Too Good To Go Review: Vermijd voedselverspilling en bespaar! - Goedkoop.be

Red lekkernijen van de vuilnisbak & bespaar!

Door
1 reactie

Je hebt geen zin of tijd om te koken, uit eten past niet in je budget en afhaal is even te ongezond? De app Too good to go lost dat allemaal in een keer op en gaat ook nog eens voedselverspilling tegen. In een notendop: in de app ontdek je een heleboel restaurants, bakkers etc. die overschotjes voor een prikje aan jou verkopen! Ik testte het even uit…

De feiten op een rij

In België belandt jaarlijks meer dan 3,5 ton eten in de vuilnisbak, of ook wel een derde van al het eten. Dat komt ongeveer overeen met een waarde van liefst 670 miljoen euro! Nog anders omgerekend betekent dit dat elke Belgische inwoner jaarlijks 345kg voedsel verspilt, waarvan 15kg thuis.

Niet alleen thuis natuurlijk, ook restaurants, bakkers en andere winkels moeten noodgedwongen weggooien wat ze niet verkocht krijgen. De totale verspilling is goed voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Genoeg redenen dus om de app Too Good To Go te lanceren en die voedselverspilling tegen te gaan.

Hoe het werkt

Nadat je de app geïnstalleerd hebt, krijg je de eetadresjes in je buurt te zien die hun resten van de dag te koop aanbieden. Ben je nog op zoek naar brood, taartjes of koeken, dan is er wellicht een bakker in de buurt die nog iets voor het liggen heeft. Liever een complete maaltijd? Ook restaurants bieden hun overschotjes aan via Too Good To Go.

Bestel een portie, betaal die via de app en haal je eten af op het voorziene uur. Bedoeling is dat je je eigen plastic doosje meeneemt, zodat er geen wegwerpverpakking gebruikt moet worden.

Omdat de eetadresjes vooraf niet weten wat ze over zullen hebben, krijg je steeds een verrassingspakket. Spannend, vooraf weet je niet wat je te eten zult krijgen!

Lekkers gered in 5 stappen

1. Installeer de app.
2. Log vlot in met je Facebookaccount of via e-mail.
3. Op basis van je locatie krijg je de aanbieders in de buurt te zien, met de beschikbare porties erbij.
4. Selecteer waar je iets wil ophalen en leg het in je winkelmandje. Vul de details aan en betaal. 
5. Toon bij het afhalen de reservatiebon die nu in je account staat.

Getest en goedgekeurd!

Via social media zag ik een advertentie van Too Good To Go, een initiatief dat me meteen aansprak. Ik downloadde de app om te kijken waar ik in de buurt restjes kon afhalen. Dat bleek onder meer te kunnen in het sociaal restaurant bij ons in de buurt.

Ik bestelde een portie en mocht er de dag nadien tussen 14u en 15u30 om gaan. Zo gezegd zo gedaan. Ik had de keuze tussen kip met rijst en currysaus, of de vegetarische optie met groenteburgers en allerhande groentjes. Ik koos het laatste en kreeg er nog flink wat pastinaaksoep bij. Voor amper €3,29!

Voor mij was het de ideale oplossing. Ik was alleen thuis die avond, had dus geen zin om veel te koken. Even mijn maaltijd opwarmen en klaar. Het smaakte superlekker, zeker voor herhaling vatbaar.

Het eindoordeel

Ik kan meteen een heleboel voordelen opsommen van deze app, maar misschien toch ook wat minpuntjes waar nog aan gewerkt kan worden:

De pluspunten

  • Een overzichtelijke app: je ziet de beschikbare porties in je buurt;
  • Je bespaart flink op voedsel, voor een paar euro heb je al een heerlijk avondmaal bijvoorbeeld. Of een complete taart;
  • Je ontdekt nieuwe adresjes (en omgekeerd krijgen die adresjes nieuwe klanten);
  • Je gaat actief voedselverspilling tegen.

De minpunten

  • Je weet vooraf niet wat je krijgt (maar hou je wel van verrassingen, dan is dit prima);
  • Je bent afhankelijk van het aanbod van het moment en van de (soms beperkte) afhaalmomenten;
  • Momenteel kun je alleen met kredietkaart of Paypal betalen, dat is nogal beperkt;

Kortom, een prima initiatief dat hopelijk uitbreidt naar heel wat steden en dorpen!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.