Goedkope vliegtuigtickets via ticketvergelijker vinden tips! - Goedkoop.be

Ticketvergelijkers vergeleken: zo vind je zeker de goedkoopste vluchten!

Door
0 reacties

Deze winter even een weekje aan de kou ontsnappen? Lekker van een winterzonnetje genieten in misschien wel Tenerife, Ibiza of Valencia? We hoeven je niet te vragen of je dit aan de voordeligste prijs wilt doen. Daar is het antwoord toch ja op. Maar hoe vind je nu de goedkoopste vlucht? Jazeker met een ticketvergelijker. Maar ook daar zijn er tig van. Dus moet je nu ook die vergelijkers uitvoerig gaan vergelijken? Welnee, want wij hebben al een beetje voorwerk gedaan. Of er grote verschillen zijn tussen vergelijkers en hoe je makkelijk zoekt naar goedkope vliegtuigtickets? Dat ontdek je snel genoeg als je hier verder leest.

Slim boeken = goedkoop op winterzonvakantie

Ben je geen grote fan van de kille wintermaanden? Laat de kou dan straks heel even voor wat het is en zoek bijvoorbeeld in de kerstvakantie lekker het zonnetje op. Klinkt goed, maar het geld groeit natuurlijk niet op je rug. Dus wat gaat een vliegticket naar Tenerife, Mallorca, Malaga of Antalya wel niet kosten? Als je slim boekt (lees prijzen vergelijken) kunnen de kosten je nog wel eens meevallen. Maar hoe vergelijk je nu de prijzen zonder dagenlang online in het land van vliegtuigtickets rond te struinen? Daar hebben wij wel een antwoord op; ticketvergelijkers. Nu zul je misschien denken, maar ook daar zijn er heel veel van. Hoe weet ik of ik bij een ander niet voordeliger of beter uit ben? Wel, daar komen wij om de hoek kijken. Wij zetten een drietal vergelijkers naast elkaar en zochten de verschillen en overeenkomsten uit. Benieuwd of we grote verschillen ontdekten? Snel verder lezen en je zult zien.

CheapTickets.be

Als uitgangspunt voor dit onderzoekje hebben we een heerlijke winterzonvakantie naar Tenerife, in de kerstvakantie periode genomen. Er wordt gevlogen met twee volwassenen vanuit luchthaven Brussel. Ingegeven data: 21 december heen, 27 december terug.

Om direct naar het goedkoopste vliegticket naar Tenerife te zoeken, vul je direct het eerste zoekvenster in wat je tegenkomt op de CheapTickets.be website.

 1. Je selecteert data, luchthaven (alle luchthavens zoals Tenerife of een specifieke zoals Tenerife South) en het aantal personen.
 2. Na enkele seconden krijg je alle beschikbare vluchten opgelijst met de goedkoopste tickets bovenaan.
 3. Maak een hoofdselectie
  - Kies of een directe vlucht je voorkeur heeft.
  - Geef aan of je het niet erg vindt om vanaf andere luchthavens te vertrekken.
  - Klik aan of je speling van +/- 3 dagen prima vindt.
 4. Filter vervolgens eventueel ook nog verder op:
  - Airlines
  - Vluchttijden

Opvallende resultaten

 1. Filteren op directe vlucht of vlucht met tussenstop laat ons zien dat het wat betreft geld bijna niks uitmaakt. Een vlucht met tussenstop is hier in dit geval minder dan €55 goedkoper. En dat terwijl je er heel veel langer over doet. Geldzaken lijken hier niet op te wegen tegen de tijd die je eraan kwijt bent.
 2. Is je precieze vertrek- en aankomstdatum niet heel belangrijk, klik dan zeker op de CheapTickets filterfunctie +/- 3 dagen. Bij deze zoekopdracht scheelt je dat €190! Zeker de moeite waard dus.

Vliegtickets.be

Net zoals bij CheapTickets start je ook bij Vliegtickets.be met een eerste zoekvenster. Daar ga je als volgt te werk:

 1. Selecteer allereerst luchthaven - specifiek, dus bijvoorbeeld Brussel Zaventem, de data en het aantal personen. In het eerste zoekvenster kun je het vakje alternatieve luchthavens uitvinken.
 2. Vervolgens zie je een tabel met de laagste prijs voor een directe vlucht, 1x overstap, multi overstap en alternatieve vluchthavens voorop.
 3. Mocht je dat willen dan kun je nog op Vliegtickets.be verder filteren op:
  - Vertrek luchthaven
  - Directe vlucht, met 1x overstap of multi overstap
  - Luchtvaartmaatschappij
  - Maximaal budget
  - Vluchttijden

Opvallende resultaten

 1. Ze bieden bij Vliegtickets.be zelf geen alternatief aan als het gaat om reisdata. Reizen op alternatieve data was juist bij CheapTickets.be iets wat een grote rol speelde bij de prijs van de vliegtuigtickets.
 2. Bij Vliegtickets.be zie je dan wel weer dat er veel verschil in prijs zit tussen rechtstreekse vluchten (€521,98) en vluchten met tussenstop (€320,04).
 3. Vliegtickets.be geeft wel een goedkoper reisalternatief weer, maar dan niet op een andere datum, maar vanaf een ander vliegveld. Het goedkoopste vliegticket is voor een vlucht op 21 december (heen) en 28 december (terug) vanuit Brussel Charleroi €384,60.

Expedia

Bij Expedia kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld vlucht + hotel samen. Om eens goed de verschillen tussen de vergelijkers weer te geven, hebben we gekozen voor alleen een vlucht.

 1. Ook hier geef je plaats of luchthaven aan vanaf waar je wilt vertrekken en waar je naartoe wilt. Je kiest wederom voor een specifieke luchthaven, dus in dit geval bijvoorbeeld Tenerife South. Daarnaast geef je aantal personen en data in.
 2. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met de goedkoopste vlucht bovenaan het lijstje. Dat zijn alle beschikbare vluchten.
 3. Mocht je dat willen, dan filter je nog op de volgende voorkeuren:
  - Tussenstops of direct
  - Airlines
  - Vluchttijden
 4. Als laatste kun je nog ‘flexibele datums aangeven’ aanklikken.

Opvallende resultaten

 1. De goedkoopste vlucht op de gewenste data is €342 voor een directe vlucht. Ook hier bij Expedia geldt, voor een directe vlucht betaal je nauwelijks meer dan voor een vlucht met tussenstop. Ongeveer twee tientjes.
 2. Vliegen op één van de zogenoemde ‘flexibele reisdata’ is een pak voordeliger. Vlieg je op 18 december en 24 december dan betaal je €176 in plaats van €342.

Extra kosten

Bagagekosten en administratiekosten zijn bij alle drie nog niet bij de ticketprijs inbegrepen. Wat de bagagekosten zijn heeft uiteraard ook te maken met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Ook wordt er zo nu en dan getrakteerd op een leuk voordeeltje. Deze kortingen worden ook later pas verrekend. Wil je én het goedkoopste vliegtuigticket vinden en geen enkele kortingen mislopen op je volgende winterzonvakantie? Dan is het aanrader om dit overzicht scherp in de gaten te houden. Boek hier online de goedkoopste vlucht en maak er een geweldige winterzonvakantie van met een mooi souvenirtje of lekker ijsje van het bespaarde geld!

Nog meer tips om het goedkoopste vliegticket te vinden? Lees eens ons artikel ‘Zo vind je het voordeligste vliegticket, tips!’

De vermelde prijzen zijn verkregen op 10-10-2018 en zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.