Zo boek je een goedkope vakantie naar Griekenland - Goedkoop.be

Zo boek je een goedkope vakantie naar Griekenland

Richard
Door Richard
0 reacties

Eindelijk kunnen we weer vrij reizen. Dat werd natuurlijk tijd. We kunnen het er maar beter van nemen, voordat het straks weer te laat is. Maar, onze bankrekening en portemonnee zijn niet altijd klaar voor een vakantie. We willen dan ook zo goedkoop mogelijk op reis, maar tegelijkertijd er ook zo goed mogelijk van kunnen genieten. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Boek in het laagseizoen

Als je niet afhankelijk meer bent van schoolvakanties, kun je het best een vakantie boeken in het laagseizoen. Mei en september zijn ideale tijden om Griekenland te bezoeken. De prijzen zijn aanzienlijk lager, terwijl je wel kunt genieten van het heerlijke weer. Je hebt natuurlijk ook de optie om in oktober of november te gaan, maar dan zijn de temperaturen wel weer een stuk lager. De prijzen zijn dan wel voordelig, maar er is ook veel dicht. Daarom zijn mei en september de juiste maanden om te gaan.

Kies de juiste bestemming

Griekenland is de perfecte bestemming voor eilandhopping. Er zijn wel 6.000 eilanden die gezamenlijk de naam Griekenland dragen. Uit al deze eilanden springen er natuurlijk een paar bestemmingen echt bovenuit. Zo zijn Kos, Kreta, Rhodos en Santorini bijvoorbeeld een van de populaire bestemmingen waar elk jaar veel mensen op vakantie gaan. Mykonos is ook een favoriete bestemming, maar echter ook een dure. Mykonos wordt namelijk ook wel het jetset eiland genoemd. Dit betekent dat de prijzen hier relatief hoger liggen dan op al de andere eilanden. Wil je op vakantie naar een van deze goedkopere eilanden? Ontdek de beste reisaanbiedingen in Griekenland op Voyage Privé.

Mocht je voor eilandhoppen willen kiezen, dan is het verstandig om ‘s nachts te reizen met de veerpont. Zo raak je ook geen reistijd kwijt en de prijzen zijn relatief lager. Wellicht kun je daarmee geld uitsparen en dan alsnog van een iets duurdere vakantie genieten op Mykonos. Het eiland is namelijk prachtig en alle jetsets wil je jezelf natuurlijk ook niet onthouden. 

Kies voor lokaal eten

Feta, souvlaki en mousaka zijn echte Griekse gerechten. Deze moet je in ieder geval proberen als je in Griekenland bent. Ook een pita broodje gyros is erg populair en daarnaast enorm lekker. Hoewel je in Nederland dit gerecht wellicht wel eens eet, is het zeker de moeite waard om deze in Griekenland te proberen. Bovendien zijn deze gerechten niet alleen heel lekker en onderdeel van de cultuur. Ze zijn ook lekker goedkoop. Zorg wel dat je de toeristische tenten vermijdt. Het beste is om de locals te volgen naar de beste lokale restaurants.

Ga zelf op pad

Je kunt het beste zelf op pad gaan om de eilanden te ontdekken. Het is verstandig om een brommer te huren om zo bij alle leuke bezienswaardigheden te komen. Zo heb je je eigen vervoermiddel en ben je nergens aan verbonden. Een scooter huren kost rond de € 10 euro per dag, wat redelijk goedkoop is. Bovendien kun je met de scooter makkelijk door alle kleine straatjes rijden. Parkeren is ook nog eens gratis, dus daar kun je ook weer centen mee besparen. Uiteraard is het ook een hele beleving met z’n 2e op zo’n scooter. Ideaal natuurlijk als je met jouw partner gaat, dan wordt de trip opeens heel romantisch.

Een auto huren is ook altijd mogelijk, maar niet altijd de beste optie. Uiteraard kun je met een auto wel verder komen, maar de Grieken zijn echte coureurs op de weg. Daar moet je dus echt tegen kunnen. Wordt het je toch te druk op de weg? Dan is het altijd toegestaan om op de vluchtstrook te gaan rijden. Zo voel je je toch een stuk veiliger. Een alternatieve optie is natuurlijk het openbaar vervoer!

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.