Wintersport boeken: ga voordelig met deze tips! - Goedkoop.be

Waarom nú je wintervakantie boeken?

Door
Laatste update op 0 reacties

De zomer is nog niet voorbij, of we kijken al uit naar onze wintervakantie. Het is een goed idee om nu al te beginnen denken om die wintervakantie te boeken. Op die manier kan je heel wat besparen omdat dit de beste tijd is. Uiteraard is de bestemming ook van een groot belang bij het boeken van je wintervakantie. Hou je eerder van een winterzonvakantie of kan je de wintersport niet missen? Wij vertellen je waarom je je wintervakantie nu al moet boeken!

Wees er snel bij!

Nu kan je nog genieten van vroegboekkortingen. Deze kunnen tot wel 60% oplopen en hiermee spaar je dus heel wat uit. Heel wat maatschappijen werken met vroegboekvoordelen, omdat ze dan zelf ook zekerheid krijgen. Ze zetten hun prijzen eerst laag in om dan te anticiperen op de hoeveelheid klanten die een reis vastleggen. Die zekerheid is ook voor jezelf goed meegenomen natuurlijk. Op die manier weet je dat je sowieso zal kunnen genieten van een heerlijke wintervakantie. Het is dus een goed idee om nu al op zoek te gaan naar dergelijke acties en de beste eruit te kiezen. Let wel op, want de prijzen stijgen snel. Vaak zijn er ook op=op acties, die voor het einde van de zomer de deuren al uit zijn gevlogen.

Last minutes bestaan niet langer overal

Bij heel wat vliegtuigmaatschappijen lijkt het wel of last minutes niet langer bestaan. De prijzen blijven tegen de laatste dagen maar stijgen en stijgen. Last minutes worden eerder te pas en te onpas gebruikt. Volgens de Consumentenbond kan vroeg boeken net zo goed eindigen en is het dus aangeraden om nu al een wintervakantie te boeken. Onze tip: wacht niet af tot het einde, maar boek vroeg zodat je de hoop niet voor niets ophield en uiteindelijk geen last minute te pakken kreeg!

Hier ontdek je alle wintersportpromoties!

Nog heel veel keuze

wintersport vakantie

Als je nu al boekt voor de winter, heb je nog tal van opties. Ben je wat kieskeuriger? Dan is vroeg boeken dus een aanrader, in tegenstelling tot de last minutes waarbij je moet kiezen wat er te nemen valt. Als je niet vroeg genoeg boekt, blijf je achter met alle 'minder populaire reizen'. Zowel voor een winterzonvakantie als voor een wintersportvakantie zijn er nu nog tal van opties.

Verschillende soorten vervoer voor je wintersportvakantie

Met de auto naar je wintersportbestemming gaan is natuurlijk het gemakkelijkste. Veel organisaties bieden een pakket aan waarbij je zelf je vervoer moet regelen. Weersomstandigheden kunnen de rit onprettig maken. Gelukkig is het voordeel dan weer dat je al je spullen zonder problemen kan meenemen. Denk er wel aan om winterbanden te laten opleggen en sneeuwkettingen te voorzien.

Populair onder de jongeren is een verplaatsing via bus. Deze optie is tamelijk voordelig en ook best ontspannen.

Ook vliegen naar de wintersportlocatie wordt populairder. Dit vervoersmiddel is dan wel het snelste, je kan niet alles meenemen waar je zin in hebt.

Tips and tricks

Wij hebben nog enkele algemene tips and tricks om je reis voordelig te boeken.

1. Wat je kan doen is flexibel zijn in vliegdagen, bestemmingen en vertrekluchthavens. Soms is een luchthaven op een half uurtje verder rijden al een pak goedkoper. Denk maar aan het prijsverschil tussen Brussel Zaventem en Charleroi. Over het algemeen is via Charleroi vliegen goedkoper. Denk er bijvoorbeeld daarnaast eens over om vanuit Eindhoven of Rotterdam te vertrekken. Ook zullen vliegtickets in het weekend over het algemeen duurder uitvallen dan op minde populaire data.

wintersport

2. Een budgetmaatschappij is daarnaast niet altijd het voordeligste. Je gaat er al snel vanuit dat een budgetmaatschappij nu eenmaal een beter budget biedt, maar dat is niet zo. Laat je dus niet vangen om je enkel bij deze maatschappijen te raadplegen. De prijzen kunnen bij deze 'goedkopere' maatschappijen ook snel de pan uit swingen. Neem dus ook eens een kijkje bij de standaardmaatschappijen, die misschien goede deals hebben voor je.

3. Wil je gaan skiën? Kijk dan uit naar een kleiner skigebied. Deze zijn goedkoper dan de grote alternatieven. Wees ook niet te kieskeurig voor je verblijf. Als je allemaal aparte slaapkamers wilt, zal de prijs al meteen de hoogte ingaan. Let vervolgens op de afstand tot de piste. Als je wat verder ligt en dus nog een skibus dient te nemen, betaal je heel wat minder.

4. Ook dichter bij huis kan je je amuseren. Misschien is een Landal vakantiepark wel iets voor jou? Ideaal voor een familiereünie!

Gouden tip van Goedkoop.be

Benieuwd naar al het wintersportvoordeel van dit moment? Neem een kijkje op onze speciale themapagina over Wintersport en bespaar je heel wat euro's op jouw vakantie!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.