Dikketruiendag 2018: 5 overlevingstips voor extra comfort! - Goedkoop.be

5x origineel Dikketruiendag overleven

Door
Laatste update op 0 reacties

Op 2 februari is het weer Dikketruiendag. Die dag zetten we de verwarming een graadje lager en trekken we een dikke trui aan. Zo wordt de klimaatverandering weer in beeld gebracht en beseffen we dat we er aan moeten werken. Daarnaast is het ook de uitgelezen kans om te showen met je mooiste dikke trui. Wij geven enkele tips om op Dikketruiendag een knappe en originele verschijning te zijn.

1. Zelf bernadettes breien

Bernadettes zijn gezellige, oversized cardigans waarmee je zeker in de smaak valt op Dikketruiendag. Tegenwoordig kan je ze overal kopen, maar ze zelf maken heeft natuurlijk veel meer charme. En bovendien is je bernadette dan ook uniek. Als je een beetje met een breinaald overweg kan, is het helemaal niet zo moeilijk!

In winkels als Zeeman en Veritas kan je betaalbare wol vinden. Afhankelijk van hoe groot je je cardigan wilt maken, heb je meer bollen nodig. Aan de hand van dit patroon kan het niet mislukken! Het resultaat mag er zeker zijn!

Tip: Steek er een glitterdraadje door voor een extra mooi effect!

2. Doe een koopje op tweedehandssites

Op tweedehandswebsites kan je terecht om oldschool truien te kopen. Niets is gezelliger dan dat! Snuffel op 2dehands.be rond en je zal direct iets vinden. Ook bij deze optie vind je met zekerheid unieke stukken met een verhaal en ze zijn nog eens voordelig ook!

3. Neem een kijkje in een tweedehandsshop

Net als op tweedehandswebsites kan je ook  in tweedehandswinkels terecht om koopjes te doen. Dan kan je je trui passen voor je ze koopt. In de Kringwinkel of Think Twice kan je heel voordelig knappe stukken op de kop tikken. Dingen waar je nooit aan dacht ze te vinden, vind je soms ineens in een tweedehandswinkel. Bij Think Twice zijn er dagen dat ALLES slechts €2, €1 of zelfs €0,50 kost. Hou hun websites zeker in het oog.

4. Koop Belgisch

Kleding kopen die in eigen land wordt ontworpen of gemaakt, zit tegenwoordig in de lift. Ook bij Dikketruiendag kan je hier op inspelen. Neem een kijkje op de website en doe inspiratie op om de ideale dikke trui voor Dikketruiendag te vinden!

5. Trend van deze winter – de kabeltrui

Deze winter zag je ze overal, de kabeltruien. Deze trui is zowel mooi op een rok als op een broek en is bovendien enorm gezellig. Wat nog beter is dan een gewone kabeltrui, zijn geavanceerde kabels. Hierbij wordt er een stapje verder gegaan. De vormen zijn complexer dan bij de gewone versie. We spreken als het ware van de 2.0 versie en hiermee scoor je zeker! Op zoek naar een toffe kabeltrui? Kijk dan zeker eens bij e5 mode, waar je regelmatig ook nog eens een fijne korting scoort!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.