Verlaag je stress levels: 5 tips - Goedkoop.be

Verlaag je stress levels: 5 tips

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Het is een stressvolle periode met de voortdurende corona crisis, het vele werken vanuit huis en de steeds opnieuw dreigende lockdown, dat geven we toe. Maar juist op zulke momenten is het belangrijk om je rust te pakken en je stressniveau onder controle te houden.

Hier helpen wij je graag een handje bij. Met deze top 5 tips heb je straks voldoende handvatten om je stresslevel weer omlaag te krijgen. Dat wil je!

Tip 1: laat je meevoeren met je favoriete muziek!

Een van de makkelijkste manieren om je hoofd goed leeg te maken en je cortisol niveau weer omlaag te krijgen, is met muziek. Door muziek te luisteren, focust je brein automatisch op iets anders dan die stressvolle werkdag of dat moeilijke examen waar je tegenaan kijkt. Ontspan je hersenen en laat je meevoeren op je favoriete muziek. Het grappige is dat het helemaal geen rustige muziek hoeft te zijn om deze tip te laten werken!

Tip 2: inspannen om te ontspannen..

Dit klinkt misschien gek maar door je flink in te spannen, ontspant je lichaam tegelijkertijd ook. Dus volg een digitale groepsles zumba, doe een lekkere thuis work-out of ga een mooi rondje hardlopen. Wat je ook doet, zorg dat je flink aan het zweten raakt. Spring onder een warme douche en trek je favoriete pyjama of huispak aan. Wedden dat jij daarna heerlijk ontspannen op de bank ploft? Combineer deze tip met de vorige door muziek aan te zetten en daarop een lekker te gaan dansen!

Tip 3: leer iets nieuws!

Naast muziek is er nog een handig trucje om je hoofd leeg te maken van alledaagse problemen. Dat doe je namelijk door iets nieuws te leren. Je brein zal zo druk bezig zijn met het leren van een nieuwe vaardigheid dat je helemaal geen tijd hebt om te stressen. Dus heb je altijd al Spaans willen leren of zelf houten meubels willen maken? Maak het beste van deze lockdown en leer iets nieuws!

Tip 4: de digitale detox.

We doen de hele dag niets anders dan op onze favoriete kleine schermen kijken. Even je instagram checken op je mobiele telefoon wanneer je opstaat, daarna schuif je achter je laptop of computer aan om te gaan werken en na een lange werkdag plof je op de bank voor je televisie of met een spelcomputer in je hand. Soms lees je zelfs in bed ook nog een boek op je e-reader.

Al het licht dat van je favoriete gadgets komt, kan ervoor zorgen dat je ‘s nachts niet goed in slaap kunt komen en dus niet goed tot rust komt. Dit elektronische licht geeft namelijk een signaal aan je hersenen om nog geen melatonine (slaapstofje) aan te maken. Dus blijf je onbedoeld wakker. Hoog tijd voor een digitale detox dus! Leg daarom in ieder geval twee uur voordat je gaat slapen je mobiel, laptop en iPad weg. Sluit je televisie af en ga een goed boek lezen of knoop eens een goed gesprek aan met je huisgenoot. Zal je partner ook leuk vinden!

Tip 5: slaap, slaap en nog eens slaap!

Onze laatste tip ligt wat voor de hand, maar is misschien wel de allerbelangrijkste tip om je stresslevel omlaag te krijgen. We hebben het namelijk over een goede nachtrust. Wie niet goed slaapt, staat niet goed op. Zorg daarom voor voldoende slaap (minimaal 8 uur !) en leer jezelf een goede slaaproutine aan. Zoals het op tijd wegleggen van je mobiele telefoon. Ook kan een kop kamille thee of rustgevende yoga en meditatie je helpen beter in slaap te komen. Probeer het eens uit, je hebt niets te verliezen!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.