Sauna, wellness… Zó haal je het beste uit je spa dag! - Goedkoop.be

Klaar met de kou? Vlucht de sauna in!

Door
0 reacties

Is de sauna wel zo gezond en hoe maken we hier optimaal gebruik van? Misschien wel de belangrijkste vraag: hoe besparen we hierop? Lees door en maak notities, want Goedkoop.be legt het je uit.

Finse sauna

Er bestaan meerdere soorten sauna’s, maar in dit artikel zullen we de focus leggen op de traditionele Finse sauna. Het heerlijke warme hokje waar we graag even wegdromen… Ultiem ontspannen en genieten, maar brengt een dagje sauna ook gezondheidsvoordelen met zich mee?

Er zijn door Finse universiteiten veel onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van saunagebruik. Helaas is het niet gelukt om veel voordelen wetenschappelijk te onderbouwen, maar zijn er wel een aantal interessante conclusies getrokken:

Weerstand boost!

Zo bleek bijvoorbeeld dat mensen die twee keer per week naar de sauna gaan tot wel 30% minder last hebben van verkoudheid dan niet-saunabezoekers. Een saunabezoekje geeft je weerstand een boost en dat is zeker iets wat we in de winter maar al te goed kunnen gebruiken. Hoe dit werkt? Doordat jouw lichaam zich aan moet passen aan de nieuwe temperatuur maakt het lichaam antistoffen aan. Deze antistoffen kan het lichaam vervolgens gebruiken om die vervelende verkoudheid tegen te gaan!

Babyzacht huidje

Oef! Na 5 minuten in de sauna zweten we alsof we een uur hebben gesport. Maar geen zorgen, dat zweet is een teken van openstaande poriën wat zorgt dat wij binnen no-time een babyzacht huidje krijgen. Naast dat het zorgt voor een zachte huid, versterkt het ook de hoornlaag van de huid. Een saunabezoek zorgt dus voor zowel een sterkere als een zachtere huid!

Ontgift de sauna je lichaam? Val je af door saunagebruik? Deze veelvoorkomende vragen zijn helaas niet wetenschappelijk te beantwoorden. Er zijn vele onderzoeken gedaan op dit gebied, maar er zijn geen significante verschillen aangetroffen bij wel- of niet-saunabezoekers.  Wat we wel kunnen beamen is dat de sauna zorgt voor ontspanning en ontspanning werkt positief op het lichaam.

saunavrouw

Gouden tip van Goedkoop.be

Wist je dat VakantieVeilingen naast vakanties ook dagjes weg aanbiedt? Haal snel jouw sauna dagje binnen tegen een mini prijs!

Veilig saunagebruik

Voor je een saunadagje gaat plannen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten:

  1. Drink voldoende water, zowel voor als na het gebruik van de sauna. Dit zorgt ervoor dat je afvalstoffen goed af worden gevoerd en je waterniveau op pijl blijft.
  2. Zorg voor een sessie van rond de 10 à 15 minuten. Als je vaker bent geweest kan je deze sessies uitbreiden tot een maximum van 20 minuten. Langere tijd zal negatief op je lichaam werken, doordat je lichaam na 15/20 minuten begint met uitdrogen.
  3. Neem een lauwe of koude douche na het gebruik van een sauna zodat je lichaam weer wakker wordt.

Ervaar en bespaar!

Zin gekregen om een sauna te bezoeken? Wij ook! Daarvoor zoeken wij altijd de voordeligste en leukste sauna’s op. We delen graag met je hoe we dit doen.
1. Om flink te besparen op sauna’s kun je via diverse sites bieden op jouw favoriete arrangement. Dit doe je bij onder andere Biedmee.be.
2. Ook kijk je voor sauna arrangementen bij Groupon rond! Voor een prikkie scoor jij hier een heerlijk wellness dagje bij een centrum bij jou in de buurt.
3. Ook Treatwell zorgt voor heerlijke saunadagen en biedt voordelige en goede prijzen. Kijk eens rond voor de aanbiedingen op dit moment.

Geniet ervan!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.