Happy single of hopeloos op zoek naar een soulmate? - Goedkoop.be

Happy single of hopeloos op zoek naar een soulmate?

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Nog niet iedereen weet het misschien, maar elk jaar wordt op 11 november Singles Day gevierd. Een dag waarop vrijgezellen met trots kunnen vieren dat ze gelukkig zijn als single. Ook stellen kunnen overigens stilstaan bij deze feestdag en hun leven als individueel mens huldigen.

Maar hoe vier je nu eigenlijk je leven als single? En er zijn natuurlijk ook singles die juist veel liever samen zouden zijn met iemand. Wat kun je dan het beste doen op Singles Day?

Het begin van Singles Day

De feestdag bestaat al ruim een kwart eeuw: hij werd namelijk in 1993 in het leven geroepen op de universiteit van Nanking in China. De datum, 11 november, is gekozen vanwege de vier enen in de naam, waarbij de 1 natuurlijk in het teken staat van het alleen zijn. Over het ontstaan van de dag bestaan verschillende theorieën. Zo zou de dag verzonnen zijn door mannelijke studenten van de universiteit, die allerlei activiteiten organiseerden om op deze dag toch een partner te vinden. Een ander verhaal dat rondgaat over het begin van deze feestdag, is het tragische liefdesverhaal van Nu Guang Kun, die geboren was op 11 november 1970. Het meisje met wie hij een relatie had, stierf aan een ernstige ziekte en op zijn verjaardag herdacht hij zijn vriendin samen met een aantal vrienden. Zo werd 11 november uiteindelijk symbool voor het alleen zijn van Mu Guang Kun.

Van feestdag naar shopping event 

Voor ons is de feestdag misschien nog niet zo bekend, maar in China is het al jaren een grote gebeurtenis. Begonnen als een Chinese studentenfeestdag, is Vrijgezellendag – zoals het hier ook wel wordt genoemd - uiteindelijk uitgegroeid tot een internationale feestdag. Vooral online wordt er veel aandacht aan besteed; de dag heeft hierdoor ook wel een enigszins commerciële inslag gekregen. In het begin was het feest in China namelijk vooral gericht op het samenbrengen van singles door het organiseren van allerlei feesten en activiteiten, maar inmiddels is het feest veel meer een koopjesjacht geworden.

Er wordt ook in België steeds meer aandacht aan de dag besteed in de vorm van aanbiedingen en kortingen. Immers, wat is er nu leuker op een dag waarop je je leven als single of individu viert, dan jezelf een cadeautje te geven? Singles Day is daardoor langzaam maar zeker wereldwijd één van de grootste shopping events geworden.

Jezelf verwennen

Wat dus vooral bij Singles Day hoort in veel landen is het uitdelen van cadeaus. En dan niet zozeer aan anderen, maar vooral aan jezelf! Of je nu happy single bent, of juist op zoek bent naar de ware liefde: Singles Day is het moment om jezelf eens lekker te verwennen.

Veel winkels hebben daarom op 11 november speciale aanbiedingen en exclusieve kortingen die hoog kunnen oplopen. Er zijn vooral veel webshops die meedoen aan Singles Day, zoals de shops van Hunkemöller en van TommyTeleshopping. Het blijft vaak nog tot de dag zelf spannend welke kortingen en aanbiedingen er zullen zijn, dus we zullen nog even moeten afwachten, maar houdt het internet op 11 november zeker goed in de gaten! Natuurlijk ga je op 11 november ook zeker even naar Goedkoop.be, waar je een handig overzicht treft van veel verschillende acties. Zo kun je meteen zien waar jij de mooiste cadeaus met de beste kortingen kunt scoren!

Ben je toch hopeloos op zoek naar de liefde? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op datingsites.be, waar de meest populaire en succesvolle datingsites van België voor jou opgelijst staan!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.