De goedkoopste reisbestemmingen voor de zomer van 2021 - Goedkoop.be

De goedkoopste reisbestemmingen voor de zomer van 2021

Matthias
Door Matthias
Laatste update op 0 reacties Meer Dagje Uit

Het verplicht thuisblijven heeft lang genoeg geduurd. Europa mikt deze zomer op de mogelijkheid tot reizen met een vaccinatiepas. Zo kan je terug zonder zorgen Europa ontdekken. Deze pas toont aan dat je ofwel gevaccineerd bent, recent negatief getest hebt of over voldoende antilichamen beschikt. Zo geniet je terug van je favoriete plekken, of ontdek je net hele nieuwe landen. We vertellen je meer over de goedkoopste vakantiebestemmingen voor deze zomer.

MontenegroKotor in Montenegro

Dit onbekende land zal niet teleurstellen. Net als in de overige balkan landen is het toerisme hier stevig aan het opkomen. Je vindt er prachtige bergen, rustige stranden en pittoreske stadscentra. Het stadje Kotor staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt beschouwt als één van de mooiste stadjes van Europa. Daarnaast zal je er genoeg diversiteit in cultuur vinden. Je ontdekt er tal van orthodoxe kerken en moskeeën.

 

Hongarije

BoedapestDit Centraal Europees land is vooral bekend door de metropool Boedapest. Breng zeker een bezoekje aan deze prachtige stad aan de Donau. Het is een must-see city met veel geschiedenis en een gezellig uitgaansleven. Verplaatsen naar andere plekken in het land doe je best met de trein, een kaartje koop je al voor € 1,50. Zo kan je ondermeer relaxen aan diverse badplaatsen. In het stadje Héviz, vlak aan het bekende Balatonmeer, ligt het grootste warmwatermeer van Europa. Daarnaast kan je ook goedkoop genieten van de Hongaarse keuken. Krijg jij al zin in een huisbereide goulash?

 

Griekenland

 GriekenlandHet land van de goden ging enkele jaren geleden door een extreme crisis. Griekenland is hier nog steeds niet volledig van hersteld. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomen en dat merk je! Als toerist word je er echt in de watten gelegd. Lekker eten kan je in Griekenland al voor € 3. Als je verzot bent op geschiedenis, mooie eilanden en prachtige blauwe wateren zichtbaar vanaf de hoogste kliffen, dan zit je goed in Griekenland. Vergeet ook zeker Athene en Thessaloniki niet, deze steden hebben veel geschiedenis en bieden een fantastisch uitgaansleven.

 

Albanië

Na jaren te zijn afgesloten van de wereld, Groeit Albanië uit tot één van de meest onontdekte, maar hippe bestemmingen in Albanië Europa. Je vindt er een adembenemende kustlijn, prachtige wandelpaden, mooie kliffen, ideale rivieren voor kajaktochten en heel goedkope winkels en restaurants. De hoofdstad Tirana is de enige grote stad in het land, deze bestemming is dus ideaal als je even tot rust wil komen.

 

Bulgarije

Ben je op zoek naar een goedkope strandvakantie? Dan is de Oostkust van Bulgarije de ideale keuze. Aan de Zwarte Zee heb jeBulgarije dezelfde luxe als in hotels in Turkije, alleen vele malen goedkoper. Hiernaast heeft Bulgarije ook een interessant binnenland, dat nog vele malen goedkoper is. Middeleeuwse steden als Plovdiv zijn echt de moeite waard. Daarnaast zijn er ook verschillende mooie wandelroutes doorheen natuurparken en bergen.

 

RoemeniëRoemenië

Dit land is slechts 30 jaar verlost van één van de zwaarste dictaturen die de wereld ooit heeft gekend. Roemenië staat bekend om zijn traditionele dorpen, uitgestrekte bossen, het Kasteel van Dracula en goedkope markten. De hoofdstad Boekarest is een relatief dure stad, in de rest van het land kan je al gaan eten voor enkele euro’s.

De goedkoopste reizen maak je dus in Oost-Europa. Deze streek is niet zo toeristisch als Frankrijk of Spanje, maar net daarom extra interessant. Je zal er voor minder geld een even fantastische ervaring aan over houden.

Over de auteur

Matthias

Ze zeggen wel eens dat geld geen essentie van het leven is en dat het ook niet gelukkig maakt. Toch is het wel een noodzakelijk middel waarvan iedereen genoeg wilt hebben. Het is dan ook vervelend om teveel geld te betalen voor een product of dienst wanneer het goedkoper kan. Daar is iedereen het mee eens. Bewust of onbewust zoekt iedereen naar de beste deals en daar wil ik je bij helpen!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.