Zo maak je zelf een unieke adventskalender - Goedkoop.be

Zo maak je zelf een unieke adventskalender

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties Meer Kerst

Aftellen tot aan Kerstmis wordt nóg leuker met een adventskalender. Je hebt ze vast al in de winkel zien liggen. Supergezellig natuurlijk en ieder winkel heeft tegenwoordig wel een eigen variant, maar het is eigenlijk nog veel leuker om er zelf één te maken!

Hoe je dat doet? Heel simpel, je hebt wat eenvoudige knutselmaterialen en een uurtje tijd nodig en voor je het weet is jouw unieke adventskalender klaar voor de decembermaand! 

Aftellen maar…

Je telt met een adventskalender vanaf 1 december af tot aan kerstavond. De kalender bestaat dus uit vierentwintig dagen waarop je telkens iets uit de kalender haalt. Vaak zie je in de winkel kalenders van karton waarbij je steeds een chocolaatje uit de doos vist, maar voor deze DIY kalender gooien we het over een andere boeg! We maken namelijk een waslijn met daaraan vierentwintig mooi versierde zakjes, waar je er elke dag eentje van mag openen.

Benodigdheden

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar wat je in ieder geval nodig hebt is vierentwintig witte, papieren zakjes, kleine wasknijpertjes, lijm, een schaar en een mooi stuk touw. Vervolgens kun je zoeken naar glitters, mooie vellen papier zoals zwart, goud, turquoise en zilver en bijpassende versiertape. Ten slotte heb je ook fijne stilten nodig, waarmee je op elk zakje een getal kunt schrijven, maar waar je de zakjes ook verder mee kunt versieren.

Aan de slag!

Wanneer je alle spullen in huis hebt gehaald, is het tijd om de kalender in elkaar te knutselen. Zet een lekkere kop thee voor jezelf en spreid alles uit op tafel. Even een heerlijk knutselmoment voor jezelf! Kijk eens op Pinterest voor inspiratie. Zo kun je bijvoorbeeld met verschillende handschriften leuke kerstquotes of songteksten van kerstliedjes aanbrengen op de kaarten of mooie abstracte vormen uit het papier knippen en op de zakjes plakken. Ook met de tape kun je toffe dingen maken. Je kunt zelfs de vorm van een kerstboom maken door een aantal tapejes parallel aan elkaar op een zakje te plakken, waarbij de onderste het langst is en de bovenste het kortst. Leef je uit en maak de kalender helemaal naar jouw smaak.

Creatief met restmateriaal

Waarschijnlijk heb je te veel spullen gekocht en heb je niet alles nodig voor de adventskalender. Weggooien is zonde: je kunt namelijk nog een hoop andere gezellige kerstversiersels maken van deze materialen! Zo kun je van het papier sterren of andere vormen knippen. Schuif de vormen in elkaar door er een gleufje in te knippen en je hebt hele leuke hangers die je in de kerstboom of voor het raam kunt hangen. Je kunt de spullen ook gebruiken om je kerstcadeaus extra mooi in te pakken. Gebruik het papier als inpakpapier of knip er mooie vormen uit die je op je cadeaus plakt. Met de tape en glitters maak je je cadeaus extra feestelijk!

Finishing touch

Als je alle zakjes klaar hebt, is het tijd om ze te vullen en je kalender af te maken. Je kunt de zakjes vullen met snoepgoed of kleine cadeautjes. Ook kun je er op 5 december pepernoten in doen en op adventszondagen een waxinelichtje, dat je brandt als een wekelijks moment van bezinning. Af en toe mag er ook een opdracht in, zoals Vandaag gaan we samen een mooie film kijken, of We bezoeken een kerstmarkt en gaan warme chocomelk drinken. Als alles zakjes gevuld zijn, span je het touw door je woonkamer en bevestig je alle zakjes eraan met de kleine wasknijpers. Of je neemt een mooie tak en knipt stukjes touw af van verschillende lengtes. Knoop deze allemaal met één kant vast aan de boomtak en aan de andere kant hang je steeds een zakje. Klaar is kees, geniet van je zelfgemaakte adventskalender!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.