Cruise reizen: alles over deze all inclusive vakantie! - Goedkoop.be

Gooi je vakantie over een andere boeg: voordelig op vakantie met deze cruisetips!

Door
Laatste update op 0 reacties

De zon schijnt, de zomer is in zicht en het vakantiegevoel begint al te komen. Maar wat ga je nu precies doen? Wellicht dagdroom je van een uitzicht op de zee en een vakantie waar alles voor je geregeld wordt. Dan is een cruise wat voor jou! Op luxe wijze vakantie vieren op de meest ontspannen wijze. Waar kun je zoal heen met een cruiseschip? Vanaf waar vertrek je? En wat is de juiste voorbereiding? Goedkoop.be zocht het voor je uit, lees dus gauw verder.Natuurlijk, een flinke wandeltocht maken of een actieve fietsvakantie is verreweg van verkeerd. Maar een keertje echt ontspannen tijdens je vakantie mag ook wel. Daarom is een vakantie per cruise perfect hiervoor. Je reist terwijl je slaapt of ontspant, meert aan op verschillende bestemmingen en dankzij een vooraf betaald bedrag weet je waar je aan toe bent. Vaak zijn de faciliteiten van de cruise namelijk inbegrepen in de prijs, van eten tot entertainment.

Waar kun je heen?

De vraag is eigenlijk: waar kun je niet heen? Over de hele wereld valt er wel een cruise te pakken, maar in Europa is een cruise via de Noorse fjorden populair. Hierbij maak je vaak een volledige rondreis langs idyllische havenstadjes in Noorwegen. Altijd al eens over de Middellandse Zee willen varen? Dat kan uiteraard ook. Er valt veel te kiezen, maar wat betreft vertrekpunten, met name vanuit België, is het aanbod een stuk kleiner.

Vertrekpunten

Houd er dus rekening mee dat je voor veel cruises eerst naar een andere bestemming moet reizen per auto of vliegtuig. Een vertrekpunt in België is Zeebrugge. Maar van alle grote rederijen is Costa Cruises de enige die regelmatig vanuit Zeebrugge vertrekt. Ze zijn gelukkig wel met een nieuwe terminal bezig, dus dit kan in de toekomst veranderen. Vanuit grote havens als Rotterdam of Amsterdam is een cruise pakken een stuk beter te doen. Het scheelt dat ons buurland makkelijk bereikbaar is met de auto. Vanuit Nederland varen er dan ook regelmatig cruiseschepen naar Noorwegen, de Baltische Staten of de Britse eilanden. Wil je liever een minicruise van een paar dagen maken? Dan zit je al gauw goed met P&O Ferries. Hun boten vertrekken vaak vanuit Zeebrugge naar een Britse bestemming als Hull of York. Boek hier meteen je minicruise met P&O Ferries!

Welke aanbieders heb je?

Zoals eerder genoemd is Costa Cruises een goede rederij als je het dichtstbijzijnde vertrekpunt opzoekt. Ook heb je de Holland America Line, die vaak wereldwijd vaart vanuit Rotterdam en Amsterdam. Ook MSC is een populaire aanbieder, die in sommige gevallen vanuit Zeebrugge of Marseille in Frankrijk vertrekt. Voor een cruise over de Middellandse Zee vertrek je echter al gauw vanuit Italië of Spanje.

Voordelig cruisen

Hoe je het ook wendt of keert, met een cruise meegaan is soms een flinke aanslag op de portemonnee. Door het enorme aanbod is het eveneens moeilijk te bepalen waarmee je nu eigenlijk de beste deal kunt scoren. Zoek je naar een korte cruise zonder al te veel gedoe? Dan raden we een tripje naar Hull of York. Deze cruises nemen een paar dagen in beslag en zijn vaak vanaf 100 euro verkrijgbaar. Wil je een week of langer? Afhankelijk van de bestemming kan een cruise soms vanaf 400 euro over de toonbank gaan. Maar in veel gevallen kom je zelfs op meer dan 1000 euro per persoon uit. Als het vertrekpunt ook nog eens een land verder bevindt, is het helemaal een duur grapje. Gelukkig staan er regelmatig bij diverse aanbieders mooie aanbiedingen klaar. Check dit regelmatig en je bespaart al snel honderden euro’s uit.

Neckermann bijvoorbeeld heeft regelmatig interessante, voordelige cruisereizen voor je klaarstaan. Al voor minder dan €250 boek je een vierdaagse cruise over de Middellandse Zee. Bekijk hier het Neckermann cruise aanbod en boek een onbezorgde, heerlijke reis!

De juiste voorbereiding

Veel cruises zijn elegant en chique, anderen dan weer ontzettend informeel. Neem dus een goede combinatie aan kleding mee. Met verschillende punten waar je aanmeert zul je tevens diverse temperatuurwisselingen mee maken, dus een dikke jas is geen slecht idee. Het lijkt heel logisch, maar zorg ook voor de juiste reisdocumenten, oplaadapparatuur voor je telefoon of laptop en natuurlijk zonnebrandcrème. Veel cruisehutten hebben weinig stopcontacten, zorg dus voor extra power met een stekkerdoos. Maar om een ontspannen vakantie nog het meest te garanderen, adviseren we om tabletjes tegen zeeziekte in huis te halen. Moderne cruiseschepen hebben stabilisatoren aan boord waardoor het schip minder ‘rolt’, maar voor de zekerheid kun je deze tabletjes (hier te koop bij Drogisterij.net) altijd meenemen. Zo weet je zeker dat je niet groen aanloopt en kun je in plaats daarvan in alle rust bruinbakken in de zon.

Tip: Bang om zeeziek te worden? Je kunt de kans hierop verkleinen door een hut op de boeg of achterkant van het schip te vermijden. Boek een hut in het midden van het schip en zo laag mogelijk in het schip.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.