Drie goedkope en eenvoudige manieren om mieren te bestrijden - Goedkoop.be

Drie goedkope en eenvoudige manieren om mieren te bestrijden

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Mieren in huis? Heel vervelend! Zekere gedurende het voorjaar en de zomer kunnen mieren plotseling in groten getalle aanwezig zijn. Dat is in de tuin nog niet zo erg, maar binnen wil je ze zeer zeker niet hebben. Toch gebeurt ook dit regelmatig. En als je eenmaal mieren in huis hebt, is het heel lastig om ze hier weer uit te krijgen. Ook last van een mierenplaag? Dan zijn er gelukkig genoeg manieren om dit probleem op een goedkope en relatief eenvoudige manier op te lossen. Mieren bestrijden doe je zo.

1.      Gebruik professionele producten

Goedkoop kan ook duurkoop zijn. Vraag jezelf daarom goed af of je het ziet zitten om eerst met allerlei huis-tuin-en-keuken middeltjes aan de slag te gaan. Wellicht is het verstandiger om direct met grof geschut te komen. Dan weet je in elk geval zeker dat ze op de juiste manier bestreden worden. Er zijn heel wat professionele producten verkrijgbaar. Denk aan een effectieve anti-mierenspray waarmee je mieren wekenlang uit je huis kunt houden, maar ook aan een mierenlokdoos. Hiermee vang je eenvoudig alle mieren en worden deze binnen korte tijd als volledig nest gedood. Zo voorkom je dat er nog overal losse miertjes lopen en los je het probleem in één klap op.

2.      Voorkomen is beter dan genezen

Verreweg de goedkoopste manier om een mierenplaag op te lossen is door te voorkomen dat deze überhaupt kan ontstaan. Dit kan op verschillende manieren.

Mieren komen allereerst vooral af op voedingswaren. Meestal ontstaat een mierenplaag dan ook doordat voedsel in de (voor)tuin terecht is gekomen en hier heel wat mieren op af zijn gekomen. Deze kunnen vervolgens ook via de ramen naar binnen komen. Het is daarom zaak dat je niet alleen je huis schoon houdt, maar ook in de tuin oplet dat er geen voedselresten op de grond terechtkomen.

Ook is het verstandig om eten in afgesloten zakjes en potten te bewaren. Zet een klem op halve zakjes brood en gebruik luchtdichte bakjes voor restjes chips, koek en andere etenswaren die anders op het aanrecht blijven staan.

Je kunt er ook voor kiezen om vijfcentmuntjes door het huis te verspreiden. Deze zijn gemaakt van koper. Een materiaal waar de mier absoluut geen fan van is en hier ook niet graag over durven te lopen. Door vijfcentmuntjes in- en buitenshuis te plaatsen, voorkom je dat zij toegang willen krijgen tot jouw woning.

3.      Chloor gebruiken

Is er een enorme plaag in huis ontstaan, maar heb je momenteel geen professionele middelen in huis? Dan zijn er ook tijdelijke oplossingen die je kunt proberen. Hierbij kan je producten gebruiken die eigenlijk iedereen wel in huis heeft. Denk bijvoorbeeld aan chloor. Druppel wat chloor op een stel watjes en leg dit in de buurt van de mieren. De mieren zullen niet zo snel in de buurt van het watje komen en meestal rechtsomkeert maken. De mieren die toch besluiten om bij het watje in de buurt te komen, zullen al snel aan de stof overlijden.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.