Wees je beste zelf: 8 tips voor effectieve en goedkope home workouts - Goedkoop.be

Wees je beste zelf: 8 tips voor effectieve en goedkope home workouts

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Zit jij tegenwoordig ook dagenlang achter je computerbeeldscherm thuis en plof je na een lange dag werken op de bank om nog wat televisie te kijken? Blijf je ook deze winter het liefst veilig binnen en dan bij voorkeur in horizontale stand?

Zorg dat je niet vastgeroest raakt aan de bank en de corona-kilo’s permanent worden! Sporten kun je namelijk ook heel gemakkelijk en goedkoop thuis doen.

Het internet staat vol met complete weekprogramma’s met sportoefeningen en -routines die je kunt volgen. Er is zelfs zoveel beschikbaar dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Wij helpen je op weg met deze 8 praktische tips zodat je daarna direct zelf aan de slag kunt. Ben jij er klaar voor?

Kies een slimme locatie

Voordat je aan een home-workout begint, is het handig om te bepalen in welke ruimte je een sportroutine wilt volgen. Heb je een aparte kamer tot je beschikking? Dat is ideaal voor een fijne yoga-routine of een andere sport waar je graag in alle rust aan begint. Heb je minder de ruimte? Kies dan voor de woon- of eetkamer en betrek je meubels bij je oefeningen. Zo kun je perfect je armen trainen met tricep dips vanaf je eetkamerstoel of je benen trainen door tegen de muur aan te zitten met je benen in een hoek van 90 graden.

Ontdek wat jij leuk vindt, experimenteer!

Een sportroutine die je leuk vindt, houd je makkelijker vol. Dus het is belangrijk om een home-workout te kiezen die bij je past. Hoe kom je daar achter? Probeer een aantal dingen uit en experimenteer. Misschien heb je wel een sportieve vriend of vriendin die je kan introduceren is een leuke crossfit routine of maak kennis met hun favoriete pilates guru. Er zijn heel veel sporten die je gemakkelijk thuis kan doen. Neem maar eens een kijkje op YouTube of laat je inspireren via Instagram.

Doe een (kleine) investering in een basisuitrusting

Heb je iets gevonden wat je aanspreekt? Zorg dan dat je de juiste uitrusting in huis hebt, maar wees wel kritisch. Veel spullen om thuis te sporten heb je namelijk al in huis. Zo kun je in plaats van gewichten kopen, ook prima flesjes water gebruiken. En een handdoek is een prima alternatief voor een sportmat. Laat je dus niet allerlei dure producten aan praten!

Maak afspraken met jezelf

Een van de lastigste dingen aan home-workouts is dat je het vol moet blijven houden. Maak daarom een planning in je agenda met momenten wanneer je wilt sporten en hou je ook aan die afspraken. Net als de afspraken die je met vrienden of familie maakt.

Blijf volhouden!

Zie je na een maand nog geen verschil in je fitheid? Blijf volhouden! Het duurt vaak even tot je resultaat ziet. Dus geef niet te snel op. Vaak zie je na 2 tot 3 maanden verschil in je spierkracht en fitheid.

Switch it up

Elke dag sit-ups en jumping jacks gaan snel vervelen. Zorg daarom voor variatie zo blijft je sportroutine interessant. Op maandag kun je kickboksen, op woensdag volg je digitale zumbalessen, op vrijdag doe je krachttraining en op zondag volg je yoga of pilates. De opties zijn eindeloos!

Samen sporten is samen volhouden

Heb je moeite om je aan je sport afspraken te houden met jezelf? Betrek een vriend of vriendin! Dat maakt het makkelijker om vol te houden en is nog leuk ook! En zeg nu zelf, welke vriend wil er niet gratis sporten?

Laat je inspireren

Heb je nog een extra motivatie nodig? Volg dan een paar inspirerende sport accounts op Instagram of YouTube. Wedden dat jij dan niet stil kan blijven zitten?

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.