Een bubbelbad biedt meer dan alleen luxe - Goedkoop.be

Een bubbelbad biedt meer dan alleen luxe

Door
0 reacties

Een jacuzzi hebben is de droom van velen. Lekker ontspannen in het bubbelbad na een lange werkdag of gewoon in het weekend. Je denkt misschien dat jacuzzi's enkel voor mensen met een grote tuin en veel geld weggelegd zijn, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval! Je hebt de laatste tijd keuze genoeg uit budgetvriendelijke modellen.

Wist je dat een jacuzzi niet alleen leuk is, maar ook nog erg veel lichamelijke en psychische voordelen heeft? Wij sommen de voornaamste voordelen voor jou op.

Minder stress

Dit voordeel ligt voor de hand. Alle stress verdwijnt wanneer je je lekker ontspant in een jacuzzi met vrienden, familie of gewoon alleen. Babbel gezellig bij of geniet van een fris drankje terwijl je wegdroomt. De bubbels in het water hebben niet alleen een relaxerende en rustgevende werking, ze masseren je voeten ook met hun krachtige massagejets. Voeten hebben namelijk enorm veel zenuwuiteinden die voor een verbeterde gemoedstoestand zorgen als ze gestimuleerd worden.

Om het relaxerende effect van een bubbelbad nog meer te versterken, kan je gebruik maken van etherische oliën. Dit zijn oliën die gemaakt worden van bloemen, kruiden, vruchten of bladeren. Sommige oliën hebben een gunstige werking op lichaam en geest en ze kunnen zelfs genezend werken. Voeg bij je volgende jacuzzi-sessie dus bijvoorbeeld wat druppeltjes lavendelolie toe, en geniet van je eigen aromatherapie!  

Spierpijn bestrijden 

Heb je last van spier- of gewrichtspijn, maar heb je echt geen zin om naar een neuroloog te gaan? Spring dan gewoon in je bubbelbad want de massagestralen in het bad zorgen voor een hogedruk Hydro massage. Ga zelf in een bepaalde positie zitten zodat de pijnlijke spiergroep(en) gemasseerd kunnen worden.

Deze tip is handig voor mensen die vaak spierpijn hebben. Denk dan aan sporters of mensen die regelmatig hardlopen. De massage in het bubbelbad is dan perfect. Je spieren krijgen een massage en de kans op blessures en pijn vermindert.

Verbeterde bloedcirculatie 

Het bubbelende, warme water van het bubbelbad heeft nog meer voordelen. Dankzij de warmte stijgt je lichaamstemperatuur. Hierdoor verwijden je bloedvaten en komt de bloedcirculatie op gang. Dat is belangrijk, aangezien vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en suikers via de bloedbaan naar alle weefsels gebracht worden. Het is dus leuk meegenomen dat je door een bubbelbad te nemen een verbeterde bloedcirculatie krijgt.

Dit is een handig weetje voor mensen met reuma of artritis. Het is zelfs bewezen dat na een week iedere dag de jacuzzi te gebruiken, de longen en het hart al erg verbeteren! 

Sneller metabolisme 

Een ander voordeel van de hitte is dat je metabolisme sneller begint te werken! En we weten allemaal wat voor positief effect dat heeft: hoe sneller je metabolisme werkt, hoe sneller je voedsel verteert en dus afvalt. Een stapje in de goede richting dus als je een paar overtollige kilo's wilt kwijtspelen.

Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Het lymfesysteem wordt gestimuleerd als je gebruik maakt van een jacuzzi. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf sneller reinigt van toxische stoffen. Aangezien je zweet door de warmte, verlaten afvalstoffen het lichaam veel sneller. Je moet er wel voor zorgen dat je voor, tijdens en na je jacuzzisessie genoeg drinkt om gehydrateerd te blijven.

Met al deze voordelen is het moeilijk niet overtuigd te zijn een bubbelbad te kopen. Kijk eens tussen deze selectie bubbelbaden  en krijg gratis verzending bij besteding vanaf €150! Niets staat jou nog in de weg om heerlijk weg te dromen in je eigen jacuzzi. 

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.