Met weinig budget een website opzetten? - Goedkoop.be

Met weinig budget een website opzetten?

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Je eigen website, marketing, kantoorruimte, ... het zijn allemaal kosten die al snel oplopen. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om met weinig budget een goede website op te zetten. Vooral voor kleine ondernemers is dit erg fijn, omdat zij niet zomaar duizenden euro’s neer kunnen leggen voor een nieuwe site. Desondanks is het wel erg belangrijk dat zij een goede website hebben waar hun klanten terecht kunnen.

Ben jij ook een ondernemer met een klein budget? Geen enkel probleem, dan zit je hier goed. Wij vertellen je namelijk precies wat je kunt doen!

Maak zelf een website

Tegenwoordig is het goed te doen om zelf een website te maken. Misschien dat je het even door moet krijgen, maar je kunt wel flink besparen op de kosten. Er zijn tal van verschillende CMS te vinden waarmee je een website kunt maken. Een groot voordeel hiervan is dat je niet eens verstand nodig hebt van coderen. Dit werkt namelijk met een simpele web builder, waarbij je in sommige gevallen zelfs met een drag and drop systeem je site kunt maken. We hebben een aantal verschillende CMS voor je op een rij gezet.

  • WordPress
  • Joomla
  • Wix
  • Jimdo
  • Shopify

Naast het ontwerp van je website heb je nog andere dingen nodig. Misschien heb je een eigen server of webhosting nodig? Dit zorgt ervoor dat je website altijd bereikbaar is voor je bezoekers. Zonder een webhosting pakket heb je niks aan je website. Soms zit dit al bij de builder van je CMS systeem, maar het kan ook zijn dat je zelf een pakket moet afsluiten bij je webhosting provider.

De marketing voor je website

Als je website af is, wil je natuurlijk graag dat er bezoekers op komen, anders heb je er alsnog niks aan. Je zult dus iets aan marketing moeten doen. Helaas kost dit behoorlijk veel als je het door een online marketing bureau of specialist moet laten doen. Gelukkig kan je tegenwoordig ook al een hoop zelf op dit gebied. Op internet staat namelijk meer dan genoeg informatie over bijvoorbeeld het inzetten van social media, of het optimaliseren van je website voor Google. Als je het echt goed aan wilt pakken kun je zelfs een cursus doen zodat je snel alle basis dingen leert en aan de slag kan met je website!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.