Low budget BBQ: 5 tips - Goedkoop.be

Low budget BBQ: 5 tips

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Zodra de temperatuur stijgt tot boven de 18 graden, maken we ons klaar om weer te gaan barbecueën. Gezellig met familie of vrienden in de tuin genieten van heerlijk eten en een gezellige sfeer.

Een BBQ is ideaal voor kleine en grote gezelschappen en zelfs geschikt om met je collega’s te doen na een lange, zware werkdag. Zo leer je elkaar ook eens op een andere manier kennen. Het kan de verstandhouding op de werkvloer zelfs veel goed doen!

Het organiseren van een barbecue is niet alleen leuk, maar ook betrekkelijk eenvoudig en zeker niet duur. Hier zijn 5 tips voor een low budget BBQ.

Maak niet meer dan nodig

Inventariseer vooraf goed hoeveel mensen er komen. Bestel niet meer dan nodig is. Een veelgemaakte fout is dat mensen voor een BBQ veel te veel inslaan en vervolgens daarvan de helft overhouden. Dat brengt onnodige kosten met zich mee. Je kunt beter goed op papier zetten wie je verwacht en op basis daarvan een berekening maken van de benodigde hoeveelheden.

Kies je dranken zorgvuldig

Wees kritisch op drankgebruik. Stel jezelf de vraag of het echt nodig is om dure alcoholhoudende dranken beschikbaar te stellen. Besef dat gezelligheid vanuit de gasten moet komen en niet vanuit de drank. Als er veel soorten drank beschikbaar zijn, gaat er waarschijnlijk ook veel drank op. Staat het er niet, dan zullen je gasten het waarschijnlijk niet eens missen.

Laat de grote merken achterwege

Kies voor alternatieve merken als je bijvoorbeeld bier of frisdranken inslaat. Doe vooraf wel wat onderzoek, zodat je zeker weet dat het kwalitatief allemaal wel in orde is. Je wilt natuurlijk de feestvreugde niet laten bederven door een reeks van klachten over het geserveerde aanbod. Probeer hierin altijd de gulden middenweg te vinden.

Maak het jezelf gemakkelijk

Besteed de levering van al je benodigdheden uit aan A-Z Barbecue. Met een barbecue van A-Z heb je namelijk precies de juiste hoeveelheid van alles, geheel afgestemd op het aantal gasten. Je hoeft zelf geen BBQ te kopen, het ding niet schoon te maken, de vaatwasser niet aan te zetten, enzovoort. Daarmee bespaar je veel tijd en tijd is geld, nietwaar?

Deel de kosten

Vraag een kleine bijdrage aan je gasten. Organiseer je bijvoorbeeld een BBQ aan huis voor een wat grotere groep mensen? Dan is het helemaal niet raar als je ze vraagt om een tegemoetkoming in de kosten. De hoogte van het bedrag kan simpelweg een (afgeronde) deelsom zijn van de totale kosten en het aantal bezoekers.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.