Toms schoenen review: zijn TOMS schoenen de moeite waard? - Goedkoop.be

Review TOMS schoenen: comfort voor je voeten & je mindset!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Ben jij al bekend met TOMS? Dit schoenenmerk is in Nederland erg populair en komt ook meer en meer op in België. TOMS is niet zomaar een schoenenmerk, ze hebben een heel bijzonder concept. Met elke aankoop die jij doet, steun je via TOMS mensen in nood.

Dit is natuurlijk erg mooi, maar naast dat je steunt, wil je wel gewoon een comfortabel paar stappers. Ik trok de stoute schoenen aan en testte een van de vele mooie paren. Zijn de schoenen de moeite of laat je ze liever lopen? Lees maar mee!

 

Het merk TOMS ken ik al langer, maar onlangs kwam ik in aanraking met hun bijzondere concept, daar wilde ik meer over weten…

One for one


‘With every pair you purchase, TOMS will give a pair of new shoes to a child in need. One for one.’


Oftewel, bij elke aankoop die je doet, helpt TOMS een mens in nood. Dat begon allemaal met het geven van schoenen, maar tegenwoordig werkt TOMS samen met tal van partners en kunnen ze veel meer doen om mensen te helpen. TOMS geeft…

…Nieuwe schoenen – op maat gemaakt

Schoenen kunnen zorgen voor een betere gezondheid, toegang tot onderwijs en het opbouwen van zelfvertrouwen. TOMS overlegt met partners over de hele wereld over behoeften qua schoenen, en levert op basis daarvan bijvoorbeeld speciale winterlaarzen, sportschoenen of instapschoenen voor natte gebieden.

…(Teruggeven van) gezichtsvermogen

Door een TOMS zonnebril aan te schaffen, heeft TOMS budget om mensen in nood een oogonderzoek te bieden. Zo werden al 500.000 mensen geholpen, bijvoorbeeld middels een bril op sterkte, een zichtreddende operatie of een medische behandeling.

TOMS steunt

 

…Veilig drinkwater

TOMS Roasting Co., overheerlijke koffie, heeft er al voor gezorgd dat TOMS meer dan 450.000 weken veilig drinkwater kon geven aan mensen in nood. Dit bevordert de gezondheid van mensen, maar ook de economische ontwikkeling en toegang tot onderwijs. Elk waterproject heeft als doel om een hele gemeenschap toegang te bieden tot veilig drinkwater.

…Veilige bevalling

Door na de aankoop van TOMS tassen, opleidingen aan vroedvrouwen te bieden en onmisbare materialen aan te schaffen, zorgt TOMS dat de hygiënische bevallingsomstandigheden verbeterd worden. Zo kunnen jaarlijks bijna een half miljoen levens gered worden!

De cijfers spreken voor zich!

-   TOMS werkt samen met meer dan 100 giving partners in meer dan 70 landen,          wereldwijd!
-   Er zijn al zo’n 75 miljoen paar nieuwe schoenen geschonken.
-   500.000 mensen in nood hebben hun gezichtsvermogen terug.
-   Al 450.000 weken veilig drinkwater dankzij diverse waterprojecten voor hele gemeenschappen.
-   TOMS droeg bij aan meer dan 175.000 veilige geboortes.
-   Momenteel heeft TOMS in samenwerking met de partners meer dan 70 miljoen mensen in 6 continenten bereikt, steeds zijn zij bezig om plannen te ontwikkelen om nog meer mensen te kunnen helpen.

Maar zijn TOMS schoenen ook voor jezelf de moeite waard?

Alleen al voor het goede doel zou je TOMS schoenen aan willen schaffen, maar aan de andere kant wil je natuurlijk ook stappers die mooi zijn en fijn zitten. Ook daar zoom ik dus graag op in met deze review.

Toms schoenen review

 

Vol enthousiasme ging ik in de TOMS webshop op zoek naar mijn favoriete paar. Aangezien ik bijna op zonvakantie ga, was de keuze voor een paar toffe sandalen al snel gemaakt! :-) Bestellen maar! Zo, de eerste stap was gezet.

Wie de schoen past…

Ik ontvang de TOMS sandalen in een doos met een duidelijke boodschap. Prachtig, het concept van TOMS komt meteen naar voren. Maar belangrijker, hoe zitten de schoenen? Mijn eerste indruk is alvast goed.

Toms schoenen review

 

Ik trek ze aan, de maat lijkt precies te zijn zoals verwacht. Fijn, hoef ik ze in ieder geval niet terug te sturen! Ook over het comfort ben ik tevreden. De sandaaltjes hebben een fijn voetbed en na er een halve dag op te lopen heb ik nog steeds geen last van de bandjes of van het deel tussen mijn tenen. Kortom, geen snijdende stoffen die het dragen tot een hel maken.

Oordeel zelf maar, wat vind je ervan? Ik ben erg tevreden over mijn nieuwe aanwinst - je shopt ze hier zolang de voorraad strekt. Ik ben alvast grote TOMS fan en na een praatje met collega Hanna kwam ik erachter dat ik niet de enige ben!

TOMS kinderschoenen

Hanna kocht vorig jaar voor haar kleine spruit, schattige TOMS schoentjes met watermeloenen erop. Natuurlijk heb ik ook even naar haar ervaring gevraagd:

TOMS kinderschoenen

 

Hanna: ‘Op haar tweede verjaardag afgelopen zomer kreeg onze dochter de hipste schoentjes van TOMS, met watermeloenen! Net als ons meisje was ik meteen verkocht door de zomerse print. Handig modelletje ook, voor kinderen die stilaan hun eigen schoenen willen aantrekken. Ze kunnen er makkelijk zelf in en uit. Het stukje velcro zorgt dat je toch iets meer ruimte hebt om ze aan te trekken, of wat meer aan te spannen indien nodig. Wij zijn alvast fan!’

PS de TOMS watermeloenen kinderschoenen zijn nu in de sale voor maar €16,48 - zolang de voorraad strekt.

Kies jouw favoriete stijl en steun

Hanna en ik zijn super enthousiast over het concept en de kwaliteit van TOMS en ik hoop dat ik jullie ook heb overtuigd. Want als je nieuwe schoenen wilt en daar tevens mensen in nood mee kunt steunen, waarom zou je die kans laten liggen? TOMS heeft overigens voor ieder wat wils, van instappers en sandalen tot sneakers en hakken, in talrijke effen kleuren en printjes. Ook voor een zonnebril en tas kun je er terecht.

 

Toms Venice

De TOMS Venice collectie

Kende je TOMS al? Grote kans dat de originele instappers je erg bekend voorkomen. TOMS heeft ze voor dit seizoen in een nieuw jasje gehesen. Dezelfde kwaliteit en hetzelfde comfort.

Van geel, tot lila, rood, grijs, en blauw… kies je favo kleur!

De Venice collectie schaf je hier heel voordelig aan.

 

Ik ben blij dat ik nu op de hoogte ben van het bijzondere concept van TOMS. Het zou mij zeker overtuigen om in de toekomst vaker mijn schoenen bij TOMS aan te schaffen. Wat is jouw ervaring met TOMS? Laat het gerust achter in een reactie onder dit artikel!

Het gehele TOMS aanbod ontdek je hier.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.