Goedkoop een witte glimlach krijgen? 5 tips! - Goedkoop.be

Goedkoop een witte glimlach krijgen? 5 tips!

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Het mooiste wat je kan dragen, is een glimlach. Een uitspraak die zeker waar is, want kleding, schoenen en accessoires gaan uit de mode maar een glimlach blijft prachtig. Misschien wel het belangrijkste deel van die mooie smile zijn de tanden. Het is belangrijk dat ze er gezond en wit uitzien, en wij kunnen je daarbij helpen.

Ook al eet je geen kilo’s snoep of drink je ook iets anders dan Cola, je tanden kunnen wel eens snel een gele tint krijgen. Met deze 5 tips is dat echter snel opgelost en sta je super stralend op je volgende foto!
 

Rook minder

De eerste stap is voorkomen! Bepaalde voeding- en kleurstoffen zorgen ervoor dat er donkere vlekken komen op je tand, door de natuurlijke laag Dentin die daarop komt te liggen lijken je tanden een geel kleur te hebben. De grote boosdoeners in dit verhaal? Koffie, thee en sigaretten. Voornamelijk deze drie zaken zorgen voor een snelle vergeling van je tanden. Het perfecte excuus om te stoppen met roken en misschien e-sigaretten te proberen dus! Ben jij iemand die echt wel zijn koffie moet hebben ‘s morgens? Probeer dan een iced coffee met een rietje te drinken: raakt je tanden niet en is o-ver-heer-lijk!

Je tanden poetsen

Het lijkt misschien wat voordehandliggend maar als je witte tanden wilt moet je vooral één iets doen: elke dag je tanden poetsen! Zowel ‘s morgens en ‘s avonds je tanden poetsen is een must! Waarom? De hele nacht houdt speeksel je mond vochtig, in dat speeksel zit een soort zuur dat ervoor zorgt dat je eten makkelijker in stukjes kan gekauwd worden. Dat vreet jammer genoeg ook aan je tanden, het is dus belangrijk je tanden meteen te poetsen als je op staat. Houd je niet van de smaak van munt voor je ontbijt? Maak dan zelf een tandpasta die geen felle smaak heeft. Gebruik daarnaast een goede sonische elektrische tandenborstel!

Olie spoelen

Deze methode werd oorspronkelijk uitgevonden door de Indische bevolking. Het gaat als volgt te werk: neem elke dag een slok olie en spoel die ongeveer een 20-tal minuten in je mond. Olie heeft een hoog gehalt laurinezuur, dat goed is in bacteriën vernietigen en ontstekingen remmen. Kortom wilt dat dus zeggen dat je tanden gekuist zijn en mogelijk ontstoken tandvlees voorkomen wordt. Het olie is, in tegenstelling tot andere middeltjes ook niet schadelijk voor de tanden. We raden aan om zonnebloemolie of kokosnoot olie te gebruiken, olijfolie vermijd je beter.

Bleekset

Misschien wel de populairste en meest effectieve manier om je tanden enkele tinten lichter te maken: een goedkope tandenbleekset. In deze sets zit een vulling die samengesteld is door experten, een handig bitje om de vulling makkelijker aan te brengen en een bleeklamp dat ervoor zorgt dat je tanden nog witter zullen zijn. Deze manier om je glimlach stralender te maken is erg populair en werkt dus ook super goed! Je hoeft ook niet telkens een nieuwe set te kopen, gewoon enkele navullingen aanschaffen en je kan weer gemakkelijk je tanden bleken thuis.

Natriumbicarbonaat and Waterstofperoxide

Een laatste bekend trucje is je tanden poetsen met waterstofperoxide en Natrium Bicarbonaat. Beide middelen hebben hetzelfde effect als bleekmiddel, maar zijn uiteraard niet zo schadelijk. Het zijn sterke middelen die de bacteriën op je tanden weghalen, maar ze zijn ook licht schadelijk voor je tanden. Als je dit middel elke dag gebruikt worden je tanden namelijk ‘zachter’ en zijn ze dus ook kwetsbaarder voor gaatjes. Geen zorgen, zolang je dit trucje slechts 1 keer in de twee weken gebruikt heb je deze gevolgen niet maar is je glimlach wel een stuk stralender!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.