Heerlijke beignets voor oud en nieuw - Goedkoop.be

Heerlijke beignets voor oud en nieuw

Kimberly
Door Kimberly
0 reacties

De viering van oud en nieuw verloopt dit jaar wellicht wat anders dan vorige jaren. Minder vrienden, een avondklok en geen handen schudden of knuffelen om elkaar een goed nieuwjaar toe te wensen. 2020 is een jaar geworden dat we liefst allemaal zo snel mogelijk willen vergeten. Om toch nog een beetje goed dit jaar te eindigen is het fijn om wat heerlijke hapjes klaar te hebben voor oudjaarsavond. Deze beignets zijn ultra lekker en bovendien supersnel en makkelijk te maken.

Bananenbeignets, gemakkelijk en superlekker

Appelbeignets kent iedereen, maar ook deze heerlijke bananenbeignets zijn niet te versmaden. Veel heb je er niet voor nodig en in de Aldi folder vind je gemakkelijk de producten die je nodig hebt om deze heerlijk beignets klaar te maken. Wat hebben we nodig om 15 heerlijke bananenbeignets te maken?

Benodigdheden

125 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje kaneel
150 ml melk
4 bananen
1 ei

Verder heb je voor het suiker/kaneel mengsel nog 50 gram suiker en 1 theelepel kaneel nodig. Materialen die we gebruiken zijn een (frituur)pan en zonnebloemolie om in te bakken. We beginnen met het mengen van alle ingrediënten (behalve de bananen) met behulp van een mixer. Dit mengsel laat je ongeveer 30 minuten staan.
Terwijl dit mengsel rust kun je de kaneel en de suiker mengen in een bakje en snij je elke banaan in 4 stukken. De vorm waarin je de bananen snijd zorgt voor de vorm van de beignet. Je kunt ze snijden in de lengte of gewoon in vier gelijke stukken. Nu is het tijd om de frituurpan aan te zetten en de olie te verwarmen tot 175 graden. Doop de stukjes banaan in het suiker/kaneelmengsel en daarna in het gemaakte beslag. Bak de bananen ongeveer twee minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op een stukje keukenrol. Daarna kun je er voor het serveren nog poedersuiker overheen strooien. Bananen beignets zijn super gemakkelijk te maken en overheerlijk.

Appelbeignets

Het recept voor appelbeignets is eigenlijk bijna gelijk aan dat van de bananenbeignets. Je begint met dezelfde ingrediënten maar in plaats van bananen kies je hier uiteraard appels voor, bijvoorbeeld Elstars. Ook nu maak je het beslag klaar door alle ingrediënten (behalve de appels) door elkaar te mixen en daarna een half uur te laten rusten. Ondertussen maak je het suiker/kaneel mengsel gereed en schil je de appels in schijven van ongeveer 1 centimeter dik. Deze stukjes appel doop je vervolgens eerst in het suiker/kaneel mengsel en daarna in het beslag. Tot slot doe je ze twee minuten in de frituur(pan) en laat je ze weer even drogen op een stukje keukenrol. Natuurlijk kun je de twee beignets ook mixen. Gewoon hetzelfde beslag maken en daarnaast wat appels en bananen. Zo is er voor iedereen een heerlijk hapje op oudjaarsavond. Schenk daarbij een heerlijk winterdrankje en de basis voor een perfecte avond is compleet.

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.