Low budget tot bijna gratis op reis - Goedkoop.be

Low budget tot bijna gratis op reis

Kimberly
Door Kimberly
0 reacties

Reizen vermindert stress en geeft je de kans om eventjes te ontsnappen van de dagelijkse sleur. Of je nu een weekje naar Italië gaat of een jaar de wereld rond gaat trekken, beide ervaringen worden gegarandeerd leuk en leerrijk. Mensen linken reizen met hopen geld. Echter heb je om te reizen niet altijd veel geld nodig, je kan het soms zelfs bijna gratis. Als je jezelf goed organiseert, kan je je geld in je zakken houden terwijl je geniet van prachtige uitzichten en nieuwe mensen leert kennen. Graag geven we jou wat tips om de wereld te zien, zonder te diep in je portefeuille te moeten graaien.

Wanneer boeken en gaan?

Iedereen weet dat het hoogseizoen een periode is die je beter vermijd. Reisjes staan tijdens schoolvakanties torenhoog geprijsd. Als je niet tijdsgebonden bent kan je 3 tot 4 keer zo goedkoop buiten het seizoen boeken. Wees flexibel in verband met je data want soms kunnen enkele dagen 100’en euro's aan verschil maken.
Wanneer je je reis boekt is het aangeraden tijdstip ongeveer 6 weken op voorhand. Indien je flexibel bent in reisdata kan een last minute ook heel voordelig uitkomen.

Waar ga je naartoe?

Reizen is soms goedkoper dan gewoon thuis blijven. Eten moet je voorbeeld altijd. Sommige landen zijn heel goedkoop, waardoor je er met minder dan €25 per dag kan leven.

Zo heb je enkele goedkope en mooie bestemming in Azië als Vietnam, Cambodja, Thailand, Indonesië, Filipijnen, Sri lanka, Nepal en India. Blijf je liever iets dichter bij huis dan zijn Roemenië, Georgië, Griekenland, Tsjechië, Kroatië en Turkije ideale Europese bestemmingen voor een low budget vakantie. Wil je eens proeven van de American dream, zonder helemaal blut terug te komen van vakantie? Zak dan af naar México, Nicaragua, Guatemala, Colombia of Bolivië. Voor goedkope safaritochten in Afrika, kan je Zuid Afrika en Namibië bezoeken.

Waar verblijf je?

Waar je wil verblijven is natuurlijk afhankelijk van je voorkeur. Is een all inclusive 4 sterren hotel geen must voor jou? Dan zijn er heel veel mogelijke manieren om goedkoop tot zelf gratis ergens te overnachten. Via Airbnb kan je tegen een lage prijs een kamer huren bij iemand thuis of een bed in een hostel. Airbnb zal je veel geld uitsparen in vergelijking met dat sterrenhotel, vooral nu je € 38 korting kan ontvangen.

Als je al je geld wil besparen heb je het couchsurfen en house sitting. Zo bespaar je geld op je accommodatie, ontmoet je de locals en kunnen jullie ervaringen uitwisselen. Bij couchsurfen kan je de sofa van iemand, ergens in de wereld, lenen zonder hiervoor te moeten betalen. Je registreert je via het platform en gaat op zoek naar de plek waar je wil verblijven. Als je toch iets meer behoefte zou hebben aan privacy kan je house sitting proberen. Dit spreekt voor zichzelf. Je gaat op iemand zijn huis passen die voor langere tijd weg is. Er zijn talloze sites die je in contact brengen met mensen die een huis oppas zoeken.

Vind je het niet erg om tijdens je lange vakantie of wereldreis een beetje te klussen of helpen? Vele mensen bieden accommodatie aan in ruil voor een helpende hand. Zo kan je met Helpx.net wereldwijd hosts vinden waar je gratis kan verblijven.

Hoe verplaats je jezelf?

Transport naar en tijdens je vakantie is vaak ook een hele hap uit je budget. Niet enkel de vlucht naar je vakantiebestemming, maar hoe je jezelf zal verplaatsen eens je aangekomen bent op je bestemming.

Voor verre reizen dien je bijna altijd het vliegtuig te nemen. Hierbij is het aangeraden om websites te gebruiken die deals aanbieden of vluchten vergelijken. Kijk gerust of er geen andere mogelijkheid is om op je bestemming te geraken. Je kan ook op vakantie per boot, trein of zelfs bus. Zo is er de spotgoedkope Flixbus die je door Europa rijdt voor een prikje. Overloop alle mogelijke optie's en bespaar zo veel geld.

Om je te verplaatsen op je vakantiebestemming, zijn huurauto’s een makkelijke maar duurdere optie. Indien je echt een huurauto nodig hebt, is het van belang dat je deze ruim op tijd boekt, de kleine lettertjes goed leest en je de tankregeling heel goed controleert. Vol tot vol is de meest voordelige regeling. Maak gebruik van een website als AutoEurope voor je Europese reizen, deze site vergelijkt alle verhuurbedrijf. Momenteel biedt AutoEurope jou ook nog eens 25% korting.

Behalve huurauto’s zijn er nog veel mogelijkheden als bijvoorbeeld hitchhiken, een goedkope scooter huren, het openbaar vervoer nemen of gebruik maken van auto deelprogramma's. Onderzoek doen is te allen tijde de boodschap om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden.

 

Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.