Reisverzekering afsluiten: waar moet je precies op letten? - Goedkoop.be

Zonder zorgen op reis, met een reisverzekering is de vakantie een waar paradijs

Door
Laatste update op 0 reacties

Met de zomer in volle gang zitten we allemaal met de vakantie in ons hoofd. We gaan binnenkort op vakantie of zijn alweer een volgende vakantie aan het boeken. Maar vergeet je niet te overwegen om een reisverzekering af te sluiten? Bij ongevallen, pech of andere vervelende gebeurtenissen op vakantie kan je dit veel geld schelen. Wij geven je een aantal tips om rekening mee te houden bij het afsluiten van een reisverzekering, want waar moet je nu eigenlijk op letten? Lees snel verder!

Ik ga op reis en neem mee: een reisverzekering?

Zoals iedere verzekering schiet een reisverzekering, ook wel reisbijstandsverzekering genoemd, je financieel te hulp bij onder andere het verlies van je bagage, ongelukken of andere problemen op vakantie. Om met een gerust hart op vakantie te kunnen sluit je dus best een reisverzekering af. Dit is natuurlijk niet verplicht. Heb je de financiële ruimte, en vind je het geen probleem, om bijvoorbeeld je volledige koffer met inhoud opnieuw te kopen of om medische kosten te betalen mocht je ziek worden? Dan is een reisverzekering voor jou geen nodige zaak. Is dit voor jou niet het geval, sluit dan zeker een reisverzekering af. Heb je pas een vakantie geboekt? Kijk dan rustig rond wat de goedkoopste reisverzekering voor jou is, je kan een reisverzekering vaak tot één dag voor vertrek nog afsluiten.

Van korte of lange duur

Je hebt besloten om een reisverzekering af te sluiten, maar neem je dan een doorlopende of kortlopende reisverzekering? Dit hangt er uiteraard van af hoe vaak je op reis gaat en je gezinssamenstelling. In de meeste gevallen zijn gezinnen die per jaar 3 weken of langer op vakantie gaan goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Voor singles en stelletjes geldt dit vanaf 4 weken vakantie per jaar. Het maakt in dit geval niet uit of je 3 of 4 weken aaneengesloten op vakantie gaat of dit verdeelt over het jaar. Een bijkomende kostenpost wanneer je meerdere malen een tijdelijke reisverzekering afsluit zijn de poliskosten. Wil je zelf nog even narekenen wat voor jou de voordeligste optie is, vergeet deze kosten dan niet mee te nemen!

Gouden tip van Goedkoop.be

Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten is het verstandig om zo nu en dan te kijken of jouw verzekering nog wel de voordeligste is. Misschien kun je ondertussen bij een andere verzekeraar een goedkopere reisverzekering scoren.

Wat valt er onder een reisbijstandsverzekering?

Alvorens je een reisverzekering afsluit win je het beste bij je overige verzekeringen informatie in over de dekking in het buitenland, zo voorkom je een dubbele dekking en dubbel betalen.

Een ongelukje zit in een klein hoekje, een reisverzekering schiet je daarbij te hulp. Denk hierbij aan medische hulpverlening, terugbetaling van medische kosten en repatriëring van een slachtoffer. Ga je met de auto op reis? Check dan even of er ook autopechhulp bij je reisverzekering zit. Zo niet, dan is het handig om deze ook af te sluiten. Ben je fanatieke sportieveling? De zogenoemde risicosporten zoals bergbeklimmen en diepzeeduiken zijn in veel gevallen uitgesloten bij een standaard reisverzekering, hier dien je een extra pakket voor af te sluiten.

Een annuleringsverzekering is in principe geen verplichting, je eigen voorkeur is hierbij het belangrijkst. Boek je een citytrip naar de Spaanse kust voor volgende maand of ga je over een jaar door Azië trekken? Die prijzen liggen behoorlijk ver uit elkaar, in het laatste geval is het misschien verstandig om wél een annuleringsverzekering af te sluiten. Indien je jouw vakantie moet annuleren vanwege bijvoorbeeld ziekte of overlijden is dat uiteraard zeer vervelend, maar je bent enkel het geld van de vakantie kwijt. Een annuleringsverzekering is vaak duur, het afsluiten ervan is dus een persoonlijke afweging. Lees wel goed de voorwaarden! Een annuleringsverzekering betaalt bijvoorbeeld de reiskosten vaak niet terug bij het einde van een relatie.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.