Op weg met de fiets - hoe je verliefd wordt op Keulen - Goedkoop.be

Op weg met de fiets - hoe je verliefd wordt op Keulen 

Richard
Door Richard
0 reacties

Inhoudsopgave
  1. Street Art
  2. KölnCard

De lente staat voor de deur en lokt je naar buiten om nieuwe plekken per fiets te verkennen. Wil je de mooiste plekjes van Keulen leren kennen tijdens een van de thematische fietstochten door de binnenstad of ga je liever de natuur in? In Keulen en omgeving zijn beide prachtig te combineren. Neem vakantie in Keulen en geniet van de stad aan de Rijn.

De thema's van de stadstours zijn gevarieerd. Op de route "Street & Urban Art" fiets je door de Keulse kunstjungle en ervaar je het karakter en de charme van de betreffende wijk. De "Fotoshoot met Keulen" brengt je naar bijzondere plekken waar je veel mooie fotomotieven en uitzichten op de stad kunt vastleggen. Architectuurliefhebbers fietsen langs gebouwen van verschillende bouwstijlen en tijdperken, en voor degenen die graag wat langer buiten blijven is er de fietstocht "Nocturnal Lights". Deze is speciaal ontworpen voor de schemeruren. In Keulen op de rechter Rijnoever is de "Schäl Sick" ruig, levendig en vol contrasten. Op alle tochten zijn er ook talrijke mogelijkheden om te profiteren van het gastronomische aanbod langs de route. Onze tip: bewust kijken, laten inwerken en genieten.

Om de omgeving van Keulen te verkennen zijn delen van bovenregionale routes zoals de Rijnfietsroute of de Drie Rivieren Tocht ideaal. Meer suggesties en tips vind je op de website van de fietsregio Rijnland.

Als u niet met uw eigen fiets reist, vindt u het Keulse fietsstation in de directe omgeving van het centraal station van Keulen, uitgang Breslauer Platz. Daar kun je geschikte fietsen huren, veilig stallen of ter reparatie aanbieden. Voor kortere tochten door Keulen kun je ook de klok rond een van de KVB-fietsen lenen.

De binnenstedelijke themafietstochten en verdere informatie over fietsen in en rond Keulen, inclusief vele adressen en links van partners, vind je op de website van KölnTourismus op www.koelntourismus.de.

Street Art

Kunst geeft Keulen vorm - straatkunst verlevendigt de stedelijke ruimte en laadt grijze muren op met kleurrijke visies. Want de stad leeft - als een democratisch concept van de velen die er dag in dag uit het bruisende unicum van de metropool Keulen van maken. Om de twee jaar nodigt het tweejaarlijkse Urban Arts Festival CityLeaks internationale kunstenaars uit en nodigt het de Keulse burgers uit om actief deel te nemen aan de verdere vormgeving van de stad. In de Belgische wijk, in Ehrenfeld of op de Ebertplatz, maar ook overal in de stad is Keulse Street Art te beleven en te ontdekken. Dat betekent ook: Keulen is kleurrijk.

Te voet of op de fiets: beleef de Keulse kunstzinnige ontwerpen in de stedelijke ruimte tijdens een perspectiefrijke rondleiding door de meest bezienswaardige graffitilandschappen.

KölnCard

Of u nu een bezoek aan een van de Keulse musea, een boottocht op de Rijn of een avondje naar het theater plant, met de KölnCard beleeft u de interessantste aspecten van de stad met korting.

Bespaar op gereduceerde toegang tot vele musea en krijg tot 50% korting op stadsrondleidingen, shopping en vele gastronomische aanbiedingen van talrijke partners op het gebied van kunst, cultuur en gastronomie. Met gratis reizen met het lokale openbaar vervoer (ÖPNV) bent u 24 of 48 uur mobiel.

Al vanaf € 9,00 ontdekt u de stad in al haar facetten tegen gereduceerde prijzen.

Alle voordelen op een rij:

  • Gratis reizen met het openbaar vervoer
  • Gereduceerde toegang tot vele musea
  • Tot 50% korting op vele rondleidingen door de stad
  • Verdere kortingen bij vele andere partners
Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.