Met deze tips zal je je goede voornemens makkelijker volhouden - Goedkoop.be

5 tips om je goede voornemens vol te houden 

Leila
Door Leila
0 reacties

2020 was een jaar waarin we niet veel buiten konden komen. Het was een jaar waarin veel slechte gewoontes gevormd werden. Maar hier is 2021, een nieuwe jaar met nieuwe kansen en avonturen. Heb jij ook een lijstje met goede voornemens opgesteld om van deze bad habits af te komen? Het is helaas niet gemakkelijk om deze voornemens tot een goed einde te brengen. Het is zeer verleidelijk om na een paar weken af te haken. Met deze tips ben je een stapje dichterbij om je doel te bereiken. 

1. Blijf realistisch


Het is belangrijk dat je altijd realistisch blijft. Zorg ervoor dat het doel dat je opstelt niet te hoog gegrepen is. Het is beter om na het halen van je voornemen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zo blijf je gemotiveerd en zal je het langer volhouden. Met het nemen van kleine stapjes boek je ook vooruitgang. Daarnaast zal je minder snel teleurgesteld zijn omdat de doelen makkelijker haalbaar zijn. 

2. Goede voorbereiding


Goed voorbereid is half gewonnen! Verricht wat opzoekwerk zodat je precies weet wat je nodig hebt om je doel te halen. Stel een planning op zodat je weet wat je wanneer zal doen, zo ga je impulsief gedrag tegen en breng je je goede voornemens niet in gevaar. Zorg ook weer dat je realistisch bent. Stel geen te strikte planning op want dat kan verstikkend aanvoelen. Denk eraan om ontspan momentjes of cheatdays in te plannen. Op deze manier kan je jezelf belonen en heb je iets om naar uit te kijken. Na een aantal weken wordt deze planning een gewoonte. Op dat moment is het belangrijk dat je deze niet breekt.

3. Houd je vooruitgang bij


Houd een dagboek bij waarin je je vooruitgang opschrijft. Schrijf op wat je die dag gedaan hebt en hoe je je voelde. Zo weet je welke dagen goed verlopen en kom je erachter wat je nu precies leuk vind en wat niet. Heb je een mindere dag, kijk dan terug naar betere dagen. Zo kunnen je eigen resultaten je motiveren. Nog een handige tip: zet reminders. Zet elke week een aantal reminders met positieve en motiverende quotes, zo heb je af en toe een leuke verrassing.

4. Doe het samen


Stel samen met je vrienden of familie doelen op. Zo krijg je steun van mensen die exact hetzelfde meemaken. Ook kan je elkaar een duwtje in de rug geven wanneer het even moeilijk is. Heb je geen vrienden met dezelfde doelen? Op Facebook vind je heel wat groepen waar je inspiratie en motivatie kan vinden. Het helpt ook om aan iedereen te vertellen wat je doel is. Je wil deze mensen niet teleurstellen, het zorgt dus voor meer motivatie.

Het is niet gemakkelijk om de moed erin te houden, maar geef niet op. Het is oké om af en toe geen zin of een mindere dag te hebben. Kleine fouten betekenen niet dat je gefaald hebt. Het is belangrijk dat je leert omgaan met tegenslagen zodat je mentaal positief blijft. Houd het doel in het vizier en werk er rustig naartoe. Leg jezelf niet te veel druk op!

5. Investeren? Niet nodig


Wil je afvallen of op sportief vlak verbeteren? Het is niet nodig om grote investeringen te maken, een fitness lidmaatschap of een diëtist kunnen heel wat geld kosten. Surf even rond op het internet en je vindt een heleboel lekkere gezonde recepten of at home workouts. Daarnaast kan je ook altijd horen bij vrienden of familie, zij zullen ongetwijfeld nog wat tips hebben.

Wil je resultaat? Twijfel dan niet om aan de slag te gaan met deze tips!

Veel succes!
 

 

Over de auteur

Leila

Als echte avonturier en levensgenieter vind ik het belangrijk om geld te besparen. Zo kan ik steeds nieuwe uitdagingen aangaan. Je kan wel zeggen dat ik altijd op zoek ben naar de beste deals. Natuurlijk deel ik deze graag met anderen zodat iedereen optimaal kan genieten van het leven.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.