Begin je bokstraining met deze veel verkochte bokshandschoenen - Goedkoop.be

Begin je bokstraining met deze veel verkochte bokshandschoenen

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Als je op zoek bent naar nieuwe bokshandschoenen dan ben je bij vechtsport winkel Sepai Sports aan het goede adres. Op de site zul je diverse modellen van allerlei topmerken vinden, waarbij je onder meer kunt denken aan Venum, Topfighter en King Pro Boxing bokshandschoenen.

De bokshandschoenen verschillen qua kleur en ontwerp, maar ook zeker de maat verschilt per model. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld exemplaren van 2oz, maar er zijn ook handschoenen in 18oz beschikbaar voor de zware jongens. De drie meest verkochte bokshandschoenen vind je in dit artikel, maar ook informatie over hoe je kunt starten met je bokstraining.

Bokspositie

Bij je eerste bokstraining moet je beginnen met het leren van de basishouding. Eigenlijk heeft elke bokser een ander type houding, dit gebruiken ze op basis van hun persoonlijke comfortzone. Toch kun je als echte starter een juiste houding aannemen met behulp van een aantal tips. Allereerst moet je je voeten ongeveer op schouderlengte uit elkaar plaatsen. Vervolgens moet je je hele lichaamsgewicht verdelen tussen je voeten, knieën en handen. De volgende stap bestaat uit het naar beneden doen van de ellebogen, terwijl de handen juist omhoog moeten. Hierna moet je je hoofd achter je bokshandschoenen plaatsen, waarbij je ogen door de handschoenen heen moeten kijken.

Voetenwerk

Voor de beginnende bokser is het voetenwerk belangrijker dan de stoten. Je zult moeten leren op wat voor manier je je voeten kunt bewegen, waarbij het van noodzakelijk is om een goede balans te krijgen. Tijdens het boksen moet je altijd je voeten op de grond houden. Dit zorgt ervoor dat je direct kunt aanvallen, verdedigen en/of ontwijken tijdens het gevecht. Je voeten moeten dus uitgespreid blijven. Het is dan ook van belang dat je voeten niet te ver of te dichtbij elkaar vandaan staan. Dit kun je al doen zonder bokshandschoenen, maar als je daadwerkelijk wilt stoten dan is het verstandig om toch een paar te kopen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen uit de onderstaande drie modellen.

Twins BGVL8

De BGVL8 bokshandschoenen van het merk Twins zijn niet alleen maar geschikt voor het boksen, je kunt ze ook gebruiken bij bijvoorbeeld muay thai en kickboksen. Dit model heeft een erg sterke velcrosluiting, hierdoor zullen je polsen optimaal beschermd worden. Ook hebben de Twins BGVL8 bokshandschoenen een speciale vulling die de schokken absorbeert, waardoor jij en je sparringpartners veilig zullen worden gehouden. Misschien wel het mooiste aan deze handschoenen van Twins: ze zijn met de hand gemaakt in Thailand met premium leer.

Venum Giant 3.0

De Giant 3.0 van producent Venum zijn één van de beste bokshandschoenen die je kunt vinden op de markt. Ze zijn geproduceerd van hoogwaardig Nappa leer, wat als kenmerk heeft dat het erg zacht aanvoelt. Bovendien is het zeer duurzaam. Daarnaast beschikken de Venum Giant 3.0 handschoenen over een vulling die in totaal drie lagen foam heeft. Elk laag heeft een eigen densiteit om ervoor te zorgen dat je knokkels, vingers, polsen en middenhandsbeentjes optimaal beschermd worden.

Topfighter “Hybrid 2.0”

Voor de beginnende en recreatieve boksers zijn de “Hybrid 2.0” bokshandschoenen van het welbekende merk Topfighter meer dan geschikt. Dit is een model dat veel bescherming biedt. Toch voelt het soepel en licht aan, wat uiterst belangrijk is. Het is gevuld met het zogenoemde IMMF, wat staat voor Injected Machine Mold Foam. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat de pasvorm van de “Hybrid 2.0” compact is. Bovendien zorgt de perfecte U-vorm ervoor dat de handschoenen van Topfighter als gegoten aanvoelen.

Bokshandschoenen kopen? Sepai Sports bokshandschoenen zijn dus in allerlei verschillende maten en kleuren te vinden. Ook verschillen ze op basis van de producent en het ontwerp. Toch is het wel zeker dat er een model tussen zal zitten waar jij maar al te graag gebruik van gaat maken tijdens het boksen.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.