4 tips voor een goedkoop, maar geslaagd vrijgezellenfeest - Goedkoop.be

4 tips voor een goedkoop, maar geslaagd vrijgezellenfeest

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Een trouw is de meest magische dag van je leven. Maar ook het vrijgezellenfeest is een dag om niet te vergeten. Tijdens het vrijgezellenfeest worden er leuke activiteiten bedacht en wordt er natuurlijk goed gefeest om deze laatste avond van ‘vrijheid’ onvergetelijk te maken.

Helaas durft het prijskaartje al snel op te lopen. Hoe hou je de kostprijs van een vrijgezellenfeest binnen de perken? Wij geven je enkele tips voor een legendarische én goedkope dag!

Tip 1: Bepaal het budget op voorhand

Sommigen zitten krap bij kas en vinden het niet fijn om erg veel geld uit te geven aan het vrijgezellenfeest. Daarom is het een goed idee om op voorhand het budget te bepalen om niet voor verrassingen te staan. Dit kan je doen door een brainstormavond te organiseren. Vraag iedereen hoeveel geld ze willen uitgeven en probeer een activiteit te kiezen waar iedereen tevreden mee is. Wil je het budget zeker niet overschrijden, plan dan best alleen een middag- of avondactiviteit.

Tip 2: Low budget vrijgezellen activiteiten

Een goedkoop vrijgezellenfeest wilt niet zeggen, een minder leuk vrijgezellenfeest. Er zijn alsnog genoeg leuke ideeën te bedenken die bijna niets kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende opdrachten voor vrijgezellen vrouwen?

Maak een bride bucket list

Vraag aan zowel de bruid als haar vrienden wat ze graag nog een keer willen doen met haar. Dit kan je dan combineren met een afsluitende avond in de club. Zo heeft de vrijgezel een leuke dag, kan iedereen bepalen wat hun eigen budget is en wordt er ook nog een tof feestje gevierd. Nog een leuk extraatje: ontwerp een vrijgezellen t-shirt! Die moet iedereen dan de hele dag dragen.

Maak eigen hapjes & drankjes

De hapjes en drankjes kosten vaak het meest voor een grote groep. Als je ergens gaat lunchen of dineren en daarbij wat drankjes drinkt, ben je al snel heel wat geld kwijt. Wil je dit goedkoper doen? Ga zelf aan de slag in de keuken en neem je eigen drankjes mee.

Organiseer een gezellige pyjama party

Door thuis een vrijgezellenfeest te geven, kunnen jullie heel wat geld besparen. Bovendien wordt het er niet minder gezellig op! Organiseer een gezellige pyjama party waarbij jullie een filmmarathon houden en zorg voor lekkere hapjes en drankjes. Daarnaast kan je een leuke quiz of andere vrijgezellen opdrachten verzinnen voor de bruid.

Tip 4: Boek op tijd

Ruim op tijd boeken kan je helpen om kosten te besparen. Vaak kan je zelfs een groepskorting vragen. Met het geld dat je bespaart, kan je dan een extraatje doen. Voor je overgaat tot de reservering is het belangrijk dat je nog eens bij iedereen checkt of de prijs en datum goed is. Het zou jammer zijn om te moeten annuleren en hierdoor geld te verliezen.

Zorg er daarnaast ook voor dat je van iedereen het geld van tevoren hebt. Er zijn altijd wel mensen die zeggen dat ze het geld nog gaan geven en dit jarenlang volhouden. Door goede afspraken te maken, ga je hier geen problemen mee krijgen.

Tip 5: Kijk binnen je vriendenkring

Hiermee bedoelen we dat je jouw eigen vrienden of vriendinnen kan inschakelen voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest. Misschien kan er wel één van je vrienden of vriendinnen tango dansen en kan hij/zij een workshop geven. Dit is veel goedkoper dan wanneer je iemand professioneel inhuurt. Daarnaast is er misschien een leuke barman of -vrouw onder de vrienden die een cocktailworkshop kan verzorgen. Succes gegarandeerd!

Of heeft er iemand in de vriendengroep een bloemenzaak? Dan kan deze persoon jullie een cursus bloemschikken geven! Leer samen met de bruidsmeisjes prachtige bloemenkransen voor in het haar. Of misschien is één van je vriendinnen wel visagiste? Dan zal zij het erg leuk vinden om jullie onder te dompelen in beautyland. Nog een leuke extraatje: sluit je de dag af met een heerlijke fotoshoot! Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.