Kamperen met kinderen: leuke vakantie voor iedereen! - Goedkoop.be

Maak van kamperen met kids een succes!

Door
Laatste update op 0 reacties

Nu de hogere temperaturen eindelijk gearriveerd zijn, is de zomer nu écht begonnen. Wil jij in de zomer graag nog op vakantie en bij voorkeur een heerlijk rustige kampeervakantie, maar wil je ook je kinderen een leuke vakantie bezorgen, zonder dat ze zich hoeven te vervelen? Lees dan snel verder!

De reis

Kamperen kan natuurlijk op verschillende manieren, zo slaap je in een tent, caravan, vouwwagen, camper of heb je misschien wel een mobilhome of stacaravan gehuurd op een camping. Hoe je kampeervakantie er ook uitziet, de kans is groot dat je met de auto reist. Zo’n autorit kan echter zeer lang duren en vermoeiend zijn, voor kinderen geldt dit helemaal. Zeker als je naar bijvoorbeeld Italië, Zuid-Frankrijk of Kroatië afreist. Daarom een aantal tips op de rit leuk te houden voor iedereen.

 • Ga, zeker met jonge kinderen, niet al te ver. Zo is een vakantie naar het zuiden van Italië of Spanje wellicht geen heel goed idee. Je haalt dit niet in één dag en zo lang in de auto moeten zitten vergt wel heel veel van het geduld van je kids. Bedenk je dat je ook nog terug moet reizen. Zoek daarom bij voorkeur een bestemming uit die in één dag te bereiken is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een camping aan de kust van Normandië?
 • Stop regelmatig, zodat je even de benen kan strekken, naar het toilet kan en wat frisse lucht inademt. Een goede regel is bijvoorbeeld om iedere twee uur eventjes te stoppen. Je kan dan ook van bestuurder wisselen, zodat de concentratie en veiligheid gewaarborgd blijft. In Frankrijk vind je verschillende kindvriendelijke parkings, die (niet onbelangrijk) schoon zijn en bovendien een speeltuintje hebben.
 • Een hele dag of meerdere uren zitten in de auto is natuurlijk erg saai. Neem daarom spelletje mee voor onderweg. Er zijn zelfs speciale reisedities van bekende bordspellen, die vind je hier. Ook kan je natuurlijk je kinderen spelletjes of films laten kijken op een smartphone of bijvoorbeeld een Nintendo DS. Zorg dat deze niet leeg geraakt door een powerbank mee te nemen!

Tijdens je verblijf

Ah, je bent gearriveerd. Nu kan de vakantie beginnen! Kamperen is gezellig en leuk voor het hele gezin, maar het kan ook zijn mindere kanten hebben. Wat doe je bijvoorbeeld als het regent?

 • De bovengenoemde reisspelletje kan je natuurlijk ook tijdens je verblijf blijven gebruiken, bijvoorbeeld als het dus regent of simpelweg in de avond. Ik heb zelf vroeger regelmatig gekampeerd met mijn anders en jarenlang plezier gehad van het kaartspelletje “Ligretto”, wat slechts €9,99 kost. Ook Monopoly blijft natuurlijk een klassieker.
 • Naar welk land je ook gaat, er bestaan overal zogenaamde kindvriendelijke campings. Die bestaan niet uit enkel een grasveld, maar hebben bijvoorbeeld een zwembad, speeltuin, verwarmde sanitair of zelfs een kinderclub. Door de aanwezigheid van meer kinderen kunnen je kids bovendien vriendjes snel maken!

  Naast kindvriendelijke campings bestaan er ook zogenaamde tienercampings. Dit zijn campings waar veel leeftijdgenoten zijn en waar tieners in alle vrijheid kunnen genieten van zon, strand en sport. Zo is er bij deze campings vaak een ontmoetingsplaats waar ‘s avonds allerlei activiteiten, zoals een disco, zijn.
 • Een andere manier van kamperen welke zeer geschikt is voor kinderen, is glamping. Dit is een camping waar je in een stacaravan of bungalow slaapt en van alle luxe voorzien bent. Lees hier meer over glamping.
 • Het lijkt leuk om er iedere dag op uit te gaan om steden, natuur en cultuur te ontdekken. Voor kinderen is dit echter veel minder interessant en zij zullen het geslenter dan ook vaak saai vinden. Blijf geregeld eens een dagje op de camping, zodat je kinderen ook kunnen relaxen, zwemmen en spelen.
 • Ga je richting de zon? Genieten van de zon mag natuurlijk, maar let er wel mee op. Kijk bijvoorbeeld eens waar de zon ‘s morgens staat en zet het tentje van je kids in de schaduw. Vertek daarnaast niet naar de stad, het zwembad of het strand zonder jezelf of je kinder goed in te smeren met zonnebrandcrème.
 • Als je richting het zuiden trekt, kom je allerlei insecten tegen. Neem daarom anti-muggenspray, een pompje voor het uitzuigen bij bijvoorbeeld wespensteken en in ieder geval een verbandtrommel mee. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt! 

Accomodatie

Gouden tip van Goedkoop.be

Op zoek naar een fijne camping waar je met je kids van je welverdiende vakantie kan genieten? Bekijk dan het aanbod van Vacanceselect, waar je ook nog eens van flinke kortingen geniet op de mooiste campings!

Ben je nog op zoek naar een vakantieadres en ga je graag kamperen met je kinderen? Let dan bij het boeken van een camping op de volgende faciliteiten om je kinderen helemaal gelukkig te zien:

 • Zwembad, zee of meer om in te zwemmen
 • Speeltuin
 • Sportveld (voetbal, pingpong, tennis e.d.)
 • Sanitair met warm water
 • Supermarkt (voor last minute boodschappen, ijsjes of een noodgeval)
 • Kinderdisco, in de Zuid-Europese landen vaak “babydance” genoemd
 • Wi-Fi, voor wie echt niet zonder kan.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.