Een echte yoga meester worden doe je zo - Goedkoop.be

Een echte yoga meester worden doe je zo

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Tijdens deze lockdown zitten we vaak met de handen in het haar. Nadat alles gekuist is, al het schoolwerk is gedaan en je een wandeling hebt gemaakt blijft er nog steeds tijd over. Normaal spreken we dan af met vrienden, maar dat zit er de komende weken nog niet in.

Heel wat mensen maken daarom van deze extra tijd gebruik om iets nieuws te leren. Sommigen leren tekenen of beginnen aan een nieuwe sport. Onze tip? Krijg Yoga onder de knie, deze sport maakt je niet enkel fysiek beter, het zorgt ook voor minder stress.

Wat is Yoga

Yoga ontstond in de ‘Vedische periode’, toen stond het niet bekend als sport maar als manier om jezelf te verbinden met de spiritualiteiten in een andere dimensie. Later speelde het ook een belangrijke rol in de hindoeïstische periode, daar deden mensen aan yoga om een beter balans binnen zichzelf te vinden. Nu doen mensen het om te ontspannen, wat je eigenlijk best als magisch en spiritueel kan beschouwen.

Wat heb je nodig voor Yoga

Je hebt verschillende dingen nodig voor je aan je yoga sessie kan beginnen. Het belangrijkste? Een yoga mat! Zit je in met de kosten hiervan? Geen zorgen, want je krijgt er eentje gratis bij je abonnement van Bodytalk, een magazine dat je zeker ook kan helpen om yoga te leren. Buiten een mat heb je ook een handdoek en water nodig, maar een absolute must is een positieve en kalme attitude!

Hoe leer je Yoga

Er zijn tal van manieren waarop je yoga kan leren. Normaal kan je naar een les gaan en het in een groep leren van een professionele lerares. Dat zit er deze lockdown niet in. Niet getreurd, want de oplossing is makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk tal van Youtube video’s die je kan raadplegen om de juiste moves onder de knie te krijgen.

Welke raden wij aan? ‘Yoga With Adriene’! Dit bekend kanaal is dé perfecte manier om te beginnen aan je Yoga avontuur. Van beginners technieken tot ingewikkelde moves, Adriene leert het je allemaal. De video is in Engels, maar er zijn Nederlandse ondertitelingen mogelijk.

Ook van apps kan je veel leren, download bijvoorbeeld eens ‘5 Minute Yoga’, deze gratis app is perfect voor beginners.

Yoga na de corona crisis

Nu je al bijna een volwaardige yogameester bent, kan je dat talent ook doorgeven aan anderen. Deze sport kan je dus ook na deze lockdown helpen met het vechten tegen stress, wat dat hebben we op één of andere manier altijd wel een beetje. Eenmaal we weer mogen afspreken met vrienden kan je ook een groepsles geven. Dat moet niet super serieus zijn, je kan er gerust een Yoga & Wijn avond van maken. Het enige wat telt, is dat je dus ook een bezigheid hebt om met je vriendinnen te doen voor alle winkels weer opengaan.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.