liggen. Zo geniet je van alle comfort die je nodig hebt voor een lage prijs.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.