Wat kun je allemaal doen met cannabis? - Goedkoop.be

Wat kun je allemaal doen met cannabis?

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

We hebben allemaal wel eens over cannabis gehoord. De één ziet het als een geneesmiddel, terwijl de ander het onder drugs vindt vallen. Beide zijn in principe waar. Onder cannabis vallen namelijk het bekende wiet en hasj. Daarnaast is het ook zeker een geneesmiddel, aangezien de plant positieve effecten kan hebben op lichaam en geest. Maar, wat kun je allemaal doen met deze plant? We zetten het allemaal op een rijtje voor je in dit artikel!

Zelf cannabis kweken

Ten eerste kun je zelf cannabis kweken voor bijvoorbeeld persoonlijk gebruik. Dit kun je doen door gebruik te maken van zelfbloeiende cannabis zaden. Deze kun je online bestellen in verschillende soorten. Het voordeel van deze zelfbloeiende zaden is dat je binnen 9 weken al resultaat ziet en de zaden dan klaar zijn voor de oogst. De keuze is daarna aan jou om ze binnen of buiten te kweken, ze zijn in ieder geval sterk genoeg om gekweekt te worden na die 9 weken. Voor zelf gebruikers zijn deze zaden in elk geval een ideale uitvinding. Zo maak je het proces mee van begin tot eind en kun je zelf genieten van jouw zelf gekweekte cannabis.

Over het algemeen zijn cannabisplanten kleine planten met een laag THC-gehalte. Daar hoef je met deze zelfbloeiende wiet zaden je geen zorgen over te maken. Doordat de zaden al jarenlang gebruikt en verkocht worden is er ook aardig aan geoptimaliseerd. Tegenwoordig hebben ook de zelfbloeiende cannabis zaden een hoog THC-niveau, zodat je ook een echt krachtig en goed eindproduct kunt kweken. Zo krijg je dus die echte high, die je van cannabis gewend bent en dat zelfs van je eigen oogst. Voordat je het weet ben je expert in het kweken van je eigen wiet.

De cannabis roken

De meeste mensen zouden cannabis gebruiken om te roken. We kennen allemaal de verschillende manieren om het binnen te krijgen, zoals de bekende joint en de waterpijp. Waar je voorheen wellicht naar de coffeeshop ging, kun je nu voortaan zelf de cannabis kweken én deze oproken. Dit kan allemaal door gebruik te maken van de zelfbloeiende zaden van Fast Buds. Je kweekt de zaden namelijk niet voor niks en bovendien is het eindproduct ook van goede kwaliteit. Wacht dus niet langer met bestellen en kweek voortaan je eigen cannabis.

De cannabis drinken

Het roken van cannabis is heel populair, maar wist je ook dat je wiet en hasj kunt drinken? In thee wordt deze drugs vaak gebruikt om te dienen als medicijn. Echter duurt het inwerkproces natuurlijk veel langer, dan wanneer je het rookt. Andere mensen gebruiken geen thee, maar juist melk om deze drug binnen te krijgen. Hasjmelk wordt het ook wel genoemd en zou een fijn middel zijn om in slaap te vallen. Bij beide drankjes is het zo dat het een langere inwerktijd nodig heeft, omdat de wiet of hasj niet meteen in je systeem komt. Daardoor heb je ook veel meer kans dat je te veel gebruikt, omdat je wil dat het begint te werken. Kijk daar dus heel erg mee uit.

Cannabis als eten

Naast drinken, kunnen we wiet en hasj ook eten. De drug wordt dan in bonbons of gebakjes verwerkt. Spacecake is natuurlijk de meest bekende variant. Ook bij het eten van cannabis geldt weer een lange inwerktijd. Soms kan het wel anderhalf uur duren voordat je iets begint te merken. Wacht altijd geduldig af voordat je meer in gaat nemen, want overdosering is echt alles behalve prettig. Hoewel je het niet direct binnen krijgt in je systeem is te veel spacecake eten bijvoorbeeld, veel heftiger dan het roken van een joint. Ga er dus altijd verantwoord mee om, of je het nu zelf kweekt of niet. Ben je bewust van de gevolgen die deze drugs met zich mee kunnen brengen, wanneer je er te veel van neemt.

Dit artikel is gebasseerd op de Nederlandse wetgeving. Woon jij in een ander land? Check dan zeker eerst wat wel of niet mag.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.