iTunes kaart online kopen + dit kan je allemaal met iTunes! - Goedkoop.be

Muziek & meer downloaden via iTunes: zo werkt het!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Een wereld aan entertainment, overal binnen handbereik… Wie wil dat nu niet?! Gelukkig kan het allemaal met iTunes. Je downloadt de muziek, films en boeken die je maar wilt en hebt alles ook nog eens onmiddellijk tot je beschikking. Erg handig! Maar hoe werkt het precies? We vertellen je er in dit artikel alles over.

iTunes is een softwareprogramma en werd in 2011 door Apple geïntroduceerd. Het begon als een plek waar je al je favoriete muziek kon downloaden. Tegenwoordig is het veel meer dan dat!

iTunes: al je multimedia op één plek

itunes

iTunes is tegenwoordig uitgegroeid tot een bibliotheek waar je al je multimedia opslaat en beheert. Denk hierbij aan:

  • Muziek
  • Films en series
  • E-books
  • Games
  • Podcasts

iTunes download je eenmalig op je computer. Dit kan op een Mac, maar ook op een pc waar Windows op draait. Van daaruit zet je alles gemakkelijk over naar je iPod, iPad of iPhone. Nu heb je al je multimedia met enkele klikken binnen handbereik.

Back-up maken met iTunes

iTunes is niet alleen perfect om al je multimedia op één plek te beheren, maar heeft ook nog een extra functie. Heb je namelijk een iPhone, iPod of iPad? Verbind dan je iDevice met je Mac of Windows-pc om een back-up van al je bestanden te maken. Erg handig, want zo raak je nooit al je gegevens kwijt. Je weet immers maar nooit of je apparaat kapot gaat of gestolen wordt. Met iTunes heb je zekerheid om nooit alles kwijt te raken.

ipod koppelen

Naast een back-up maken, kun je door je iPhone, iPod of iPad te connecten met je computer, ook updates installeren of het toestel terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Muziek & meer downloaden in iTunes

Wil je dat nieuwe muziekalbum graag beluisteren? Ga je voor een spannend filmavondje? Wat je ook aan multimedia wilt downloaden, het kan via iTunes. Hoe werkt dit dan precies? Aan een download hangt vaak een klein prijskaartje. Je moet er dus voor betalen. Dit kan op twee manieren:

  • Betaal via creditcard, door je kaart aan je Apple ID te koppelen.
  • Geen creditcard of liever op een andere manier betalen? Begrijpelijk! Betaal dan met een iTunes kaart.

Betalen met een iTunes kaart

itunes kaart

Een iTunes kaart is een tegoedpas waarmee jij een bepaald tegoed hebt voor aankopen via iTunes. Het bedrag van deze kaart bepaal je helemaal naar wens. Een iTunes kaart online kopen? Dat gaat erg gemakkelijk online en je hebt er geen creditcard voor nodig. Betaal bijvoorbeeld via Bancontact.

Na betaling ontvang je een code per e-mail. Deze voer je in iTunes in, zodat het tegoed direct wordt bijgeschreven. Zo, nu kun je lekker rondsnuffelen en heb je alle multimedia tot je beschikking.

apple music

TIP: Met je ‘App Store & iTunes Gift Card’ kun je ook aankopen doen in de App store. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat je favoriete app reclamevrij wordt.

Apple Music: onbeperkt muziek luisteren

Ben je een echte muziekfanaat en lopen de kosten bij jou wel heel hoog op als je per nummer moet betalen? Overweeg dan een Apple Music abonnement. Zo kun je 50 miljoen nummers streamen zonder reclame. Je downloadt al je favoriete nummers en speelt ze ook offline af. Door eenmalig een abonnement aan te schaffen, heb je op al je devices toegang tot de muziek. Momenteel (oktober 2018) kost een abonnement op Apple Music €9,99 per maand. Een gezin betaalt €14,99 per maand en een student €4,99 per maand.

Wil jij Apple Music gratis proberen? Ga dan naar iTunes op jouw pc en klik op ‘ontdekken’. Er verschijnt nu een banner met ‘probeer het nu 3 mnd gratis’. Let op, deze actie is geldig in oktober ’18 en het is niet bekend wanneer deze actie stopt. Wees er dus snel bij.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.