Origineel overnachten: 9 unieke logeerplekken - Goedkoop.be

Buitengewoon overnachten: 9 unieke logeerplekken

Door
Laatste update op 2 reacties

De zon zien zakken in de zee vanaf de veranda van je vakantiehuis, hoog tussen de bomen slapen of op trip in een retro volkswagencamper… Overnachten doe je tegenwoordig niet alleen meer in een bungalow, tent of caravan in een park of op de camping! Het kan nu op een veel specialere manier.

Zin in een nieuwe reisbelevenis? Ik zette alvast een aantal unieke logeeradressen voor je op een rijtje. Bekijk snel welke originele manier van overnachten jij wel ziet zitten.

De boom in

Je kunt de boom in. Letterlijk dan wel te verstaan, want vandaag de dag boek je op verschillende locaties in België en daarbuiten, een overnachting in een boomhut. Van comfortabel tot luxer, van romantische liefdesnestjes tot kindvriendelijke boomhutten met glijbaan, het is maar net wat je wil.

Geniet bijvoorbeeld op Domaine de la Carrauterie van een knusse tijd in je eigen liefdesnestje. De boomhut, gelegen op zeven meter hoogte, biedt een prachtig uitzicht. Een met de natuur en een uitstekende plek voor wat quality time met elkaar.

Fijn op vakantie met het hele gezin? In het nieuwe ‘Tree House’ in Landal Miggelenberg wanen de kids zich even een Tarzan of Jane. De boomwoning ligt op drie meter hoogte en is van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een glijbaan waarmee de kinderen vanaf het terras naar beneden kunnen roetsjen.

Boek hier (vanaf 1 juli 2016) je unieke verblijf in de Landal boomhut

Op ‘wielen'

Kamperen in een tentje of caravan is al een avontuur op zich, deze kampeerplekken maken je buitenactiviteit nog spectaculairder.

Hoe hot is het bijvoorbeeld om samen een paar dagen door te brengen in een heuse brandweerwagen? Op camping Dromenland staat een verbouwde brandweerwagen te wachten op stoere brandweermannen-en vrouwen die wel een vuurtje durven te blussen.

Even ontsnappen aan het dagelijkse, hectische leven? Ga terug de tijd in en stap in een retro Volkswagenbusje uit 1976. Via retroweekend.nl ga je de weg op in je campertje. De prachtige route, twee campings, boodschappen, jaren zeventig muziek... alles is inbegrepen!

Golf van geluk

Kijken naar een spectaculaire zonsondergang vanaf de veranda van je vakantiehuisje, in slaap vallen met achtergrondgeluiden van kabbelend water, de hele dag genieten van gezonde zeelucht en de rustgevende natuur... Maakt jou dat blij? Dan moet je wel kennis  maken met deze drie bijzondere logeerplekken aan zee en/of op het water.

Iets wat ik je zeker niet wil onthouden, zijn de Landal strandaccommodaties. Niet op loopafstand, maar direct aan zee. In de strandhuisjes en beach villa’s, gevestigd in Julianadorp en in Hoek van Holland, ontbreekt het je aan niets. Wakker worden met een werelds uitzicht, dat klinkt goed toch?

Het kampeergevoel krijg je pas echt op een houten kampeervlot. De vlotten liggen op afstand van de bewoonde wereld en zijn alleen bereikbaar met een kano. Geen bergen bagage die meegezeuld kunnen worden, het moet allemaal in de kano passen. De verblijven zijn gemaakt voor maximaal vier personen en je vindt ze verspreid over vier locaties in België en Nederland.

Een luxeverblijf middenin de natuur, dat is wat je te wachten staat wanneer je kiest voor een VIP-woonboot in onder andere Center Parcs Marina de Eemhof. Naast een heerlijke tijd in deze boot, maritiem ingericht, geniet je ook van de vele extra’s die de Center Parcs vakantieparken altijd voor je in petto hebben.

Wil je ook origineel (goedkoop) overnachten? Bekijk hier de opties voor een spetterende vakantie bij Center Parcs

Feest in de tent

Zijn de vakanties in tent je altijd goed bevallen, maar zoek je nu toch iets meer spektakel? Hier alvast een voorproefje.

Kruip voor even in de huid van een indiaan en beleef mooie momenten in een Wigwam of Tipi. Vele van de Wigwams en Tipi’s die je kunt huren bij diverse aanbieders zijn voorzien van bedden met matras of luchtbedden. Ook kookgerief is dikwijls aanwezig, zodat je gezellig ouderwets, rondom het vuur, je potje kan koken.

Je verblijf in de Wigwam combineren met een dagje attractiepark? Snel naar vakantiepark Slagharen

Een futuristisch tentendorp, het klinkt misschien wat gek, maar niets minder kom je tegen op camping De Hershoorn in de Nederlandse Veluwe. Het dorpje bestaat uit drie koepelvormige tenten met een hoogte van 2,5 meter en een doorsnede van 5 meter. Allen gelegen op verschillende niveaus. De slaapvertrekken bevinden zich in de twee bovenste koepels. De bol beneden, met keuken, banken en tafel, dient als gemeenschappelijke ruimte.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.