Beste plaats vliegtuig & meer tips voor comfortabel vliegen! - Goedkoop.be

Dankzij deze 7 tips maak je een vliegreis zo aangenaam mogelijk

Door
Laatste update op 0 reacties

Iedereen gaat graag op reis en het vliegtuig is een wel erg populair vervoersmiddel. Het vervoert je snel naar je bestemming en soms is het vliegtuig ook tamelijk voordelig. Spijtig genoeg is een vliegreis niet bepaald aangenaam. Wij geven je 7 tips over hoe je je vliegreis zo aangenaam mogelijk kan maken! Read and learn!

#1: Kies als traveloutfit loszittende kledij

Als je lang gaat vliegen, is het handig om loszittende kledij te dragen. Kies niet voor een strakke jurk of skinny jeans die alles strak trekt. Ga eerder voor een klassieke, iets lossere broek en een leuke top waarmee je gemakkelijk alle posities aankan. Bij voorkeur draag je een broek, want met een rok kan je wel eens in een ongemakkelijke positie terechtkomen als je in slaap dommelt. Zachte stofjes zijn ideaal als je lang moet stilzitten. Let er ook op dat het soms fris kan worden op het vliegtuig. Neem dus zeker een warme trui mee, ook al is het heel warm buiten. Dit kan soms verraderlijk zijn! Kies daarnaast voor gemakkelijke schoenen, die je snel aan en uit wipt. Bij de security vermijd je hierdoor een awkward moment. Leg je outfit de avond op voorhand klaar, zodat je daar al niet meer over hoeft te stressen bij je vertrek. Files alleen zijn al erg genoeg.

#2: Verzacht het lange wachten op de luchthaven met zalige samples

Meestal moet je al enkele uren op voorhand op de luchthaven zijn om je bagage in te checken. Lang wachten is nooit leuk. Het vliegveld is wel dé hemel voor iedereen die van samples en testers houdt. Elke luchthaven heeft een winkel met een heleboel parfums, nagellakjes, crèmes, make-up en nog veel meer. Je moet toch wachten op je vlucht, dus dan kan je het maar beter in stijl doen! Ga naar zo’n winkel en test alle dure dingen uit die normaal onbetaalbaar zijn voor je. Doe ook zeker wat parfum op, zo ruik je voor de rest van de vlucht overheerlijk en dit gratis en voor niets!

Vliegtuigcabine vol mensen#3: Bereid je voor op het lange stilzitten

Ook in het vliegtuig zelf is lang stilzitten en wachten tot je landt het enige wat de klok slaat. Zorg ervoor dat je genoeg te doen hebt tijdens deze uren. Zo maak je de vliegreis in een wip leuker. Neem een goed boek mee waar je nooit de tijd voor vindt om het te lezen, luister naar muziek, download spelletjes of films en series op je tablet en smartphone of doe een schoonheidsslaapje.

Het is fantastisch om te kunnen slapen op het vliegtuig. Zo vliegen de uren letterlijk en figuurlijk erg snel voorbij. In het beste geval zijn niet alle stoelen bezet en kan je je languit leggen over de zetels. Is dit niet zo? Neem dan voor het zekerste een kussen mee om in je nek te leggen. Ook een oogmasker is een goed idee om het licht te verdringen. Het licht gaat namelijk nooit uit tijdens de vlucht.

#4: Koop op voorhand kauwgom

Gouden tip van Goedkoop.be

Comfortabel vliegen? Bij Sunjets kan je voor een klein prijsje allerlei opties bijboeken voor extra comfort. Zo kan je uiteraard zelf een stoel reserveren, extra bagage meenemen, een Belgische krant ontvangen tijdens de vlucht of zelfs een glas champagne krijgen! Ontdek de alle opties bij Sunjets en geniet comfortabel én voordelig van je vliegreis!

Suizende oren zijn een werkelijke hel! Door de luchtdruk krijgen de meeste mensen last van hun oren. Kauwgom helpt vaak om tijdens het opstijgen en het dalen je oren uit te ‘ploppen’. Ook geeuwen en oordopjes kunnen helpen om de druk van je oren te halen!

#5: Kies de juiste stoel

Op de juiste stoel zitten, kan wonderen doen. Indien je in de ochtend vliegt in de richting van het Zuiden, dan kan je wel eens last hebben van felle zon in je gezicht. Boek een zetel aan de rechterzijde van het vliegtuig indien je hier niet van houdt. ’s Avonds is het een oplossing om aan de linkerzijde een stoel te boeken als je naar het Zuiden vliegt. Vlieg je naar het Noorden? Dan kies je ’s avonds voor een stoel aan de rechterkant en ’s morgens een aan de linkerkant.

De stoelen aan de nooduitgangen bieden meer beenruimte dan alle andere zetels. Heb je lange benen? Probeer dan deze zitjes te bemachtigen. De stoelen op de laatste rij daarentegen zijn minder gewild. Deze zijn in de meeste vliegtuigen niet verstelbaar. Je zal ook vaak last hebben van mensen die naast je stoel aan het wachten zijn om naar het toilet te gaan.

#6: Toch gratis water mee op het vliegtuig

Aan de douane moet je altijd al je vloeistoffen die meer dan 100 ml bedragen afgeven. Drinken meenemen op het vliegtuig is dus geen optie. Wij hebben dé oplossing om toch gratis water te kunnen drinken. Neem gewoon een leeg plastic flesje mee. Dit mag wel door de douane. Achteraf kan je het dan gewoon vullen in de toiletten. In Europa is het water meestal wel drinkbaar.

Tevens is het enorm belangrijk om genoeg te drinken tijdens een vlucht. Door de droge lucht is het noodzakelijk dat je zelf vocht opneemt.

#7: Voorzie jezelf van een handig tasje en een slim ingeladen koffer

Mensen lopen met koffer naar gateAls je door de douane gaat, moet je telkens al je kleding uitspelen. Ook je boarding pass en identiteitskaart leg je dan in het bakje bij de douane. Het gebeurt meer dan eens dat er daar iets kwijtgeraakt. Verzamel alles dus in een tasje. Ook wanneer je deze identificatie dan moet tonen onderweg, kan je het heel simpel terug opbergen in je tasje.

Zorg ook dat je je vloeistoffen en elektronica meteen kan bovenhalen bij de douane. Het heeft echt geen zin om dat helemaal onderaan op te bergen. Pak het dus als laatste in!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.