Movember: baard of snor? Zo verzorg je jouw gezichtshaar - Goedkoop.be

Movember: red een man en je eigen snor met dit gezichtshaarverzorging stappenplan

Door
Laatste update op 0 reacties

Het is al even november en misschien doe je wel mee aan Movember. Nu heb je eenmaal die snor of misschien wel baard, maar hoe zorg je ervoor dat die er ook verzorgd uitziet? Bespaar op de barbier met deze gezichtshaarverzorgingstips.

Grow a mo, save a bro

Man met snor

Tijdens Movember (een afkorting voor moustache november) wordt aandacht gevraagd voor de gezondheid van de man en dan in het specifiek voor prostaat- en teelbalkanker. Het doel van Movember Foundation is dan ook het aantal mannen dat te jong overlijdt met 25% te verlagen en dat al in 2030. Je kunt de stichting hierbij helpen door een ‘Mo’ te laten staan en daarmee donaties of gesprekken in gang te zetten. Deze Mo is niet enkel een beetje haar op je bovenlip, maar een lintje, zoals we het roze lintje voor borstkanker kennen, dat anderen herinnert hoe belangrijk de gezondheid van mannen is. Meer informatie over de Movember Foundation en alles wat je kunt betekenen tijdens deze maand vind je hier.

Zit dat wel snor? Wel verzorgen hoor!

Het enige wat je nodig hebt om een baard of snor te laten groeien is een grote dosis geduld. Begint je gezichtshaar al aardig te groeien, dan moet dit ook verzorgd worden!

Knippen, trimmen: zo hark je die baard binnen

Om alles op gelijke lengte te houden en geen gekke pieken in je baard te krijgen zal je deze moeten bijwerken met een trimmer of schaar. Zo kan je ook een model aanbrengen. Ga jij voor een sik, stoppelbaard of De Garibaldi? Wanneer je kiest voor een model houd dan rekening met de vorm van je gezicht. Net als met je kapsel kan je met een baard of snor je gezicht er anders uit laten zien. Voordat je begint aan het trimmen of knippen kam je eerst je baard of snor in de juiste richting, met de haargroei mee. Zo verwijder je de klitten en voorkom je gekke plekken. Kam je baard van je oor richting je kin. Je snor kam je uiteraard recht naar beneden.

Gouden tip van Goedkoop.be

Voor het bijwerken van je baard kan je naar de barbier gaan, maar dit doe je ook gewoon zelf! Zo vind je bij Philips een uitgebreid aanbod van gezichtsstylers en -trimmers.

Wassen en smeren: baardverzorging voor alle heren

Een verzorgde baard of snor straalt klasse uit. Voor een glanzende baard geef je je gezichtshaar dus dat beetje extra aandacht. Net als je hoofdhaar mag ook je gezichtshaar gewassen worden. Je kunt normale shampoo gebruiken om je baard te wassen, maar hier is ook speciale baardshampoo voor te vinden. Je baardhaar heeft namelijk een andere structuur dan je hoofdhaar en droogt ook sneller uit. Probeer je baard dus niet vaker dan drie keer te wassen.

Het verzorgen van je baard doe je met een baardolie of -balsem. Dit geeft je baard- en snorharen een mooie glans. Daarnaast verzorgt het niet enkel je gezichtshaar, maar ook de huid die daaronder ligt. Een verzorgde huid, en dus gezonde huid, heeft een positief effect op de haarzakjes van je baard en snor. Wat betekent dat wanneer je je gezichtshuid en -haar goed verzorgt, je gezichtshaar vaak ook sneller zal groeien!

Krulsnor of puntbaard: ook je gezichtshaar moet je stylen

Gebruik baardwax om alles in het juiste model te brengen. Een krulletje in je snor, puntje in je sik of wilde vorm bij je baard? Je kan het zo gek niet bedenken of de baardwax doet het voor je. Natuurlijk kun je deze ook gewoon gebruiken om de wilde haren in bedwang te houden.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.