Thailand en meer: wat je moet weten over vakantie Azië - Goedkoop.be

Reizen in Azië: alles wat je moet weten van goedkope vliegtickets tot eten!

Door
Laatste update op 0 reacties

Inhoudsopgave
  1. Tickets
  2. Hotels
  3. Eten
  4. Praktisch

Ben je een echte avonturier en houd je van reizen? Dan wil je vast meer van de wereld bekijken dan enkel Europa. Wat dacht je van Azië? Je wandelt door de bergen, bekijkt de tempels, geniet van het weer en nog veel meer… Maar is dat niet hartstikke duur? Wij zochten voor je uit hoe je de meest voordelige vakantie naar Azië boekt én waar je allemaal op moet letten.

Of je nu wilt backpacken door verschillende landen, wat ontspanning zoekt in een all-inclusive hotel, nieuwe culturen wilt ontdekken in een van de Aziatische wereldsteden, of leren surfen op Bali nog op jouw bucketlist staat… Azië heeft heel veel te bieden.

Kies je voor een georganiseerde reis? Daar is alles al geregeld en je hoeft enkel te denken aan de vakantie. Dit is niet altijd de voordeligste optie, maar wel de eenvoudigste en daar is ook wat voor te zeggen. Tijd is namelijk ook geld! Kijk eens bij TUI of daar jouw perfecte Aziatische vakantie bij zit. Vind je het niet erg om te zoeken naar de beste prijsjes. Stel dan zelf de meest voordelige vakantie samen. Zo weet je helemaal zeker dat de vakantie is zoals jij het wilt.

Tickets

Het duurste onderdeel van je reis naar Azië is waarschijnlijk het vliegticket. Er zijn echter een aantal trucjes om de prijs van je ticket wat naar beneden te krijgen. Plan ver van tevoren wanneer je naar Azië wilt vertrekken. Tijdens schoolvakanties zijn tickets duurder, omdat er dan veel vraag naar is. Heb je de mogelijkheid om buiten vakanties te vliegen? Zeker doen! De prijs van jouw ticket kan veel verschillen per aanbieder, luchthaven van vertrek of tijdstip. De grootste tip is hier dus: vergelijken, vergelijken, vergelijken. Kijk eens bij een van deze handige websites voor: Cheaptickets.be en Expedia zetten alle prijzen voor je op een rij.

Embed code
MoMondo widget

Hotels

Lees voor je een hotel of hostel in Azië boekt de reviews goed door. Wat we hier in België bij een 3*-hotel verwachten is niet hetzelfde als wat je in Azië krijgt. Voor slechts een paar euro per nacht heb je al een (gedeelde) kamer, maar deze zijn niet altijd even mooi en hygiënisch. Kies je dus voor budget en lever je wat in op luxe of ga je voor gemak en betaal je daar wat meer voor?

Ga je backpacken door Azië? Laat de planning dan een beetje open. In Azië is het heel gewoon om een hostel of eenvoudig hotel binnen te lopen om te kijken of ze kamers vrij hebben. Voor wat meer zekerheid kijk je op Booking.com of Hotels.com. Hier boek je snel een kamer voor de volgende dag(en).  Maar deze kan je vaak ook weer annuleren wanneer je toch een ander plan hebt getrokken.

Ben je toe aan wat meer luxe, dan kan dit ook zeker voordelig! Houd de website van Voyage Privé regelmatig in de gaten. Hier vind je de chicste hotels over de hele wereld, allemaal met fikse kortingen!

Eten

Het maakt niet uit waar  je bent in Azië , wanneer je op straat loopt zie je overal kraampjes die street food verkopen. Misschien aarzel je wat om dit te eten, vanwege ziektes. Maar vaak is dit het meest verse en lekkerste, maar ook goedkoopste eten dat je zult vinden! Er is geen betere manier om een cultuur te ontdekken dan door de typische gerechten. Neem voor de zekerheid altijd diarreeremmers mee.

Praktisch

Is je reis naar Azië geboekt? Gefeliciteerd, dan kan je nu helemaal wegdromen bij dit prachtige werelddeel. We zetten nog een aantal dingen op een rij die je niet moet vergeten alvorens je vertrekt.

Afhankelijk naar welk land in Azië reist heb je een visum nodig. In sommige landen ontvang je bij aankomst een zogenoemde visum-on-arrival. Met dit visum mag je 30 dagen in het land verblijven, maar dit heb je niet overal nodig. Kijk dus goed per land welk visum je moet aanvragen. Het verschilt bij ieder hoe lang het aanvragen van een visum duurt, dus begin op tijd. Voor een korte vakantie, minder dan 90 dagen, is het verstandig om zeker 3 tot 4 weken van tevoren te beginnen.

Om ziektes te voorkomen heb je eerst nog wat inentingen nodig. Ook dit verschilt per land, maar vaak gaat het om Buiktyfus, DTP en Hepatitis A. Gelukkig worden deze inentingen steeds vaker vergoed door je ziekenfonds. De Malariamug is een veel voorkomend beestje in Azië, vergeet dus zeker geen DEET, met minimaal een concentratie van 30%, en eventuele pillen mee te nemen.

Voyage PriveIn Azië gebruiken ze verschillende valuta. Weet je niet hoe je dit moet omrekenen naar de Euro of hoe je het voordeligst kan betalen met een andere munt? Goedkoop.be zocht het voor je uit.

Samen met het klimaat en de munt, is de cultuur in Azië ook anders dan bij ons. Zo is het heel gewoon om te af te dingen wanneer je iets koopt en wordt het als onbeleefd beschouwd wanneer je een gratis drankje afslaat.

Vergeet als laatste ook zeker geen wereldstekker in je bagage te stoppen.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.