De verschillende manieren om naar de luchthaven te gaan - Goedkoop.be

De verschillende manieren om naar de luchthaven te gaan

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Eindelijk ga je weer op vakantie. Na heel de pandemie zijn we daar allemaal wel aan toe. Je wil natuurlijk niet te veel uitgeven en hebt gelukkig een vakantie gevonden die past bij jouw budget. Alleen, nu moet je nog op een goedkope manier op de luchthaven komen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren te benoemen en die zetten we in dit artikel voor jou op een rijtje.

Met jouw eigen auto

Wellicht wil je met jouw eigen auto naar de luchthaven rijden. Dat rijdt natuurlijk het fijnst en misschien is dat voor jou ook de voordeligste optie. Uiteraard moet je altijd rekening houden met de afstand en de benzinekosten die je daaraan kwijt bent. Dit kan er namelijk voor zorgen dat een andere optie juist veel goedkoper is. Met benzine kosten alleen ben je er niet. Parkeren op de luchthaven is namelijk ontzettend duur. Of het moet zijn dat je voor parkeren Charleroi airport kiest. Je parkeert dan niet bij de luchthaven zelf, maar wel daar dichtbij. Parkos is een platform, die jou de mogelijkheid biedt om voor een laag bedrag een parkeerplaats in de buurt te reserveren. Zo ben je geen torenhoge parkeerkosten kwijt en kan jouw vakantie zorgeloos van start gaan.

Met de taxi

Als je niet zelf wil rijden is met de taxi gaan altijd nog een optie. Dit is voornamelijk fijn als je snel bij de luchthaven wil zijn. Een taxi is vaak het snelste vervoersmiddel in tegenstelling tot een bus of trein bijvoorbeeld. Bovendien heb je het voordeel dat je vrijwel voor de deur afgezet kan worden. Als je met de taxi gebracht wordt, hoef je ook geen parkeerkosten te betalen. Ook al zijn de parkeerkosten dan goedkoop, bespaar je op deze manier al helemaal geld uit.

Houd er wel rekening mee dat de taxi vaak wel onder één van de duurdere opties valt. Ook hierbij is het natuurlijk weer afhankelijk hoe ver je moet reizen naar de luchthaven. Zelf rijden is in dat opzicht vaak toch veel voordeliger. Een taxi chauffeur rekent natuurlijk veel meer geld bovenop de benzinekosten, die je anders kwijt bent. Echter met de parkeerkosten erbij, zul je wellicht evenveel kwijt zijn met de taxi als wanneer je zelf rijdt. Besef wel dat je ook altijd terug moet met de taxi, wat deze optie wellicht duurder maakt.

Met het openbaar vervoer

Naast eigen vervoer en de taxi bestaat er natuurlijk ook nog het openbaar vervoer. Je kunt natuurlijk ook met de bus of met de trein naar de luchthaven reizen. Met de bus is wellicht de goedkoopste optie van allemaal, mits je dichtbij de luchthaven woont. In andere gevallen zul je vaak eerst de trein moeten pakken. Dat is wellicht één van de duurdere opties. Daarentegen zitten er nog meer nadelen aan het openbaar vervoer. De bus en trein stoppen vaak een heel eind van de luchthaven af. Daardoor moet je dus met je koffers een heel eind lopen. Dat is natuurlijk niet een pretje als je op vakantie wil gaan. Bovendien kan dat voor een hoop stress zorgen.

Zo kies je het beste vervoersmiddel

Voor welk type vervoer je kiest hangt dus af van een hele hoop factoren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk hoe ver je van de luchthaven af woont, want dit kan veel schelen qua vervoermiddel. Daarnaast kan de keuze ook afhangen van het gezelschap waar je mee vliegt. Met kinderen zul je wellicht minder snel voor het openbaar vervoer kiezen, omdat het ver lopen is met koffers. Als je met een vriendengroep gaat, ga je wellicht liever met een taxi, omdat je toch de kosten met elkaar kunt delen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.