Online enquête maken & geld verdienen: wij hebben het getest! - Goedkoop.be

GETEST: Geld & korting sparen door het invullen van online vragenlijsten!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Makkelijk geld verdienen, wie wil dat nu niet? Wij ontdekten dat dat heel simpel gaat door het invullen van online enquêtes. Geef je mening en tel uit je winst… Het kan met Toluna!

Hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Wij gingen op onderzoek uit en vertellen je er graag meer over. Lees maar mee en begin met online geld & korting verdienen.

Er zijn diverse platformen waarmee jij online geld en cadeaubonnen kan verdienen. Een daarvan is Toluna. Door je op deze site in te schrijven en te starten met het invullen van online vragenlijsten kun je thuis vanuit je luie zetel mooi wat bijverdienen of bijvoorbeeld sparen voor korting bij tal van winkels.

Toluna werkt voor merken als Amazon, Heineken, Fiat, Expedia, L’Oréal en Kellogg’s. Wij waren benieuwd en bekeken de mogelijkheden.

Maak een gratis account aan 

Zoals voor bijna alles tegenwoordig, maak je ook voor Toluna gratis online een account aan. Hiervoor vul je een aantal persoonlijke gegevens in, zoals naam, adres en e-mail. Deze zullen overigens wel anoniem blijven.

Ook moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden. Velen zullen deze skippen, maar ik vond het de moeite waard om er eens overheen te kijken. Belangrijke punten:

  • Je moet minimaal 15 jaar oud zijn om deel te nemen. Indien je jonger dan 18 jaar bent en een geldprijs ontvangt, dan wordt die overgedragen aan je wettelijke voogd.
  • Je mag slechts één account hebben.
  • Je mag jezelf alleen als individu inschrijven, dus niet als bedrijf of andere zakelijke entiteit.
  • Als je 12 maanden geen gebruik maakt van je account dan vervallen je gespaarde punten en ben je geen actief lid meer. Blijf je wel actief? Dan vervallen je gespaarde punten als ze binnen 16 maanden niet opgebruikt zijn (alleen de punten die 16 maanden oud zijn vervallen, de rest niet).
  • Dit spreekt waarschijnlijk voor zich, maar in geval van fraude mag Toluna je account beëindigen.

Tijd om te testen: Enquêtes invullen! Vragenlijst

Zo, de account is aangemaakt… En nu? Nu is het tijd om enquêtes in te gaan vullen. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over lifestyle. Ik heb er een aantal voor je ingevuld, zodat je een idee krijgt van de soort vragen.

Algemene gegevens: Vaak moet je je postcode invullen, zodat de resultaten aan een bepaald geografisch gebied gekoppeld kunnen worden. Verder vul je vaak geslacht en leeftijd in. Soms vul je aan met hoogst genoten opleiding en salaris.

Specifieke vragen: Hierna krijg je een aantal specifiekere vragen. Zo had ik een vragenlijst die zich richtte op supermarkten, en ook een die zich richtte op snoepmerken. Verder zag ik enquêtes over banken, scholen en andere (financiële) instellingen.

Vragen over merk / bedrijf: Als je bijvoorbeeld een vragenlijst over snoep of supermarkten invult, dan krijg je op het eind nog gerichte vragen op één bepaald merk. Hierdoor kom je er (denk ik) achter door welk bedrijf het onderzoek wordt uitgevoerd.

Soms neem je deel aan een enquête en geeft die na een paar algemene vragen aan dat je niet aan de doelgroep van de vragenlijst voldoet. Helaas, dan kun je geen punten meer halen en moet je aan een nieuwe vragenlijst beginnen.

Zelf ook deelnemen? Hier maak je gratis een account aan en bekijk je de enquêtes.

Wat is de beloning?

Niet onbelangrijk, wat is de beloning die je krijgt voor het invullen van een enquête? Voor iedere ingevulde vragenlijst krijg je punten bijgeschreven op je account. De hoeveelheid hiervan verschilt per vragenlijst. Je kunt je punten controleren bij ‘Jouw punten’. Let op, na invullen worden punten niet altijd direct bijgeschreven, dit hangt af van de voorwaarden. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat de punten pas worden bijgeschreven nadat de enquête is gesloten.

De punten wissel je in op de beloningspagina door naar het tabblad ‘Verken’ te gaan. Hierbij een greep uit het overzicht (verkregen op 28-1-2019, mogelijk aan verandering onderhevig).Vragenlijst

Om je een idee te geven: door het invullen van een enquête verdien je tot zo’n 2000 punten en de vragenlijsten duren meestal zo’n kwartier tot 25 minuten. Oké, je moet dus best even sparen, maar op zich is enquêtes invullen geen verschrikkelijke bezigheid. Dus heb je tijd over, dan zou je er best af en toe een in kunnen vullen voor een mooie korting of een klein extra bedrag.

Zou jij hiermee beginnen?

Je hebt nu een beetje een idee hoelang je bezig bent om iets te verdienen. Om even grof te rekenen moet je wel zeker zo’n 20 enquêtes invullen om bijvoorbeeld een kortingsbon t.w.v. €10 te ontvangen. Ik zou dit dus ook alleen aanraden als je plezier kunt beleven aan het invullen ervan – ikzelf vind het best leuk om te doen. Wie weet kun je bijvoorbeeld elke dag een vragenlijst invullen en zo voor een mooie korting of €15 sparen. Eén ding is zeker: je verdient hier altijd meer mee dan wanneer je bijvoorbeeld een random spel speelt op je gsm of wanneer je voor de tv hangt.

Ga je ermee beginnen? Let dan op dat je je punten binnen 16 maanden inwisselt. En wat ook erg belangrijk is, is dat je voordat je je punten inwisselt even bij ons op Goedkoop.be kijkt of er al niet een kortingscode beschikbaar is. Zou namelijk zonde zijn als jij je punten voor niets inwisselt.

Ga je ermee beginnen? Wij wensen je veel plezier en hopen dat je mooie korting of geld bijeen spaart!

MAAK HIER GRATIS JE TOLUNA ACCOUNT AAN EN PROBEER HET ZELF!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.