Tanden bleken thuis of bij tandarts; het werkt zo! - Goedkoop.be

Lach je tanden weer bloot!

Door
Laatste update op 0 reacties

Een stralende, witte lach, daar kun jij jaloers op worden. Zelf lach je niet meer zo hard, omdat je gele tanden je behoorlijk onzeker maken. Wel, er is goed nieuws! Je kunt er gemakkelijk wat aan doen. Naar een specialist of zelf bleken? Goedkoop.be laat je zien wat de mogelijkheden zijn. Lees onderstaand artikel en laat zeer binnenkort weer een schitterende, blijvende indruk achter.

Mondhygiënist of zelf bleken

Je lach is één van de eerste dingen die andere mensen van je zien. Het is als het ware jouw visitekaartje. Ben je nu niet blij met je ‘visitekaartje’en zouden witte tanden je weer net dat beetje meer zelfvertrouwen geven, dan heb je er waarschijnlijk graag wat voor over. Maar hoeveel? Laat je je tanden bleken door een tandarts of mondhygiënist of kies je voor de voordelige variant en ga je zelf thuis aan de slag? We geven uitleg bij beide manieren.

In de tandartsstoel

Je kunt ervoor kiezen om je tanden te laten bleken bij een tandarts of mondhygiënist. Het grote voordeel hierbij is dat het resultaat goed zichtbaar is en dat het bleken zeker op een verantwoorde, veilige manier gebeurt.

Hoe gaat het proces bij de specialist in z’n werk? Wel, allereerst wordt je tandvlees voor het bleken bedekt, zodat dit weefsel beschermd blijft. Vervolgens brengen ze een bleekgel op je tanden aan (tegenwoordig gebruiken heel wat specialisten ook bleekgel zonder peroxide). Daarna wordt er een soort van ledlamp voor je tanden geplaatst. Deze lamp activeert de gel nog meer.

De tijdsduur van een dergelijke behandeling is een beetje afhankelijk van de intensiteit. Meestal zit je zo’n 45 tot 60 minuten in de stoel. De kosten kunnen al snel oplopen tot €150.

Vind je €150 eigenlijk wat veel geld, maar wil je je tanden toch laten bleken door een expert? Kijk eens bij Groupon. Daar bieden ze regelmatig behandelingen aan voor een stuk minder geld.

Thuisbleken

Bij de thuisbleekmethode maakt de tandarts of mondhygiëniste eerst een gipsafdruk van je gebit. Op basis daarvan maakt de tandtechnicus een doorzichtige kunstof lepel, waar de bleekgel in past. Deze krijg je met de bijbehorende bleekgel en duidelijke instructies mee naar huis.

De lepel hou je voor het beste resultaat wel een aantal (3 tot 6) uren in. Gelukkig kan dit ook ’s nachts. Het uiteindelijke resultaat zie je pas met 6 weken. De kosten voor deze manier van tanden bleken liggen al lager dan de eerstgenoemde methode.

Tip: Voordat je je tanden gaat bleken, is het altijd belangrijk dat je je tandsteen laat verwijderen.

Zelf aan de slag

Heb je een grote angst voor de tandarts en blijf je er liever weg of wil je het bleken zo goedkoop mogelijk houden, dan kun je nog altijd zelf thuis aan de slag. Bleekpennen, tandenbleeksets, peroxide-poeders, ioniserende apparaatjes....Er is een divers aanbod waaruit je kunt kiezen.

Als je thuis je tanden gaat bleken, verwacht dan geen hagelwitte lach. Bleekmiddelen voor thuisgebruik mogen namelijk geen hoge concentraties werkzame stoffen (peroxides) bevatten.

Bovendien bevatten middeltjes om thuis je tanden te bleken doorgaans carbamideperoxide, terwijl tandartsen het tienvoudig sterkere en effectievere waterstofperoxide gebruiken.

Volg altijd de gebruiksaanwijzing dit je bij de tandbleekproducten vindt, want “overbleken” kan je tandglazuur aantasten.

Gouden tip van Goedkoop.be

Uiteraard begint een stralende lach met een goede verzorging van je gebit. Poets 2x per dag je tanden en flos. Vergeet ook niet regelmatig je borstel(tjes) te vervangen. Nood aan nieuwe tandenborstel? Bij Bol.com kies je uit heel wat merken en types.

Natuurlijk witte tanden

Heb je geen geld voor een tandartsbezoek en geloof je niet zo in de thuismiddelen? Probeer het eens op de natuurlijke manier. Er zijn meerdere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die je tanden witter zouden moeten maken. Permanent wit zal je gebit niet worden en je moet het ook niet te vaak doen, want dan tast je je tanden aan. Maar waarom niet eens proberen?

Baking Soda

Door je tanden te poetsen met baking soda kun je de aanslag op je gebit er gemakkelijk vanaf poetsen. Je kunt ook bovenop je tandpasta een beetje baking soda strooien voor een iets mildere uitwerking.
Baking soda werkt wel als schuurmiddel. Je glazuur kan daardoor aangetast worden, dus pas hier zeker mee op.

Aarbeien

Aardbeien bevatten zuren die je tanden witter maken omdat het een soort natuurlijk bleekmiddel is. Alleen aardbeien eten heeft geen zin, wrijf het fruit ook eens over je tanden heen.

Verbrand broden

Reinig je tanden met verbrand brood. Met verbrand brood zul je denken? Ja, het scrubt je tanden. Beetje vreemd, maar je kunt het allicht proberen.

Sinaasappelschil

Wrijf 2 à 3 keer een sinaasappelschil langs je tanden, niet te vaak want dat is dan weer niet goed voor je tanden.

Salieblaadjes

Een natuurlijk middel is een salie-blaadje. Kauw je tanden hiermee lekker wit!

Het bleken van je tanden is niet schadelijk mits het op de juiste manier gebeurt. Het is dan ook altijd verstandig om het aan een expert over te laten of het in ieder geval te bespreken met je tandarts.

Daarbovenop kan je best een tandverzekering nemen. Wist je dat je bij Dentaplan meer dan €1000 per jaar kan besparen?

Heb jij al eerder eens je tanden gebleekt? En had het het gewenste effect? Deel hieronder je ervaring met ons.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.